По 40 пачки в плик за Масларова

Свидетел твърди, че лично давал парите на бившата министърка
6 ное 2009 16:34,
291
По 40 пачки в плик за Масларова
Снимка: БГНЕС

Как се дава рушвет на министър? Отговора на този въпрос май знае човек от Стара Загора, който се казва Тодор Павлов.

Павлов е ключов свидетел на прокуратурата срещу бившия социален министър Емилия Масларова, чийто имунитет поиска главният прокурор.

Масларова, която днес доброволно се отказа от депутатската си защита, е разследвана за злоупотреба. Според мотивите на главния прокурор при ремонт на сграда в Стара Загора тя е ощетила държавата поне с 9 806 601 лева. Тази сума обаче е само по предварителни разчети.

Както вече неведнъж е писано, през 2007 година социалното министерство започва ремонт на работническата поликлиника в Стара Загора и превръщането й в административна сграда.

Той излиза на бюджета почти 20 милиона лева. Интересна подробност е, че работата стартирала през декември 2007 година, а първите 6 милиона фирмата изпълнител – „Стара Загора 2007”, получила няколко дни след откриването на строителната площадка, пише в мотивите на главния прокурор.

Шеф на фирмата е Венцислав Драганов. Според прокуратурата той е приятел на Емилия Масларова от дълги години.

Може би затова е успял да договори социалното министерство да му плати за различни доставки 180 000 лева и над милион за обзавеждане на ремонтираната сграда.

Споменатият свидетел Тодор Павлов работил при Драганов. По време на разследването той разказал, че шефът му лично го е пращал да пътува до София с автобус.

В пликчета всеки път той носел около 40 пачки. На спирката в автомобила си го чакала Емилия Масларова, която взимала парите и го пращала по живо, по здраво към Стара Загора.

През 2008 година Павлов се е разходил до София четири пъти. Последният – преди коледните празници. Тогава, според показанията пред прокуратурата, пачките, увити в плик, били два пъти повече.

Свидетелят твърди, че не само той е имал такива командировки в столицата – това са правили и други служители на фирмата. Павлов е забелязал, че има връзка между пътуванията и постъпленията по ремонта на поликлиниката в Стара Загора.

Още по темата

Документите по делото „Масларова“ са много, затова експертите са направили само предварителни разчети за нанесените щети и числото е близо 10 милиона лева. В мотивите се уточнява, че тази сума вероятно ще нарасне значително.

В лаконичния си отговор Емилия Масларова директно обвини прокуратурата, че я клевети, и то по чудовищен начин.

Масларова поясни, че в разследването срещу нея са цитирани имена на хора, които изобщо не познава.

Иначе депутатката Масларова сама реши да избегне процедурата по гласуването за сваляне на имунитет. Тя връчи писменото си съгласие лично на председателя на парламента Цецка Цачева, а не в деловодството на парламента, какъвто е редът.

В кратко изявление пред журналистите в парламента Масларова увери, че не се срамува от работата си като министър.

По думите й през последните 6 месеца е оказан силен натиск върху нея и семейството й.

За съжаление Емилия Масларова отказа да отговаря на въпроси, за да уточни коя част от обвинението е клевета и кои точно от цитираните хора не познава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нека вземе някои лев , нали трябва да ходи на ескурзиики и тя , няма само пеннсионерите да праща ,я
7
1
 
3
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 14 години
*** ДЕБЕЛА ***,ЛИЧНО ЩЕ И ТЕГЛЯ ЕДИН БОЙ,АКО Я ВИДЯ НА УЛИЦАТА,ЖИВЕЕ СИ ОХОЛНО НА ГЪРБА НА НАРОДА С НАШИТЕ ПАРИ,ДАНО ДА Я ОСЪДЯТ ДА ЛЕЖИ В СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР,МАКАР ЧЕ СЕ СЪМНЯВАМ ДА ТОВА ДА СТАНЕ.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да поръчат една гилотина от франция.
5
1
 
3
 
! Отговори
Тъй,тъй... преди 14 години
Споменатият свидетел Тодор Павлов работил при Драганов. По време на разследването той разказал, че шефът му лично го е пращал да пътува до София С АВТОБУС .... 40 ПАЧКИ?В пликчета всеки път той носел около 40 пачки. НА СПИРКАТА в автомобила си го чакала Емилия Масларова, която взимала парите и го пращала по живо, по здраво към Стара Загора....Ей, хора, казвам ви - това е активно контрамероприятие за дискредитиране чрез довеждане до идиотия на разравянето на *** на бившите управляващи.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тази е най-мазната и най-наглата от цялата сбирщина.Първо тя трябва да влезе в затвора.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ооо днес.бг, много е дълга тая статия. Не че ме мързи, но ми се струва, че Масларова не заслужава да губя време да чета за нея.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Skasaite q veeeee ,da zeme da si boqdisva kosata prez sedmica,neinata kojaa
1
1
 
3
 
! Отговори
he-he преди 14 години
да бе, 4акала го на спирката и взимала парите, дрън-дрън!

Спонсорирани публикации