Не сме популисти, отсече Младенов

Вдигането на минималната заплата щяло да съживи потреблението
Обновена: 11 юни 2011 11:31 | 11 юни 2011 11:31,
151
Не сме популисти, отсече Младенов
Снимка: БТА

Вдигането на заплатите ще съживи потреблението, което е важно за бизнеса. Това коментира пред Дарик министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

"Търсехме пресечна точка между социалната и икономическата област, и възможностите на бюджета, за да стана факт увеличаването на минималната работна заплата с 30 лева от 1 юли", обясни той.

Младенов посочи, че за увеличението има икономически и социални предпоставки. Това е част от целенасочена политика, а не предизборен трик. "Ние не сме популисти", категоричен е Младенов.

Той изрази готовност да предложи на съвета за тристранно сътрудничество минималната работна заплата да се откъсне от други плащания - например с формирането на таксата за преглед при лекар, която сега се изчислява като 1% от минималната работна заплата.

Увеличената производителност на труда е в основата на вдигането на минималната работна заплата. "Производителността на труда за миналата година е с 6,6%. Производителността на труда за първото тримесечие на тази година е с ръст 4,9% спрямо първото тримесечие на миналата година.

Откакто за последно се увеличи минималната работна заплата, която стана на 1 януари 2009 г. 240 лева, от тогава до сега общият ръст на производителността на труда е с 10,4% по-голям", заяви министър Тотю Младенов.

Министър Младенов припомни, че увеличението на заплатите ще коства на бюджета 19 млн. лева.

Да видим какви са възможностите на бюджета и тогава да говорим за разпределението на пенсиите, призова социалният министър.

Още по темата
На въпрос какъв е аргументът за увеличаване на пенсиите, Младенов посочи ръста на основни хранителни продукти и горивата, който предполага известно компенсиране.
 

"Без да се нарушава дефицита, финансовата дисциплина и всички възможности от преизпълнение на приходите да отидат за компенсирането на доходите от пенсия - това е честната позиция", коментира Тотю Младенов.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
5
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 13 години
Не бе не сте популисти, прости сте и мислите и нас за ***, ама не сме Тотю, не сме, и сме наясно, че се опитвате да запушвате дупките на кораба наречен Одобрение от хората, все по-малко хора ви подкрепят и простите ви действия няма да променят простият факт, че не ставате!А ония дето викат да оставим това правителство да работи ще кажа. Оставихме ги и какво, да не би да работят нещо адекватно? Писна ми от магистрали, аз кола нямам!
145
0
 
13
 
! Отговори
БГ-блато преди 13 години
Специално ти Тотю си най-слабия социален министър от доста време. Дори крадливата Масларова засенчи по некадърност!
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има си хас да сте.И то точно вие.
143
0
 
12
 
! Отговори
AZ преди 13 години
На този винаги му вали сняг на главата. Той е сърдит на себе си, вия искате по големи заплати и пенсии.Той ще умре от яд тогава.
142
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На тоя да му съберем помощи,че да си оправи зъбите!
141
0
 
19
 
! Отговори
Великият Ибрикчия преди 13 години
Оставка и избори !Всички герберасти в затвора.
140
0
 
23
 
! Отговори
Мъко, моя мъко преди 13 години
Бойко как ги е събрал, да се чуди човек. Кой от кой по неадекватен. Тоя пък се бе изцепил, че от глоби на бизнееса щял да изплати пенсиите и надбавките.Та вие с бездарието си утрепахте същия този среден и дребен бизнес бе НЕКАДЪРНИКО.Боже, Боже! Колко мъка има по този свят Боже.Гербаджийска мъка!
139
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крайно време е министрите на Бойко Велики да съгласуват становищата на кабинета по въпросите, по които се изказват пред хората. Защото сега единият министър казва абсолютно противоположни неща на изказванията на другия - ще вдигнем - няма да вдигнем...... Тука има - тука нема.....
138
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тотю, ти може и да не си, но не говори от името на 'шефа' си.... :))))
137
0
 
