Летят доклади, майната им!

По-закъсалата агентура в някои чужди посолства май няма да спи тази нощ
26 окт 2009 19:48, Екип на Dnes.bg
153
Летят доклади, майната им!
Снимка: Dnes.bg

Нова сензация! По-закъсалата агентура в някои чужди посолства май няма да спи тази нощ.

Тайнствена справка "относно лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури от държавната администрация" беше качена на няколко места в нета.

Има вероятност това да е документът, заради който Бойко Борисов даде пресконференция в събота.

Тогава премиерът съобщи, че бившият служител на ДАНС Алексей Петров му е предал доклад на ДАНС.

Според Борисов докладът е бил неправомерно изнесен от Министерския съвет от бившия премиер Сергей Станишев.

В доклада се обръща специално внимание на опитите да се създаде паралелна власт за управление на държавата.

Потребителят, популяризирал тайнствената "справка" в мрежата, носи псевдонима Kamchia.

Преди повече от 20 дни той е споделял материали в нета под заглавията "Истината за гражданина-консултант Стефан Гамизов", "Истината за мошеника Гамизов", "Тайни файлове на ДАНС бродят из интернет".

В понеделник Kamchia е решил да популяризира 23 сканирани страници под заглавието „Я! Доклад!“.

За какво става дума в публикуваната виртуална справка (припомняме - засега няма официално потвърждение, че точно тази справка е автентичният доклад, за който Борисов говореше в събота)?

Ето основните акценти от текста :

- постъпващите в ДАНС данни индикират за наличие на паралелно действаща с държавната власт структура, която притежава сериозни възможности, средства и позиции за влияние върху изпълнителната и законодателната власт, политическия и обществен живот в страната

- има сценарий за овладяване на ДАНС чрез предизвикване на кадрови и структурни промени в агенцията

- Стефан Гамизов (един от основните заговорници, според доклада) разполагал с информация за подробности от живота на Петко Сертов (бившият шеф на ДАНС).

- Подробностите са много лични, като Сертов определено се опасява от този факт

- Гамизов практически работи за интересите на бизнесмена Христо Ковачки

- Татяна Дончева "активно внушава, че трябва да бъдат предприети ответни действия срещу Петков Сертов, крайният резултат от което вероятно ще бъде остър конфликт в ръководството на ДАНС"

- проектът за създаване на паралелни механизми на управление в държавата и овладяване на службите за сигурност е стартирал назад във времето през 2005 година.

- през 2008 година има напрежение в ръководството на ДАНС, породено от откритите враждебни действия на Алексей Петров и косвената подкрепа, която той получава от председателя Сертов

В понеделник от пресцентъра на БСП обявиха, че Сергей Станишев няма намерение да се ползва от имунитета си на народен представител по повод на изнесения доклад на ДАНС.

Още по темата

При поискване от прокуратурата Станишев ще се откаже от имунитета си, воден от желанието за истинска проверка по случая, категорични са социалистите.

От пресцентъра на БСП посочват, че бившият премиер ще окаже пълно съдействие за бързо изясняване на истината около "прочутия" доклад, защото смята, че много от важните проблеми на обществото - като социалната сигурност и защита на хората в кризата, остават на заден план.        

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Nabludatel преди 14 години
Zagubena dyrjava,pyrvo skandali v politsiata,posle v sydebnata sistema,posle v Ministerskia syvet i ostava samo Prezidentstvoto.Vreme e naroda da izrita vsichki tezi boklutsi narecheni"polititsi" i da zapoche na chisto,zashtoto tia vse po niakakyv nachin sa bili vyv vlastta.
83
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Какво съвпадение! Времето застудя, пуснаха парното и скоро ще завалят сметки. Тока също уж не бил поскъпвал, ама и там предстоят приятни изненади! Фалират фирми, безработицата расте, лошите кредити се увеличават, напук на кризата цените на стоките растат. И не щеш ли почват да се размятат доклади, ББ разпенявен по радиа и телевизии ни обяснява как това е истинския проблем на държавата. И странно защо се хвърлят такива сили за това, а за изброените проблеми никои и дума не обелва.
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
""...зима е, на вън вали сняг...отварям хладилника и...вътре справка с грифт "строго секретно"
81
0
 
0
 
! Отговори
new преди 14 години
Всички новини вече са свързани с битови, полицейски истории. Някой използва медиите, за да внушава на хората, че всички в държавата се занимават с полицейски клюки и разрправии, други теми почти отсъстват.
80
0
 
