Седмицата започва със слънчев и топъл 29 февруари

Градусите ще достигнат утре до 16 - 21°C
Обновена: 28 фев 2016 19:37 | 28 фев 2016 19:31, Красимир Ангелов
0
Седмицата започва със слънчев и топъл 29 февруари
Снимка: Булфото

Топъл и сравнително слънчев 29 февруари ни очаква утре, сочи прогнозата за времето на НИМХ-БАН.

През нощта ще е предимно облачно, на отделни места - със слаби превалявания от дъжд. През деня облачността ще е разкъсана, но по-късно вечерта отново ще се увеличи и в крайните западни райони ще превали слаб дъжд.

Ще духа слаб, в Източна България и на север от планините - умерен, предимно южен вятър. Минималните температури ще са между 3 и 8°C, максималните - между 16 и 21°C, по морския бряг – по-ниски.

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца, но през деня бавно ще се понижава.

Над планините облачността ще се разкъсва до предимно слънчево. Ще духа силен до бурен вятър от юг-югозапад и с него температурите ще продължат да се повишават. Максималната на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива. В сутрешните часове на места ще има мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Ще е хладно, с максимални температури 8-11 градуса. Температурата на морската вода е около 8 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, след обяд по северното крайбрежие - 2-3 бала.

В първия ден от март, Баба Марта ще ни донесе типично мартенско време. През деня ще се редуват слънчеви часове с краткотрайни превалявания. Температурите ще останат по-високи от обичайното за  сезона и на някои места ще достигнат до 17-18 °C.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари