Училището - мечта на учители и ученици след дългата ваканция

Опасност от нулева учебна година няма
Обновена: 17 мар 2020 22:00 | 17 мар 2020 22:00, Екип на Bulgaria On Air
10

В България вече е факт обучението в електронна среда. Има ли опасност от нулева година за родното образование?

Директорът на столичното 119-о СУ акад ."Михаил Арнаудов" Диян Стаматов заяви категорично, че няма такава опасност. Причината за това е, че изминаха почти 6 пълни месеца от началото на учебната година - достатъчно време за натрупани знания, количествени и качествени оценки на учениците, посочи той пред Bulgaria ON AIR.

"Силно се надявам този кризисен период да бъде по-кратък. Ваканцията е до 29 март, след това се надявам всички да се върнем в училище", подчерта той в предаването ".

По думите му на някои места обучението се провежда в онлайн връзка в среди, които са изцяло предназначени за образователната система. Той отбеляза настаналия смут в shkolo.bg и uchase.bg, които бяха претоварени в първия ден от дигиталното обучение.

"Хубавото на онлайн образованието е, че то не трябва да бъде задължително по едно и също време. Няма как да изчезне тази информация. Децата и родителите могат да видят какво се е случило в тяхната виртуална стая много по-късно. Адаптацията тепърва предстои, но голяма образователна армия от учител доказа, че не са зле технически, напротив. В края на тази грипна ваканция нещата коренно ще се променят", добави Стаматов в "Денят ON AIR".

Стаматов уточни, че в момента мястото на учениците е пред компютрите и няма какво друго да се прави освен дистанционното обучение. А връщането след дългата ваканция в училище щяло да бъде мечтаното място за всички учители и ученици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
6 преди 4 години
Този е хванат от айтошкия балкан , а другия - от шопските трънаци ! Че и директори ги направили !Ами , гербаджии ! От чие име говори ! Това по интернет и тв не е изобщо обучение , а излъчване на някаква информация и в някаква степен компроментиране на дистанционното обучение , което е сложна многокомпонентна система , за която нямаме готовност изобщо !Но нека да се поупражняват малко за да отвратят учениците и от компютрите ,което все пак е някаква полза !Докога ще ни управляват некадърници ,кла
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще се върнем в училище след 29ти март, вие не следите ли какво става ПО ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА в последните два месеца? В края на март ще имаме 1000+ случая регистрирани, и ще сме на път към 10 000. Свърши училището.
5
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Цъкат Fortnite и пият биричка от 12 годишни, а от скула се псуват като каруцари в Discord-a.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Какви очила бе, унуфрии ... Това да не са ти монитори от 1998-а?
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След това онлайн обучение децата масово ще носят очила. За това някой да е помислил? И този ли е директора на директорите че всички медии се обръщат за интервю към него? Други директори на училища няма ли?
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами моите деца не искат, така им е добре - сами си разпределят времето, общуват с когото те искат и се занимават с техните си неща в "междучасията". Мечта е за тия, които от нямане какво да правят си мечтаят да идат на училище и да сътворят някоя поредна беля. За хора с интереси сега е много приятно време.
1
0
 
16
 
! Отговори
Йордан преди 4 години
Тоя нормален ли е, тепърва ще е пика на пандемията. Как може да има толкова невиждащи хора, какво става по света. Нечува ли ген. Мутафчийски какво казва. Той се надява с две седмици да мине бурята.