Шолц: Ситуацията във Франция е потискаща, стискам палци

Германският канцлер изрази надежда крайната десница да не дойде на власт
3 юли 2024 08:33, Елка Василева
77
Шолц: Ситуацията във Франция е потискаща, стискам палци
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц изрази надежда крайната десница да не дойде на власт във Франция, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че социалдемократът Шолц е изразил ясни политически предпочитания в съседната страна за първи път.

Германският канцлер не скри безпокойството си от факта, че крайнодясната партия "Национален сбор" зае първо място с убедителна преднина на произведения в неделя първи тур на парламентарните избори във Франция. Вторият тур предстои на 7 юли.

Шолц нарече ситуацията във Франция "потискаща". "Във всеки случай стискам палци французите, които толкова много обичам и ценя, страната, която означава толкова много за мен, да не допусне формирането на правителство, водено от дясна популистка партия", каза той вчера.

Германия и Франция са гръбнакът на Европейския съюз и политическа промяна в някоя от двете страни може да промени баланса в целия блок, отбелязва Ройтерс.

В самата Германия нараства подкрепата за крайнодясната партия "Алтернатива за Германия", която остана втора в страната на произведените миналия месец избори за Европейски парламент. Парламентарните избори в най-голямата европейска икономика предстоят през есента на следващата година.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от Русия
Русия използва Калининград, за да прекъсва сателитите на ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
То и Теб и ВАЗ няма да ви подмине внуче на Есесовец!-:)
58
0
 
7
 
! Отговори
Стискай, стискай !!! преди 1 ден
Шолц засега стиска палци . Много скоро обаче ще стиска нещо друго - когато и ситуацията в Германия стане "подтискаща" - тоест МНОГО СКОРО !!! СЛАВА БОГУ - вижда се края на левия еролиберастки джендъризъм !!! КРАЙНО ВРЕМЕ БЕВЕ !!!!
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Всичко е супер очаквано. Хората вече не се чувстват добре в собствените си държави, бежанци, етноси, високи цени, несигурност и вече никой не пита хората за нищо, те си решават.
56
0
 
4
 
! Отговори
Пробуждане преди 1 ден
И у нас има наченки. Ето, голяма част от депутатите на ДПС показаха достойнство, възпротивиха се на диктата на ръководството. Време е възмущението на честните хора у нас да си каже думата. Има здрави сили и те могат да се обединят за спасението на страната ни.
55
0
 
7
 
! Отговори
Глас народен преди 1 ден
Напразни са надеждите на някои, че французите ще размислят и ще се върнат към предишното положение на примирение с безумието и самоунищожението. Показаха го със забележителното си масово участие на изборите и недвусмислените резултати. Те ще бъдат затвърдени убедително. Ще покажат, че може! И тогава, след французите, лавината ще тръгне!
54
0
 
5
 
! Отговори
Пенчо преди 1 ден
Закъсняла, но нормална реакция на френския народ. Но вече никога Париж няма да е прекрасният град на мечтите!
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Кой диктаторстваше над целия Европейски съюз за Зелената сделка, затваряне на ядрена енергетика, права на бежанци от ударените от Запада Либия, Сирия? Французите гласуват срещу германската фанатична политика. Гладът дойде на Запад, бежанците ислямстват и искат да живеят така, както в родните им страни. Германия е най-виновна за идването, не на "десни", а на нормални партии.
52
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 ден
И евроатлантическа българия ПАК ще плаща репарации.
51
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 ден
Шолц ще иска убежище в САЩ, а германия този път ще плаща репарации....
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Както и да го усукваме, ставащото в европейските страни, ние не сме изключение, независимо от доминирането на днешните елити, ясно показва икономически и политически проблеми като резултат от грешно избрани посоки на развитие. Зашо просто не признаем, че не можем да правим планове, да харчим пари и да се впускаме в геополитически авантюри противно на икономическата логика?
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"Национален сбор" зае първо място с убедителна преднина не само на произведения в неделя първи тур на парламентарните избори във Франция, но и на изборите за европарламент.
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Еми, хората казват какво искат - животът си преди ковид, като не ги чуват, ще си ходят. След ковид всичко се промени, даже и климата го хвана ковида.:))
47
1
 
14
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 2 дни
И ти имаш вина за ситуацията във Франция. Както и в Германия, Великобритания, Нидерландия, Испания, Италия, Малта, Гърция, България..... със стискане на палци няма да се оправят нещата. Явно ви липсват топки за да решите проблемите на хората, за това хората търсят крайни решения. Стискай палци колкото искаш..... да не ви изметат със стиснатите палци......
46
0
 
13
 
! Отговори
Поколението политици преди 2 дни
което унищожава ЕС е време да си ходи. Слу гите на Дълбоката държава продадоха икономиката на ЕС на САЩ. Сега ние сме на прага на рецесия, а САЩ са добре. ЕС се нуждае от дълбоки реформи, които могат да бъдат направени само от реално мислещи хора.
45
0
 
14
 
! Отговори
Руя преди 2 дни
Време и ти да се разкараш от политиката военолюбец долен.
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Шубе голямо ги тресе, не виждам нищо лошо !
43
0
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 2 дни
Шолц и на краката си трябва да ги стискаш. Но по-добре е да стиснеш нещо друго и то добре защото рамене той няма.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 2 дни
Ейй.. НАГЛИ самозабравили се плутократи ей !!! Хората които имат нещо м-у ушите пък се надяват ти и цялата пасмина от краварски лакей и мошеници да се измитате час по-скоро, преди Европа да се е превърнала в 4-тия свят !! Стискаме палци за смяна на режима в Германия !!!
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Да си гледа Германията, че съвсем скоро ще последва Макрон барабар с шайката некадърници с които е обкръжен.
40
1
 
15
 
! Отговори
Чичо преди 2 дни
Време е за разпад на ЕС!