Летят доклади, майната им!

По-закъсалата агентура в някои чужди посолства май няма да спи тази нощ
26 окт 2009 19:48, Екип на Dnes.bg
153
Летят доклади, майната им!
Снимка: Dnes.bg

Нова сензация! По-закъсалата агентура в някои чужди посолства май няма да спи тази нощ.

Тайнствена справка "относно лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури от държавната администрация" беше качена на няколко места в нета.

Има вероятност това да е документът, заради който Бойко Борисов даде пресконференция в събота.

Тогава премиерът съобщи, че бившият служител на ДАНС Алексей Петров му е предал доклад на ДАНС.

Според Борисов докладът е бил неправомерно изнесен от Министерския съвет от бившия премиер Сергей Станишев.

В доклада се обръща специално внимание на опитите да се създаде паралелна власт за управление на държавата.

Потребителят, популяризирал тайнствената "справка" в мрежата, носи псевдонима Kamchia.

Преди повече от 20 дни той е споделял материали в нета под заглавията "Истината за гражданина-консултант Стефан Гамизов", "Истината за мошеника Гамизов", "Тайни файлове на ДАНС бродят из интернет".

В понеделник Kamchia е решил да популяризира 23 сканирани страници под заглавието „Я! Доклад!“.

За какво става дума в публикуваната виртуална справка (припомняме - засега няма официално потвърждение, че точно тази справка е автентичният доклад, за който Борисов говореше в събота)?

Ето основните акценти от текста :

- постъпващите в ДАНС данни индикират за наличие на паралелно действаща с държавната власт структура, която притежава сериозни възможности, средства и позиции за влияние върху изпълнителната и законодателната власт, политическия и обществен живот в страната

- има сценарий за овладяване на ДАНС чрез предизвикване на кадрови и структурни промени в агенцията

- Стефан Гамизов (един от основните заговорници, според доклада) разполагал с информация за подробности от живота на Петко Сертов (бившият шеф на ДАНС).

- Подробностите са много лични, като Сертов определено се опасява от този факт

- Гамизов практически работи за интересите на бизнесмена Христо Ковачки

- Татяна Дончева "активно внушава, че трябва да бъдат предприети ответни действия срещу Петков Сертов, крайният резултат от което вероятно ще бъде остър конфликт в ръководството на ДАНС"

- проектът за създаване на паралелни механизми на управление в държавата и овладяване на службите за сигурност е стартирал назад във времето през 2005 година.

- през 2008 година има напрежение в ръководството на ДАНС, породено от откритите враждебни действия на Алексей Петров и косвената подкрепа, която той получава от председателя Сертов

В понеделник от пресцентъра на БСП обявиха, че Сергей Станишев няма намерение да се ползва от имунитета си на народен представител по повод на изнесения доклад на ДАНС.

Още по темата

При поискване от прокуратурата Станишев ще се откаже от имунитета си, воден от желанието за истинска проверка по случая, категорични са социалистите.

От пресцентъра на БСП посочват, че бившият премиер ще окаже пълно съдействие за бързо изясняване на истината около "прочутия" доклад, защото смята, че много от важните проблеми на обществото - като социалната сигурност и защита на хората в кризата, остават на заден план.        

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Срам ме е преди 14 години
"Трябва да се търсят икономически решения, за да може процесите в БГ да намерят собствената си логика, без да се нуждаят от патериците на политическото моделиране - нещо трудно постижимо в страна, която е на път да изгуби и илюзиите си."Жалко за този народ обречен на нещастия и гибел.
103
0
 
0
 
! Отговори
тома неверни преди 14 години
в цялата тази ченгейииница,думата ДЪРЖАВНОСТ звучи еретично и наивно.
102
0
 