19
 
! Отговори
елтимир2 преди 13 години
Да.Не сте популисти а какви сте?На Български преведено сте долни,гнусни и *** американо-еврейски лъжци начело с тримата баш-крадци.Докога ще го търпите този непознат в сащ наш,,голям банкер",да си разиграва коня и да подлага на този геноцид народа?Вече разбрахте,че няма да спечелите и бихте дузпата на народа.Партии-балони така правят.За кратък период да направят повече пари,а пък на Народа да му е здраво дупето
136
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тотю, вярно е, не сте популисти. Толкова се оакахте, че вече и елементарния популизъм не ви се получава. С две думи сте пълни ***!!!!!! Такива големи *** сте, че ако има състезание за идиотизъм, пак няма да сте първи, 'щото сте ***!!
135
0
 
6
 
! Отговори
haha преди 13 години
за секунда го прочетох като : нИе сме популисти, отсече Младенов... ама май си е точно така :)
134
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Младенооооооов,дано не си популист..............наистина се надявам да не си популист.......................................................
133
0
 
1
 
! Отговори
PAPA LISTI преди 13 години
Не сме популисти, отсече МладеновНе сме пAпA листи, отсече МладеновBaba na selo gleda dno cveke s edni tekiva listi i kato dedo mi navie, nave navie edna selska cigarai ia kato a zapushim, zapushim zapushim i ono se zadimi zadimi-an na mene zeme ta mi svetna 4e Не сме популисти
132
0
 
11
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
От две години само гръмки изказвания, много шум и абсоютно нищо. Ако това не е популизъм, какво е бе, уважаеми министре? И се научи преди да заставаш пред камери да се бръснеш. *** селянин...
131
0
 
16
 
! Отговори
ние сме комунисти преди 13 години
Не сме популисти, а сме комунисти, отсече Младенов.
130
0
 
23
 
! Отговори
blackradio преди 13 години
Никви пенсий или заплати няма да вдигат...Нещо първо ги дигнаха веднага, после щели да мислят, след това щели само някой да получат нещо, после съвсем млъкнаха и остайха Тотя пиян да мели някви глупости. Само си представете опрян Тотя на някой стълб да се почесва по главата и да се чуди как да се прибере в къщи...Абсолютно му прилича...
129
0
 
16
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели, Националния ни интерес е кристално ясен МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!НО ДНЕС НАД БЪЛГАРИТЕ СЕ УПРАЖНАВА ГЕНОЦИД!!!1. Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е физически геноцид!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни - "Социалния минимум" е 674лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва социален геноцид!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв.ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!! Това означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ и в социалните системи!!! За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба, за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да плати ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!ТАКА ПРИ ДЕМОКРАТИЧНО И СПРАВЕДЛИВО ОБЛАГАНЕ, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, БЕЗ СЪТРЕСЕНИЯ ЗА НИКОГО2. Пари за пенсионната система има и при днешното ниво на вноските, но! Гражданите дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас, - Солидарна,- Капиталова лична (но защо частна),- Пофесионална- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... - Данък Обществено осигуряване, с който работещите граждани плащат КОНСТИТУЦИОННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Държавата!!!Днес Парите за пенсии са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат задълженията по Конституция, като:1. Пенсийте се отделят от Социалните задължения на Държавата, която ги дължи по Чл.51 от К-ята2. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капитарова система3. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на осигуровките, годишно се крият над 1 милиард лева..., а от ниско обложените Девиденти и доходи от Наеми, се пестят още толкова...4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и получават пенсииТАКА БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ!!!И накрая: Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!
128
0
 
22
 
! Отговори
ШОПЪТ преди 13 години
Не сте просто популисти,бездарници сте и трябва да си получите шута.
127
0
 
17
 
! Отговори
Galq преди 13 години
Da, vie ste shaika ***, koito sme izbrali da ni reshavat sidbata!