Борисов гарантира високи заплати в IT сектора

Все по-високоплатени места ще се откриват, сигурен е премиерът
Обновена: 9 апр 2011 16:02 | 9 апр 2011 16:00, Красимир Ангелов
492
Борисов гарантира високи заплати в IT сектора
Снимка: БТА

"Завиждам ви не само за младостта, но и за знанията и за уменията”.

С тези думи министър-председателят Бойко Борисов откри Седмото национално състезание по компютърни мрежи за ученици, което се организира от Министерство на образованието, Софийски университет "Св. Климент Охридски"и Българската асоциация на мрежовите академии.

"Това, което направихме за вас, е че от 37 държави IT компанията "Хюлет-Пакард” направи своя логистичен център в София.

6-7 месеца търсеха държавата с най-ниски данъци и с най-голям интелектуален потенциал. Българите работим трудно вкупом, но индивидуално вие нямате равни по света”, каза премиерът в обръщението си към учениците.

Той бе категоричен, че се създават много положителни възможности за младите хора, които в същото време дават лице на страната.

"Все повече и с по-високо заплащане работни места ще се откриват в България. За хората като вас ще гарантирам големи заплати”, обеща министър-председателят.

Той отчете, че средната заплата в IT сектора е 7-8 хиляди лева на месец.

По думите му все повече млади  специалисти вече се връщат в България, след като са работили и учили в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз търся работници в сферата на картофопроизводството. Плащам по 8 хиляди евро за 10 години. Който разбира при Мене се спира. Трябват ми недоразвити очилати и сополиви олигофренчета, които да работят за бързо растящата ми компания.
348
8
 
2
 
! Отговори
Веси преди 13 години
аз пък съм млада амбициозна журналистка и си изкарвам около 3500лв на месец
347
2
 
5
 
! Отговори
Хей 340 преди 13 години
Известно ли ти е, че НР освен с производство на хардуер се занимава и с поддръжката на сървърите на огромни корпорации и софтуера, който лежи върху тях? Операционни системи - Windows, Linux, HP-UX, AIX, Solaris. Бази данни MS SQL и Oracle. Мрежов сторидж и какво ли още не. Като не знаеш попитай.
346
1
 
19
 
! Отговори
А стига бе !!! преди 13 години
И нито дума за магистрали, южна дъга, метро и спортна зала ?Боко нещо е болен, да знаете !
345
12
 
2
 
! Отговори
До 340 преди 13 години
340, Спри да се излагаш :) Занимавам се с компютри от преди ти да си чувал за тях :) А щом мислиш, че HP правят само персонални компове и лаптопи... значи и Господ не може да ти бъде от полза :) :)
344
0
 
20
 
! Отговори
... преди 13 години
В малките градове бъдеще няма. В София най-големите селяни ти викат селянин, а и нали не искате да ви идваме в Софията. И кажи ми в малкия град един специалист по комуникаций как да изкара повече от 500 лв заплата, за тези 500 трябва и стаж 2 години да направиш. Хората в България нямат пари за хляб, затова и няма как да стане да работя за доставчик, този доставчик да няма платежоспособни клиенти и да ми плаща 7000...Я се осъзнайте....
343
1
 
18
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Тия ИТ специалисти в HP найш кво правят-дигат телефона 120 пъти на ден и помагат на глупави хора по телефона да си настроят принтера който не работи!!!!!!!!!!И тва ако е ИТ те утепай ме
342
0
 
11
 
! Отговори
PENE преди 13 години
А тоя *** , не беше ли забранил думите : "ЩЕ" И "ОБЕЩАВАМ" да се използват !?А той , миличкият не спира само да ни обещава !Но единственото обещание , което е спазил е : " Заплатите НЯМА да се вдигат до края на мандатът на ГЕРБ " !Циркаджия , лъжец и популист ! Откога си мисли , че заплатите в един ЧАСТЕН сектор , могат да са определяни от Държавата ! А и е трудно , в един единствен сектор от икономиката , да има съществена разлика на фона на останалата МИЗЕРИЯ в тая държава !
341
1
 
