Морфов стана шеф на Народния театър

Режисьорът ще ръководи трупата до провеждането на конкурс за поста
Обновена: 5 яну 2015 14:02 | 5 яну 2015 11:46, Веселина Йорданова
60
Морфов стана шеф на Народния театър
Александър Морфов. Снимка: архив, БулФото

Режисьорът Александър Морфов е новият директор на Народен театър „Иван Вазов”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Още по темата
Със заповед на министъра на културата Вежди Рашидов той ще ръководи академичната трупа до обявяването и провеждането на конкурс за длъжността „директор” на НТ „Иван Вазов“.

Режисьорът е роден през 1960 г. в Ямбол. Завършил е в НАТФИЗ „Кр. Сарафов" специалност „Режисура за куклен театър", клас 1990 г., при проф. Юлия Огнянова, както и специалност „Кинорежисура", клас 1994 г., при проф. Георги Дюлгеров.

В началото на декември Морфов, обяви, че напуска Народния театър заради назначението на Слави Бинев за шеф на Комисията по култура и медии в парламента.

Впоследствие трупата на театъра също обяви готовност да го напусне. До там в крайна сметка не се стигна, след като Бинев обяви, че се оттегля от поста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мотото на новото гербаджийско управление е: на всеки протестър - пост! Само дето тоя май протестираше и срещу Герб ама айде да не издребняваме...
27
0
 
16
 
! Отговори
Е, пребори се преди 9 години
Изигра си Театрото, господина и си постигна целта.Бездарниците винаги се стремят към СИНЕКУРНИ ДЛЪЖНОСТИ.Народния Театър е една хранилка за Синекури -- артисти и чиновници!!!
26
7
 
7
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Вярвам на Морфов.Нека направи каквото смята за необходимо. Не е тайна, че от сцената на народния театър струи и много досада.
25
2
 
13
 
! Отговори
Miho преди 9 години
Моите уважения към настоящата медия, но текстът в статията не е изчерпателен."В началото на декември Морфов, обяви, че напуска Народния театър заради назначението на Слави Бинев за шеф на Комисията по култура и медии в парламента."Морфов всъщност заяви, че няма да се върна в Народния, докато правителството не подаде оставка... Изиграха си театъра с Веждито...
24
3
 
12
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
Принципен е човека и е приел назначението само за да може от вътре да разсипе това управление.Браво!Или когато ти говорят каквото и да е,винаги знай,че става въпрос за пари.
23
3
 
16
 
! Отговори
Българин преди 9 години
""Морфов стана шеф на Народния театър "Поредната "властитутка",на която "затвориха устата" с тлъстичка длъжност.Празнодумец.
22
12
 
3
 
! Отговори
Вран преди 9 години
Не се излагайте ,сигурен съм ,че нито един от коментиращите не знае какво е театър и не е влизал в салон ама да коментира ,каква била снимката и какво пие и яде.Съчинение по картинки в училище !
21
0
 
15
 
! Отговори
Morfologia MorfoFF преди 9 години
Морфов заяви Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
може и да разбира, ама е болен човека. сами си докарваме болестите!
19
5
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
Този от снимката защо ми прилича на завършен алкохолик ? Драстично го съветвам да намали пиенето и цигарите иначе съвсем скоро ще гушне букета
18
1
 
23
 
! Отговори
bolka преди 9 години
В статията услужливо са пропуснати още две имена на височайши особи, както и заявлението на Морфов, че ще емигрира.Властта и парите правят чудеса - не само скорострелно забрави изявлението си, но и прие поста от ръката на тези, срещу които протестира.Не е читав човек. Че и ни подведе с двуличието и непоследователността си.Падна в очите на много хора, които тогава го аплодираха. Всъщност спечели пост, но загуби уважение и доверие.
17
1
 
18
 
! Отговори
Спомен преди 9 години
Преди 25 години Петър Младенов каза"Ако трябва и опозиция ще си направим".И така се пръкнаха СДС,ДСБ,ДПС,ГЕРБ и други знайни и незнайни партии.И до ден днешен лидерите им успешно игарят ролята на опозиционери.И като си спомниш всичките до един преди 25 години членуваха в БКП-майката партия на всички днешни партии!
16
4
 
20
 
! Отговори
Боце преди 9 години
Е Морфуф ще стане шеф заради циркът който разигра с оставката за Слави Бинев . Интересно защо не протестира срещу назначаването на Вежди Рашидов ? Аз мисля чве това е много по-скандално ! Вежди е световно известен но само у нас ! А какво да кажем за предишният му мандат за онищожаването на исторически реликви като килията на на Левски и хилядите пакусти за които трябва да бъде изпратен на съд ! За унищожаването на история и Фандъкова може да бъде съдена !
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обяснението му сигурно ще е, че все някой трябва да поеме отговорност за театъра след пенсионирането на Васев. Един вид - жертва принципите си да не заема държавен пост в името на обществото. Интересно, как ще работи с Рашидов до конкурса? А и след него, ако изборът на новия директор не му допадне на Морфов, какво - пак ли ще напусне театъра? Това протестърите наистина се оказаха много Х.У.И., т.е. хубави, умни и интелигентни :-))
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще взема да стана красив, нормален и протестър. Има келепирец. Позорни порядки в *** държава.
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а ще намали ли пиенето
12
8
 
7
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Много е добър.И много разбира от театър Морфов.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шеф, а? Морфов, Морфов!Ха-ха-а! Абе, друго си е да те оценят по биневски.
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цитат: ""Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие", заяви Морфов Изключително "последователен и почтен" е Морфов
9
2
 
9
 
! Отговори
Hitler преди 9 години
Който рита срещу БСП му дават посове. Всички тиквунчици ще почнат да протестират и доносничат, само,че забравят,че Боко до март се маха(макс) и тогава идва ДПС метлата,до 9-то коляно ще ги измахат от постетата.В БГ нещата не варят заради шуробаджанащината и заради простотията хораска.