Мозъкът на Октопода е в кабинета на Станишев!

Размислите на Александър Томов за Кремиковци
11 фев 2010 08:32,
106
Мозъкът на Октопода е в кабинета на Станишев!
Снимка: БГНЕС

"Не мога да кажа нищо за „Кремиковци“ преди септември 2007 г., когато бях назначен за изпълнителен директор. Тогава заварих кабинет на Алексей Петров, със секретарка в завода. И след известно време Митал ми заповяда да му взема кабинета", каза Александър Томов бивш изпълнителен директор на металургичния ггант.

"До този момент влиянието на Петров е било голямо, но негови фирми пряко в ръководството не са били забелязани от мен", допълни той.

По думите му официалната длъжност на Алексей Петров е била съветник на Управителния съвет и затова е имал кабинет в "Кремиковци".

"Причината да го накарам да напусне кабинета си, беше, че не бе ясно каква точно дейност извършва той", уточни още Томов пред БНТ.

Според него, когато става дума за частна кампания, частният собственик решава – не може да се говори за източване, когато частният собственик го е източил. "Предприятието беше доведено до много сериозна финансова криза", категоричен е Александър Томов.

"Октоподът" опира във висшата държавна власт“. Попитан къде обаче е мозъкът на "октопода", Томов бе категоричен: "Директно в кабинета на Станишев, т.е., в кабинета на Станишев се вземат някакви решения, които после се спускат надолу и изпълняват", каза той.

На въпрос дали е жертва на "октопода", Томов каза, че при такива ситуации, водене до несъстоятелност на едно такова предприятие като „Кремиковци“, очевидно се търси виновник, който да поеме всичко и в случай удобен е бил точно той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
27
 
! Отговори
jjj преди 14 години
При всеки път когато стане дума за "Кремиковци" ден -два след това се явява този и започва с лакърдиите колко е честен и как не е взел и стотинка. Започвам да се чудя дали тази наглост и дебелоочие се дължи на специална школовка и ли си му идва отвътре.
21
2
 
27
 
! Отговори
Cool преди 14 години
Никой не го е карал насила да е директор.А като взимаше огромна заплата - му беше добре на Томов и си мълчеше,нали?
20
10
 
31
 
! Отговори
СФ преди 14 години
Браво Борисов! ЕВАЛА!!!
19
1
 
28
 
! Отговори
ЛУД преди 14 години
Лупи хайде и ти към панделата, че много се застоя.Не знам кой е мозъка но знам, че ти си от изпълнителите
18
2
 
23
 
! Отговори
тарикат преди 14 години
А бе тоя томов съсипва всичко до което се докосне и сега иска да се праи по голем тарикат от нас,*** цървената *** не ги ли премахнат тия комунисти ше ни забъркват сумати помии до края на живота ни.ДА СЕ ЗАБРАНЯТ СЪС ЗАКОН ВСЯКАКВИ ИЗКАЗВАНИЯ НА КОМУНИСТИТЕ ,защото тия замърсяват чистия въздух и добрите идеи
17
1
 
28
 
! Отговори
LOW преди 14 години
Тоя си мисли че като се оправдава с предишните, и прави фелацио на хер Шменти Капели, ще му се размине затвора.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя пък има най-малко право да говори.Която фирма имаше вземания от "Кремиковци" миноваше през него и след като даде 30% от сумата му се плащаха вземанията.Който не се съгласи пи студена вода и още има да взема
15
8
 
21
 
! Отговори
До 12 преди 14 години
като има компромати срещу всички да не би да става нещо. писна ми от поддръжници на костов, той е *** крадец!
14
1
 
29
 
! Отговори
Лупи, Кремиковци е преди 14 години
частно предприятие !!! И ти беше там от както го приватизира Митал, докато не те изгониха !!! Я кажи сега кой се нагуши ? Крадеца вика дръжте крадеца !!
13
0
 
22
 
! Отговори
??? преди 14 години
През 2005 г. Никола Филчев, който още беше главен прокурор, каза, че изнесените 25 млрд долара зад граница / може би имаше предвид изнесените пари към прочутия български булевард във Виена ? / , трябвало да бъдат внесени обратно в БГ и да се вкарат в икономиката, сиреч да се изперат ...На следващия ден казва : Какви пари ? Забравете за тези пари, докато аз съм главен прокурор !Това нормално поведение ли е на човек, изпълняващ длъжността главен прокурор на държавата ?Станишев още не е казал кой е истинският собственик на БМФ ... Защо ли ?Убеден ли е Станишев, че БМФ беше закупен от австрийци или може би собствениците са' австрийци ' , живущи на прочутия български булевард във Виена ?
12
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
като си толкова добре информиран, айде бегай с компроматите срещу Костов в прокуратурата
11
1
 
31
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Интересно ми е безочието на Томов,Костов,ген.Атанасов и прочие компрометирани личности!!!С какво настървение се включват в осъждането на техни авери или най-малко конкуренти!!!Просто всеки си идва на власт с антуража.И на Борисов няма да му е уютно след като сдаде мандата,но важното е че до момента прави това от което има нужда Държавата!!!И то така както трябва да бъде!
10
1
 
27
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Егати крокодила!
9
11
 
22
 
! Отговори
експерт преди 14 години
аве още преди година ви бях обяснил как стоят нещата с Кремиковци. явно ще трябва отново да ви припомня истината. Костов и за Кремиковци е виновен - всяка вечер от 8 години се промъква в комбината и краде каквото види. Продава го мръсника, пълни банковите сметки на добрия вълк Лупи, та да го злепостави. Костов и по дребни бели прави - търчи по тъмно с чекийка и пука гумите на колите на трудовите хора, и им краде прането. Ама пак с по-висша цел - да намалява свободните капитал.
8
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Станишев е Хамстера 2.
7
3
 
35
 
! Отговори
Лиса преди 14 години
Този изобщо не трябва да се появява, такъв наглец е и не знам как още го допускат да ръси простотии по медиите. Според мен и майка си ще продаде, за да си спаси кожата.
6
3
 
34
 
! Отговори
anitta преди 14 години
Я сега си кажи как щипна праичките Томов! Не се срамувай...
5
3
 
28
 
! Отговори
Гощо Тъпото преди 14 години
Сашо Мозъка е изненадан,че в държавата има и други .....мозъци освен .....него.
4
4
 
32
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
Само този липсваше да е мерудията на тази манджа!!!Абе за разстрел си и ти бе Томов!!
3
2
 
38
 
! Отговори
jjj преди 14 години
Тоя хубавец явно има много як гръб, след като за толкова години измами и плямпане ,още не са му резнали зелката дето я има за глава