Четири държави ни помагат за бежанците

Предоставиха ни легла и матраци, неща от първа необходимост
23 окт 2013 21:12,
18
Четири държави ни помагат за бежанците
Снимка: БТА

Четири държави ни предоставиха помощ по линия на Европейския Съюз, за да се справим по-лесно с  притока на бежанци от войната в Сирия. Подкрепата е предоставена от Словакия, Унгария, Словения и Австрия. Тя включва над 2000 легла и матраци, над 4200 одеяла и други предмети от първа необходимост, като чаршафи, кърпи, кухненски пособия и прибори.

Тази помощ достига България през Механизма за гражданска защита на ЕС, който беше активиран от националните власти на 16 октомври. От този момент, Центърът за спешна реакция и координация на Европейската комисия работи с участниците в Механизма, за да получи България помощта, от която се нуждае в момент на безпрецедентно претоварване на националния капацитет.

"Благодаря на страните, които предложиха подкрепа в такъв кратък срок. България прави каквото може, за да се справи с притока на бежанци. Помощта, предоставена от Европейската комисия и страните-членки е доказателство, че България не е сама в този труден момент," каза Кристалина Георгиева, европейският комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.

Центърът за спешна реакция и координация на Европейската комисия осигури обмен на информация в реално време между страните-членки. Помощта от Словакия и Унгария вече пристигна в България, а тази от Словения и Австрия се очаква в близките дни. Европейската комисия ще продължи да поддържа контакт с българските власти и с останалите страни-членки, за да подпомогне доставката на друга помощ, която би могла да бъде предоставена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Евро-Съюз преди 10 години
СССР щеше да е по-добре! От 27 Европейски раздържавени,само четири са усетили проблема на братска страна! Ние даже не сме им братя! Колко жалка е тази ЕВРОПА! Брежнев не беше толкова безразличен към България! Много ме е срам,че съм ИВРОПИИЦ! Навремето бях горд,че съм Българин! Но имаше Съветски Съюз! Имаше стандарт! Сега трябва да си роб на Германия! На Англия! На Франция! На Испания....и ред други ***...
15
0
 
1
 
! Отговори
djon преди 10 години
Дано приемат Турция по бързо в ЕС че с нашите *** управници ще се заличиме като нация, както сме тръгнали да приемаме безконтролно всякаква ***.Няма ли някакъв лимит на бройка бежанци или ще приемаме докато идват.....
14
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Дават, за да си измият очите и от страх да не стигнат до тях.Впрочем, тая помощ е напълно ненужна, защото маймуните не знаят какво е легло, маса, стол.Черния *** знае само едно - да лежи под банана и да чака да му падне в устата.
13
0
 
6
 
! Отговори
нана преди 10 години
Заради 6 милн. евро ли ни вкараха в това приключение, тези управляващи-продажници *** лицемерни.Те ще се качат на самолета и заминават в именията си в Гърция, Германия, Австрия и САЩ , ние тука няма какво да ядеме, но ще ги храниме, заедно с *** ще ни изядат и нас, ..скоро ще го видиме.....
12
0
 
5
 
! Отговори
Димитър Димитров преди 10 години
Само 4 държави помагат..... Иначе сме в ЕС :) Да вземем да изпратим тези бежанци в Холандия, Германия, Франция или пък Англия и да им гледаме сеира.... ще се надигне вой до небето и ще се отпуснат набързо няколко милиарда за справяне с кризата!Писна ми да ни третират, като петоразрядна държава... писна ми нашите политици да мислят за всичко друго но не и за народа си и държавния интерес... не знам, как не им писна да лижат европейски и руски ***?!?! България над всичко и всички!
11
2
 
1
 
! Отговори
Halilov преди 10 години
Bg mebelni firmi imat jelanie da mebelirat jilistata na bejantzite s nujnite im mebeli, no bg mafiotski partii ignorirat bg proizvoditeli i bg kachestvo na stokite. Chudno kade sa jeleznite krevati ot bg ex armia 45000 broiki?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се споменава кои са страните ,много секретно ,нали .Вместо да се правят на благородници да се проявят като такива и де извозят малко бежанци и към тях .България пак е буферът между изтока и запада и крайна сметка ще получи едно "Голямо Благодаря".Познато ли Ви е?
9
1
 
6
 
! Отговори
румбата преди 10 години
Колко са гадни,лицемери мръсни и дупе ще дадат само да не са в техните държави !!!!!!!!!!!!!!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА ДОБРЕ. В ЗАДАЧАТА СЕ ПИТА КОЙ ЩЕ ГИ ХРАНИ? ИЛИ ТЕЗИ НЕ СЕ ХРАНЯТ А КАРАТ НА ФОТО СИНТЕЗА.
7
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da jivee velikaTurciya
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОмагат ни като ни ги пращат :)
5
0
 
21
 
! Отговори
КАДЕ ЕПРАВИТЕЛСТВОТО преди 10 години
България я превръщат в някакво общежитие някакъв затвор за Африкански маймуни, ужас!Ще ни се ибие майката в много близко бъдеще.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахахахххххххххххххххха колко сте жалки и вие и бежанците ви! хахахахахаххаха!!!
3
0
 
30
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
до 1Как бе, Франция ще поеме ЦЕЛИ 500 бежанеца, а сигурно ще поискат и няколко милиарда евро по евро програми, както направиха с "интеграцията" на ***.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да помагат те, помагат на себе си за да останат тези в България, или да забавят потока малко, преди да дойде при тях. Обаче изтината е ясна и неможе да се избяга, Европа си отива, както и варварите преди 2000 години са взели да тропат на вратите на Римската империя, така и сега те тропат на вратите на европа. Вече влизат, старото куче Европа си отива... мечтайте си за евро съюз, че нали надежадта умира последна :)
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я, кои били държавите ? Словакия, Унгария, Словения и Австрия.Нали Франция и Великобритания бяха много загрижени как сирийските граждани били "клани"...