От суеверие сватбите са по-малко тази година

Във високосна година човек не трябвало да прави венчавка
Обновена: 20 авг 2016 13:47 | 20 авг 2016 13:42, Камелия Цветанова
6
От суеверие сватбите са по-малко тази година
Снимка: Reuters

Със сто по-малко са сватбите през първите шест месеца на тази година в сравнение със същия период на миналата, обяви пред Дарик радио Сашка Габровска, директор на столичния дом за радостни обреди.

Намаляването на бракосъчетанията според нея е тенденция от години, но през 2016-а се дължи и на суеверието, че на високосна година, каквото е 2016-та, не е добре да се жениш.

2751 са сватбите в София за първата половина на годината , каза Габровска.

"Като ме чуе колега от провинцията, ще каже: Какво се оплакваш, това не можем да го стигнем за 2-3 години. Но за София е малко", каза тя.

Суеверието, че във високосна година човек не трябва да вдига сватба, е една от причините за по-малкото венчавки.

"Разни врачки, гледачки, всезнайковци написаха, че не трябвало, че не знам какво щяло да се случи. Доколкото знам, досега на никого нищо лошо не му се е случило. Но това е за тази година", каза тя.

Намаляването на броя на сватбите е тенденция от години, стана ясно от думите на Габровска.

"След като тенденцията е младите българи да заминават за чужбина, аз не мога да очаквам, че тези, които остават тук, мислят по друг начин и всички ще дойдат да сключат граждански брак. Докато младите хора отиват, раждат на други места, не се връщат и децата им вече не са български граждани и не знаят български език... Идват при нас за издаване на акт за раждане на български на деца, които са родени в чужбина и много лошо впечатление ми прави, че децата не знаят български", каза Габровска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Покайте се, защото наближи царството небесно.""Аз съм пътят, истината и животът."Иисус Христос- Бог и Спасител на човеците
4
2
 
3
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Референдум за зачеркнем цяла България и всички да се преместим в София. И без това на там е тръгнало.
3
3
 
12
 
! Отговори
гневна преди 8 години
Хайде моля ви се, как да знаят български, като живеят и учат в друга страна? В къщи говорят на български, но го знаят до известна степен, само битово-разговорно. И това да не ви прави лошо впечетление, нашата държава не ни заслужава децата и внуците. Аз съм безкрайно огорчена, че ни изгониха децата. Те и внуците ни живеят далече от нас. И нашата държава ги изгуби завинаги.
2
2
 
1
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
ТЯ НАИВНОСТТА ПО ХОРАТА ХОДИ !
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми мойте деца сьщо не знаят бьлгарски и не им трябва говорят на Руски което е достатьчно бьлгарския не се котира никьде по света