7
 
! Отговори
Истината е друга преди 13 години
По-долу цитирам новина от 2007 година:"Държавата даде двата милиона на HP. Средствата ще се използват за обучение на поне 400 ИТ специалисти С 1 950 000 лв. държавата ще подкрепи инвестиционния проект на Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър, реши правителството - 2007 година"В началото *** искаха да дадат 15 мил. на HP (аз подозирам, че е имало обещания за "комисионни"), но стана див скандал и ги намалиха на 2 мил. Затова и HP са в Бантустана :) Не заради Супермена :)
340
1
 
5
 
! Отговори
ДО 340 преди 13 години
а ти отвори джобса и погледни колко обяви са публикували НР, че търсят ИТ специалисти ама за 1500 лв!
339
1
 
11
 
! Отговори
До 366 ..продължение преди 13 години
И освен това като им искаш по голяма заплата така.....2-3 хилки и ти казват дипломатичноГосподин Х , Вие сте прекалено кфалифициран за нашето работно място...Иначе ББ мое си се плацика с тея глупости много,ама реалността само ние я знаем :)
338
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"и ми счупи очилата, братчеТ :) HP не били IT :) :) :) И *** ми блокира"Личи ти, че си момче лаик. Не знам как би могъл да блокира *** ти - щом смяташ че HP e ИТ значи всеки *** трябва да изгърми от такова изказване. Ако HP са ИТ значи и DELL, и Acer и всеки производител на комютри е ИТ. HP e много голяма фирма, имат си сайт ако не не знаеш - отиди на сайта им и ми намери поне един IT продукт от многото продукти които предлагат.
337
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tova sa palni gluposti,4e zaplatite sa tolkova visoki ,az kogato zavar6ih tehni4eskiq i tragnah da si tarsq rabota kadeto i da otida zaplata nad 1500lv ne mi predlojiha.A sam hodil i na obqvi za rabota ,za koito uj sa napisali v obqvata si 3000lv ,a na intervuto mi kazvat ,4e zaplatata e 1000 ,NO ako si izpalnim planovete BIH mogal i 3000lv da vzema ,palni izmamnici sa teq
336
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има и горно *** , има и Долно ***. Две кюстендилски села...хахахаха
335
0
 
9
 
! Отговори
;-) преди 13 години
Това за ниските данъци е мит - компанията майка дава толкова колкото са разходите или малко отгоре. Съответно приходите са толкова, т.е. печалбата е ниска, което е нормално, защото истинската печалба е назапад. Така че компания с обороти милиони и печалба 5-10 хил лв и е все едно какви са данъците. Тук идват заради по-ниските заплати, а за 7-8 хил средна - в Чехия и Португалия са по 1000-1500Евро, пък не наблюдавам наплив от емигранти насам.
334
0
 
14
 
! Отговори
... преди 13 години
Неееи баш тъй ... Лесно се лъжеш Бойко.. В България като излезеш от университета и ставаш безработен. Навсякъде ти искат 100 сертификата и дипломи, за които не им пука как си плащал, после ти искат стаж по специалността, който няма как да си го направил. И хората един свястен лаптоп неможем да си купим ти кво говориш. Университетите ти казват в началото, че едва ли не ще те изстрелят в космоса, и после от година на година все по-вече се примиряваш и накрая се съгласяваш и на малкото.
333
0
 
14
 
! Отговори
Асанчо Спецо преди 13 години
"По думите му (б.м.- на ББ)все повеме млади специалисти вече се връщат в България, след като са работили и учили в чужбина."--------------Сред младите "специалисти", завръщащи се от чужбина са най-вече са специалисти-джебчии, специалистки-компаньонки, специалисти-социални науки)просия) и почти всички от тези "специалисти" владеят до съваршенство и "хайдушката наука"(кражбарството). да ни са честити "завръщащите" ги специалисти-най-вече от Франция, но после и от други земи...
332
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе аз не знаех,че заплатата ми трябва да бъде 7 хилкие ся че одим при шефа да си искам останалите кинтиако не плати,че го дам на прокурора и на Цецо,а Бойко да му се скара
331
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Копи и пейст :))) така ще пишеш повече от 500 знака. А по темата. Боко ли ще им плаща от джоба си по- големите заплати или е заделил специален фонд за това???
330
1
 
7
 
! Отговори
До 326 преди 13 години
326, Ти ми счупи очилата, братчеТ :) HP не били IT :) :) :) И *** ми блокира, утре трябва на сервиз да го нося :) :)

Спонсорирани публикации