0
 
! Отговори
Срам ме е преди 14 години
Чувствам се омерзен и омърсен от цялата тази история. Виждам мръсотия, ***, бедни хора ровещи в ***, мъка изписана по лицата на хората и безнадеждност. За пореден път българското общество се оказа: "Плачещата върба на несбъднатите надежди". На фона на цялото това нещастие, политиците ни поднасят евтини и долнопробни ЗРЕЛИЩА, забравили за ХЛЯБЪТ.
101
0
 
0
 
! Отговори
СЛЕДА преди 14 години
да се провери що за животно е това "Тъканна Банка Остеоцентър" и кой стои зад нея (СТР.14) /0888166668/ !!!!цитирам "Неустановеното лице изрязява учудване: Чак Август месец да тръгнат да събират данни! И защо те? След като могат да ги съберат ефективно други хора. На което Гамизов репликира: Е, не той."
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
I a na bas, 4e towa e zadnata prashka koiato Sergo, ili Nu pOgodi kakto mu kazwat drugarite e podgotvil za Bobo, Kosta i Caro. 4etoh material4eto-napravo si e 4estna milicionesrka dume napisana nekada na Florida po ikindia, do kato sa se sti4ali kapkite po 4ashata s led i grozdova... are are are .. az neviarvam Bobyra i Cwety da se hvanat tolkoz lesno s tea 4estni sini o4i, muzika li4i, tralala tralala zvy4i, ***. Sergo bie po to4ki 6 otdel na kmetstwoto.ski CSKA i LEVSKI kak prodavat ma4owe
99
0
 
0
 
! Отговори
Следва -> преди 14 години
Това не е обикновена разписка за ток, два месеца никой не знае къде е, Станишев не го е върнал, във ДАНС трябва да знаят това, нали?Навсякъде има хора, които трябва да знаят, че този документ го няма, как пък два месеца никой не се интересува от това, че секретен доклад го няма ? И , о изненада - един съвестен гражданин се появява, дава го на Борисов, той пък от свая страна разваля спокойствието на журналистките.После пък Цветанка говори на четири очи със Гамизов.Я, доклад!И днес -о небеса, о ангели неземни - Kamchia, "неуловимия" през едни китайски проксита, по думите на "опитни" компютърни специалисти го качва на х'американския сървър на forshared. И го четат 40000 души. Айде моля ви се, гледал съм ги тези филми, има ги много в ДЦ+ и по торенти
98
0
 
0
 
! Отговори
истински е! преди 14 години
както вече написах - мислете с главите си и анализирайте. вярно, трябва да се понапъне човек, но обикновено има ефект! проверката е висша форма на доверие - стара максима...
97
0
 
0
 
! Отговори
Следва -> преди 14 години
Човече, не съм ченге, просто не им вярвам, това е. Нямам ли право на мнение ?Лошото е, че всички ви правят на балъци, за съжаление.
96
0
 
0
 
! Отговори
истински е! преди 14 години
още едно доказателство, че е истински - ченгетата никога не спят... бас държа, че до утре сутрин на всяко мнение тук и по другите форуми ще виси по някое от ваш'те контра-мнения. и за ваше сведение, което най-вероятно ви е известно вече прекалено добре, не може да се премахне подобен документ от подобни сървъри в Щатите, да не говорим че местата където се намира в момента доклада са 100-ици и би било наистина безсмислено. Карате ме да се смея, за това наистина ви бива!
95
0
 
0
 
! Отговори
Rosen преди 14 години
Ха-ха-ха! Като гледам как "индикират" незнание на български език (такава дума не съществува в речника), все повече ме човърка една мисъл - и с тях и без тях(ДАНС, правителство, мафиотски структури) - все тая. "Индикират" самоизяждане от глупост и невежество :))))
94
0
 
0
 
! Отговори
Следва -> преди 14 години
Щом е истински, досега да бяха го махнали от американския сървър, ама не е , така че ......... И всичко много се връзва със разговора на Гамизов в неделя на "На четири очи" по Нова .
93
0
 
