Румяна Коларова изненадващo посети училището на Ана-Мария

Детето бе прегледано от гинеколог, резултатите обаче са следствена тайна
Обновена: 16 окт 2014 20:20 | 16 окт 2014 18:44,
8
Румяна Коларова изненадващo посети училището на Ана-Мария
Снимка: Архив БТА

Министърът на образованието и науката Румяна Коларова и директорът на дирекция "Организация, контрол и инспектиране" в МОН Лазар Додев изненадващо посетиха IV помощно училище "Проф. Димитър Кацаров" в София, където бе подаден сигнал за сексуално насилие над дете с аутизъм, съобщиха от МОН.

Още по темата
Доц. Румяна Коларова е изразила своята критика към директора Венета Бочева Ал-Шериф за констатираните многобройни нередности при проверката на МОН, извършена след сигнал на родители за упражнено насилие над 13-годишната Ана-Мария в рамките на училището.

Министърът се запозна на място с условията на работа в училището и с дежурните представители на персонала. Тя посети специализираните кабинети по кинезитерапия, арттерапия, сензорния кабинет и игротеката, както и заниманията, извършвани в момента в класните стаи, се посочва в съобщението.

Представена е била и производствената практика, която се извършва от най-големите ученици в училището.

Очаква се директорът да даде писмени обяснения пред дисциплинарната комисия на МОН в съответствие със законовите срокове.

Представители на персонала са изразили пред министър Коларова безпокойствието си от неправомерния натиск, на който се чувстват подложени в следствие на отправените подозрения и обвинения за тормоз на дете.

Според тях в резултат на този натиск четирима служители от училището са пожелали да напуснат.

Днес бе направен гинекологичен преглед на Ана-Мария с цел да се разбере дали е упражнено над нея сексуално насилие. Прегледът е направен под упойка, защото детето е с аутизъм.

Резултатите от изследването няма да бъдат оповестени, защото са следствена тайна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
До знаещНе знам какво знаеш за това дете и други деца с аутизъм. В САЩ повечето деца с аутизъм са повече от едри, защото такива са и останалите - "нормалните". А откъде знаеш, че е единственото работещо училище - да не си самата директорка, която прокламира, че е така, но явно не е?! Достойното в случая е да си подаде оставката. А все ще се намерят по-кадърни и морални от нея да използват скъпо оборудваната сграда по предназначение за децата със специални потребности, които са също наши деца.
6
0
 
1
 
! Отговори
Пасионария преди 9 години
До АнонименМного неграмотници в тази държава - къде Ви научиха да пишете "УСТАВКА?
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изненадващо? В цял свят щеше да е изненадващо, че чак днеска го е направила!
4
4
 
8
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
Детето е високо 186 см и тежи 130 кг. Днес не са успели 6 жени да го държат под упойка. Срам за институциите е, че реагират неадекватно и искат да унищожат единственото работещо училище. Срем за родителите е, че причиняват това на болната си дъщеря
3
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 9 години
Ал-Шериф е фамилията й. Това е арабско име. Явно е женена за арабин.
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е тази директорка Ал-Шериф и защо не си е подала уставката , или да е уволнена до сега ??
1
11
 
9
 
! Отговори
ANTI-UCITEL преди 9 години
V UCITELSKOTO SASLOVIE V BALGARIA,IMA MNOGO IZVRATENI ,KOITO OT DEZA SA MALTRETIRANI I ZIAL GIVOT MECTAIAT DA SI GO VARNAT NA VSICKITE TEZI DEZA SEGA .30% V BALGARSKOTO UCILISHTE SA S KUPENI DIPLOMI. 20% SA UCITELI OT OTMINALO VREME ,KOITO NE MOGAT DA NAPRAVIAT EDNA NORMALNA SPRAVKA V KOMPUTAR,OSTANALITE 50% SA S UMSTVENA NEDOSTATACNOST.