Атанасова не се дава на пушачите, не иска вдигане на забраната

Тя обаче призна, че не знае каква ще бъде позицията на ГЕРБ
28 сеп 2012 20:00, Красимир Ангелов
84
Атанасова не се дава на пушачите, не иска вдигане на забраната
Атанасова е против отмяната на забраната за тютюнопушене. Снимка: Булфото

Няма да подкрепя отпадането на забраната за тютюнопушене на закрито, категорична бе здравната министърка Десислава Атанасова в коментар на внесения днес от независимите депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов проект за промени в Закона за здравето, отменящи пълната забрана.

Атанасова посочи, че в ГЕРБ не се е водил дебат за отпадане на забраната и допълни, че няма да внася предложение за отмяната й.

"Прекалено е рано да коментирам позицията на ПГ от ГЕРБ по внесения законопроект“, застрахова се все пак министърът.

Тя коментира и изнесената от Кирил Гумнеров информация, че имал сигнали от собственици на заведения за "абонамент", който осигурява предупреждения за проверките за тютюнопушене.

Министър Атанасова посочи, че до този момент не е получавала такива сигнали и призова депутатите, както и хора, които твърдят, че са пострадали от такъв "рекет", да сигнализират в министерството, за да се назначи проверка.

"Не съм съгласна да се твърди, че инспекторите от РЗИ рекетират хората, без да има конкретни факти", каза Атанасова.

Министърът на здравеопазването посочи, че в споразумението между ведомството и сдружението "България без дим" няма текст, който да дава правомощия на неправителствената организация да съставя актове по забраната за тютюнопушене на закрито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
11
 
30
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
Хайде стига смешен плач на подкупни "независими" депутати , платени от производители и търговци на цигари! Естествено, че ако сме нормална цивилизована държава забраната трябва да остане! Спокойно бизнесът няма да загине-доказано е от практиката на всички страни , в които има забрана за пушене на закрито. Само ще намалеят инфарктите!
32
3
 
15
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
пушач съм / цигарите са враг 1/ но такъв майтап с бг народ досега не е правено/ но бг народа много обича да го е-----т/ така мисля / луд го направиха тоз *** народ
31
4
 
5
 
! Отговори
Охо Бохо преди 11 години
Повечето индианците от резервата обичат лулата на мира .
30
2
 
2
 
! Отговори
към 30 преди 11 години
и да си говорят с
29
3
 
7
 
! Отговори
РЗИ преди 11 години
скоро сигурно ще рекетират защо като се има в предвид какви заплати има един инспектор 400
28
2
 
1
 
! Отговори
Мързел преди 11 години
Като не й го дават и тя не им дава
27
11
 
17
 
! Отговори
уикенд преди 11 години
Пушачите са за софрата, да пият, ядат и се веселят.А непушачите са за планината, да се разхождат самотни на чист въздух.
26
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има само един вид пушачи - пушени ***.
25
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има 2 вида непушачи.Едните са пичове и си общуват с приятели-пушачи без проблеми.Другите вид за сноби, озлобени затворени хора, на които всички които са различни от тях им пречат.
24
19
 
24
 
! Отговори
милото преди 11 години
Това си беше пълно безумие ,което направиха..,поискаха зали за пушачи,а след година решиха да забранят напълно пушенето,аз самата спрях цигарите,но съвсем не подкрепям г-жа Атанасова,тъй,като ми се види и тя нема да се задържи за дълго на тоя пост.
23
28
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
До ФАКТ,напротив пушачите са по-умни от непушачите и твоятя простотия го доказва
22
6
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Единственото решение е Референдум
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министърката също пуши.
20
11
 
1
 
! Отговори
Кефа преди 11 години
Ако Кирил Гувнеров/ извинете за првописа/ предложи вместо Република България да е Шериат, не се съмнявайте , че е взел подкуп от арабите, ако предложи да се отмени закона за пушене значи носи си навира в З.... на ближния.
19
12
 
23
 
! Отговори
ttp преди 11 години
Аз съм пушач.Колегите и партньорите, с които работя винаги се съобразяват с мен, когато имаме служебни обеди или вечери и сами предлагат да седнем на място отделено за пушачи, и в България и в чужбина. От както въведоха забраната не ходя по нощни заведения, приятелският ми кръг също, и пушачи и непушачи. Предпочитаме да сме заедно и никой да не се чувства ограничен, така че си организираме частни мероптиятия.
18
6
 
9
 
! Отговори
не-пушач преди 11 години
До 6 Ако все още има Б-я"хуманен(!) закон защитаващ интереса(!) на здравето(!)"Човеко, ти с температура ли си, болен ли си? Или така си по рождение?Всичко това няма нищо общо с грижа за здравето. И не всичко което ти мирише на ЕС е цвете за мирисане.
17
31
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако искам ще пуша, ако не искам няма!А тая фльорца да ми осигури качествено лечение, защото дядо ми е на 85 и пуши като комин, ама на младини бай Тошо му е подсигурявал и безплатно лечение и санаториуми.
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министерството на Заболяването (МЗ):Имате достатъчно голям избор от източници за разболявате - гмо, лъчения, ***, кучета, промишлени води, битови отпадъци, катастрофи по пътищата, битови и етнически скандали, алкохол, наркотици... Само за местата за пушене не питайте, защото и ние нямаме представа за това. Както ни наредят, така правим.
15
31
 
35
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
Пушачите са прости хора. ФАКТ.
14
5
 
14
 
! Отговори
Филия с мас преди 11 години
Гаубица е толкова куха лейка, че всеки неин напън да гръмне обикновено се трансформира в пръдня.