0
 
! Отговори
истински е! преди 14 години
мислете с главите си - ако беше фалшив нямаше да изгубят време и мастило за цели 27 страници, а в 7-8 щяха да сбият най-основното. не на последно място - всичко перфектно се връзва по дати, а ГСМ разговорите могат да се проверят, както и НОМЕРАТА на мобилните телефони. по-скоро започвайте да дълбаете в Дакси и Апис за повече инфо относно споменатите герои и съдружниците им...
92
0
 
0
 
! Отговори
Следва -> преди 14 години
Че и нашите приятели от днес.бг гордо са изтипосали снимка със принтираната първа страничка на "секретния" доклад, абе филма е пълен, няма кво да се заблуждаваме.
91
0
 
0
 
! Отговори
Солд преди 14 години
Сайтът е базиран в САЩ. Как ще ги махнат? Изтече си...
90
0
 
0
 
! Отговори
Следва -> преди 14 години
Не ви ли се струва, че малко съмнителна тази работа със "секретния" доклад ? Досега да бяха премахнали всякакви връзки към оня сайт със сканираните лисчета, а то кво стана - изтипосани всички на няколко новинарски сайта . Ей това балъците, дето им се вързаха на мероприятието, няма да се свършат скоро, напротив, ще се увеличават.Секретно нещо, пък ще го оставят да бъде прегледано 36000 пъти до момента ?Някой пак не си е дообмислил работата.....
89
0
 
0
 
! Отговори
bonev преди 14 години
mai e izli6no daje i da si tarkam klaviatyrata, to e qsno NQMA NIKOI SVESTEN AMA NIKOI v TAQ DARJAVICA, ezak 4e hodih da glasyvam
88
1
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Странни страници има в нета. Гамизов е изплашил доста хора. Според мен прилича на превантивен удар. Мирише ми на "активно мероприятие".
87
0
 
0
 
! Отговори
Gonzo преди 14 години
За да се решат едните проблеми трябва да се започне най отгоре.Правителството и службите за сигурност,МВР,съд и прокоратура.Ако не се оправят нещата там,очаквайте ояли се и корумпирани хора да направят нещо за обикновенният човек някой друг път.
86
0
 
0
 
! Отговори
Andreshko преди 14 години
Kazvat,che politsaite sa bavnozagriavashti peotani.Tri mesetsa,otkakto e priel vlastta i se e podpisal,che e poluchil vsichki dokumenti ot predshestvenika si i sega lipsva sekreten doklad,zashto predi tri mesetsa ne vidia tova???A da li lipsva samo edin doklad?
85
0
 
0
 
! Отговори
Летят доклади и лaйн преди 14 години
Абе дружина верна и зговорна, престаате ли си акo Сергo сега скo4и и изкара видеo кoмпрoмат как предва на Бoбo еднo ДВД с инфoрмаця за некакви пoжарникари oт Банкя и го пита- абе ти нали не си пoжарникар oт Банкя, дoрдетo oткриват заритите дупки пo булевард Сливница. Сега Сергo ще нанесе ударът с брoнебoините патрoни, декламирайки oткъси oт сериалният филм "навсеки милиметър". Ей заради тези кoмпрoмати нещем да си праим партия, и да пoбеждавам на парламентните избoри-шo пoсле катo завихрим ***-oпцята след мен акo дoиде Геoрги Грахов, като след Серго дойде Бобо Бобъра и земът да ДАНС-увай с Танчето Донината ама убаа, таз кака бъъъ. Или пъ ДАНС-увай с Яне Я-не-оф. Мъ и тоз нашиот Роберт ДеНеро е тоз Янито бъ, с тъз пъпка на бъзътъъъ, дет си почерихььь преди да се показвъъъ ф тилифисоръъъъ.Мирррно. Да излеза ДАНСувай с меня и да флиезе ПСУвай оняъъъ.-ха кой казъ тез слова? Ха дие? Понай дие. амчи и ти си идинн шпиониннн-алооо ти чуешли ко ти каем- ПАСУВАЙ с ония!!