Личните лекари на бунт от понеделник

Медиците няма да работят заради закъснели плащания
7 мар 2010 22:21,
108
Личните лекари на бунт от понеделник
Снимка: БГНЕС

Личните лекари от цялата страна започват ефективен протест в понеделник.

Медиците спират да работят заради закъснелите плащания от Националната здравноосигурителна каса.

Първи ще спрат работа личните лекари от Кюстендил, Дупница и Разград.

Във вторник към протеста ще се включат и личните лекари от столицата, Шумен и други области - по този начин протестът постепенно ще обхване цялата страна.

От понеделник общопрактикуващите лекари във Великотърновска област ще приемат пациенти само срещу заплащане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
3
 
! Отговори
до 104 преди 14 години
Груба грешка и закононарушение е поста ви.кой ви дава право да обиждате цяло едно съсловие?!?!Груба грешка е и това ,че някои наистина се държат като при диспечери !Истината е ,че всички лични лекари са квалифицирани и могат да се справят с 95 % от проблимите в доболничната помощ.
93
4
 
1
 
! Отговори
Axl преди 14 години
Личните лекари са само диспечери, препращащи към специалисти в дадени области.Лекуват само гнойна ангина.Някои събират такси и от хора с инвалидност от ТЕЛк, макар да не трябва.Всеки месец са им гарантирани немалко пари за записани пациенти.От цялата реформа в здравеопазването само те са облагодетелствани.Отделен въпрос е, че Дянков е ***.
92
1
 
4
 
! Отговори
111 преди 14 години
УСПЕХ НА ЛЕКАРИТЕ ! Заслужавате 10 пъти по-големи заплати както е в целия свят. Тези които не си харесват Джипката да си я сменят. Ако искат качество да ходят на частно. В коя сфера няма некадърници, *** и всякъкви. Авторитета на лекаря го прави пациента. В топ 10 на най-високо платените професии в САЩ има 7 лекарски специалности. И моля, хора които не са прочели 1 книга през живота си да не пишат тук а да си пуснат чалга ,да пият 2 ракий,че утре пак на борсата.
91
6
 
2
 
! Отговори
Joro преди 14 години
Сега, Како Сийке, заради тези ревловци ще ни вдигнат с още 2% здравната осигуровка до 10%. Колкото е бил десятъка по турско време! Само за докторите. Ами да си ги разпределат както искат, малко ли им даваме!!! Още колко да им дадем?!!!
90
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 14 години
до ананимен искам да ви кажа, че не съм лекар но съм живяла в чужбина и знам какво е отношението на хората към лекарите да не преувеличавам но кото към богове само тук в българия знаем само да мрънкаме в чужбина си плащат и никой не мърмори само тук се дават пари за глупости и когато се дават за глупости никойа не риагира а когато ги даваме за здраве протестираме.
89
2
 
2
 
! Отговори
Joro преди 14 години
Како Сийке, аз знам как крадат душицо. Знам също, че не съм пропуснал дата да си внеса осигуровките.
88
1
 
8
 
! Отговори
кака Сийка преди 14 години
Абе хора, вие нормални ли сте. Лекарите оставени без заплати, болниците нямат пари и за лекарства, аптекарите спонсорират Касата, като поръчват лекарства от джоба си, а вие викате УРА, вместо да ги подкрепите. Ами като е толкова лесно, защо не станахте по един доктор. Били ви длъжни. За кавко? Къде в друга държава е възможно такова нещо? Защо не плюете по хер Флик, че ви обра парите за здраве?
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да не ви се налага да плащате за чужди грешки. До 96
86
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ВИЕ явно сте лекар 96 и сте свикнали на рушвети и много пари, но те никога няма да са ви достатъчно, защото сития на гладния не вярва. Не съм убеден , че с по-високото заплащане на лекарите ще получим адекватното лечение. Ние не можем без тях, но и те не могат да бъдат без нас.
85
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 14 години
До най-големия *** 94 неможе да става никакво сравнение между фризьор и лекар нещата стоят съвсем обратно от това, което си мислите лекарите трябва да бъдат много добре заплатени за да има качествено здравеопазване, един преглед при лекар е много по-евтин от една прическа в крайна сметка щом сте по доволен от фризьорите лекувайте се при тях.
84
1
 
1
 
! Отговори
люляк преди 14 години
шефа им ре4е хаиде дееее пари няма деистваите хахаха
83
2
 
2
 
! Отговори
до малоумника 72 преди 14 години
Защо напразно разбуни духовете като сравни лекарите с фризьорите?На лекарите държавата им дава шанс да крадат, а фризьорите си изкарват парите с труда си.
82
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Явно това е съдбата на всички, които ще останат.Да се върнат в 19 век и да се самозадоволяват с продукти от село докато може да шават.И много-много да не се обаждат.Ти някаква друга перспектива виждаш ли?Аз честно да ти кажа, вече не виждам.Не е честно хора, които идват отвън, без да познават как се работеше тук 20 години да ти задават тон за песен.Ако наистина се окаже вярно и това за 1200-те лева минимален осигурителен доход-много хора ще се наредят пред банкоматите още следващия месец.
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
леле не довол а тая потребителска такса как е ааааааа??? няма касов апарат няма бон...парите в джобчето без даначето!!!
80
6
 
6
 
! Отговори
Аз преди 14 години
някои хора в тази държава не знаят какво правят и какво говорят нямат уважение към никого Лекарите не заслужават това отношение аз ги подкрепям каквито и да са на веки му се е налагола да ги търси по всяко време на денонощието даже и тези които пишат глупости за тях, като ги сравнявате с фризьорите защо не отидете да се лекувате при тях
79
5
 
8
 
! Отговори
Joro преди 14 години
Осигурявам се на максимума и нека има късмет мойто JP, която не съм я виждал две години да ми каже, че нама да ме приеме или нещо такова. Ще и направя кабинета на сол. 10 години взима от държавата пари за мен. Ще я изкарам навън заедно с касата, пък нищо че е 8-ми март .
78
0
 
3
 
! Отговори
тото преди 14 години
*** са паразитна раса, така че те ще са се изнесли точно там където отиваш и ти когато тука няма какво да се краде вече! А пенсионери са *** и баща ти, и на тях ли ще кажеш така?
77
5
 
7
 
! Отговори
Joro преди 14 години
Тия нещастници личните лекари са втори в класацията по безполезност след тези от трудовата медицина. Търтеи, които взимат парите на истинки практикуващите лекари.
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лекарите са изнудвачи и прекалено богати, за да ги съжалявате - да мълчат тяхната мама рекетьорска , защото никой няма толкова пари като тях !те не са единствено важните - и другите са хора, а те са надменни !
75
2
 
6
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Римското правило "разделяй и владей" е приложено и у нас.Противопоставяне на лекари, учители, полицай ,бизнесмени....Народа се джафка и разединява, а правителството стяга примката около врата ни бавно и неумолимо....1200 лева минимален осигурителен доход за частниците....Повечето, особенно по малките градове и села ги виждат тия пари, но за 3-4 месеца.Тая държава-мащеха заслужава след 10 години тук да останат само пенсионери и ***, за да се редят и смучат от банкоматите!!!