0
 
! Отговори
ГОТВАЧ преди 14 години
СТАРИ НОСЕНИ /НАЙ-МАЛКО ПЕТ ДНИ/ЧОРАПИ ЗА АРОМАТ, ДВЕ СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ СОЛ - ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ И ЕДНА ОЦЕТ,ДВЕ-ТРИ ЗЕЛЕВИ ЛИСТА ЗА ВИТАМИНИ,ЧЕСЪН ПРОТИВ УРОКИ,СУХА ЧУШКА ПИПЕРЛИЯ ЗА КУРАЖ ,ДВЕ ЛЪЖИЦИ ЗАХАР ЗА ФЕРМЕНТАЦИЯ , ТРИ ЧАШИ ВОДА ОТ УДОПРОВОДА И .....ПЕЙ СЪРЦЕ СЕЗОНА ЗИМА,ПРОЛЕТ ЛЯТО 2009-2010 Е ОСИГУРЕН - ДО МАРУЛЯТА И ЛАПЪДЯ-ЗАБРАВИХ ,МОЖЕ И ДВА СТАРИ ТЕРЛИКА ВМЕСТО БАХАР И ЧЕР ПИПЕР! ДА НИ Е СЛАДКО!!!
79
0
 
0
 
! Отговори
Следва -> преди 14 години
Очаквайте просторното изявление на др.Костов по въпроса.
78
0
 
0
 
! Отговори
випДАНС преди 14 години
Тия от ДАНС да ходят да танцуват във ВИПДАНС, щото са пълни клоуни. Кой голям престъпник заловиха, каква схема разбиха и каква работа свършиха, за да вземат тия заплати от джоба на данъкоплатеца?
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не пипайти Сергей ! Как ни въй срам, гиди разбойници. Ний комунисто-фашистите от четвърти бузлуджански район ви заклиймявами, и обищавами, чи ако *** закачити, ши спрем да гласувами! Тъй да знайти!
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** ТИ ДЪРЖАВАТА - ТО ОТ ГАФОВЕ , КОМПРОМАТИ , САМОИЗЯЖДАЩИ СЕ ПОЛИТИЦИ И ЦИРКАДЖИЛЪЦИ НЕ ЗНАМ КОГА ЩЕ МОЖЕМЕ ДА ОТЛЕПИМЕ ОТ ДЪНОТО! АКО ВЪОБЩЕ СМЕ ГО СТИГНАЛИ......
75
0
 
0
 
! Отговори
JP преди 14 години
Я доклад, е поредната *** идея за дезинформиране на обществото и насочване на обществената енергия на халос. Вероятно този сценарий е дълго умуван от господарите и другарите на kamchia, но както всичко измислено в тези среди е обречено на провал. Белите конци на тази история се виждат от космоса.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ето го настоящето:Петима министри от сегашното правителство са декларирали (най-после) ковфликт на интереси.Какво да очакваме от тях освен да си напълнят гушите...А вие слагайте повечко туршия за да има какво да ядете и през лятото на 2010 година.
73
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
tuk njkakav galfon mi krade nika.da prestane 4e 6te go determinitam..a za doklada.kakvo moje da se oo4akva ot serGey.tova bastar4e takiva ka6i e zaburkalo 4e ne znam dali skoro njma da se naloji da se pribere na toplo polovinata mu smradliva kradliva partia.
72
0
 
0
 
! Отговори
drug преди 14 години
До:крис @71Оставете миналото, гледайте в настоящето,инъче батака става още по-голям!
71
0
 
0
 
! Отговори
крис преди 14 години
в доклада пише как Овчаров и Гамизов вземали подкупи, Станишев знаел за далаверите но си мълчал.
70
0
 
0
 
! Отговори
drug преди 14 години
до:Cyrex***68И пушката му и *** му ще изсъхнат в неговия лов!Да направи нещо смислено за България!
69
0
 
0
 
! Отговори
oppaaaaa преди 14 години
6tom se razlaia polovin net prostranstvo i vze da rasi mozatsi-v doklada ima ne6to viarno
68
0
 
0
 
! Отговори
Cyrex преди 14 години
Ми к'во очаквате от Ловеца на вещици Боко? Пушката му още дими,скалповете на вещиците още не са изсъхнали и ето - нова простотия! Говедар. Да сме живи и здрави!
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
баси с това ли се занимават службите затова ли харчат пари ,че то да отвориш жълтите вестници можеш да напишеш такъв доклад.
66
0
 
0
 
! Отговори
Той преди 14 години
Виц. "На една гара се задава влака . По радиоуредбата се чува глас от информацията:- На трети коловоз ще се установи бързия влак от Бургас. За военни и милиционери 5 та и 6 та релса"Спокойна вечер и да ни е честит Димитров ден.
65
0
 
0
 
! Отговори
свинският вирус преди 14 години
Познах те по почерка! Ти си Барак Обама!