Протести, недоволство... А цените се определят по пазарен механизъм!

Ще се промени ли нещо в цените на горивата с текущите протести?
12 ное 2018 09:30,
583

Недоволни граждани от повече от 30 града на страната излязоха на шумни протести по улици и булеварди вчера, за да изразят несъгласието си с новите, по-високи цени на горивата, планираното поскъпване на "Гражданска отговорност" и раздутата държавна администрация.

Протестните шествия на някои места създадоха напрежение. В столицата за кратко бе блокирано движението в централната градска част.

Затворени бяха и едни от най-важните пътни артерии - АМ "Тракия" и международен път Е-79 на изхода на Благоевград, където се стигна и до леки пътни инциденти.

Още по темата

"Това, което се случва е нормално, хората с право протестират. Не очаквам да постигнат нещо по отношение на исканията, които имат, но до политически трусове е много вероятно да се стигне", коментира в студиото на "България сутрин" Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

По отношение на цените на горивата бившият служебен премиер Стефан Софиянски подчерта, че протестите на гражданите трудно могат да променят нещо, тъй като става въпрос за пазарни механизми.

"Това недоволство обаче показва, че сред обществото има голямо напрежение, което идва от несигурността на управляващите. Налице е едно нестабилно правителство", каза Софиянски.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни още, че имайки предвид непрекъснатото покачване на цените у нас може да се смята, че в държавата ни е пред прага на икономическа криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
почти всички държави в ЕС имат намален ДДС за храни,лекарства, книги, вестници. Само ние нямаме. Оправдание - ще фалираме ако имаме под 10 процента ДДС. Брей,ами хотелите като имат 9 процента ДДС как на фалират? Ат те извършвали услуги? ами тогаав защо за Транспорта няма 9 процента ДДС?
440
0
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
"пазарът" е най-манипулираната дейност от евреите, след медиите.
439
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДна германсак заплата - една българсак заплата; eokd германска застраховка - една българска застраховка. Цената на бензина в Германия- цена на бензина в България. с 5000 лева съм готов да платя 1000 лева застраховка за кола.
438
1
 
12
 
! Отговори
Име преди 5 години
да вярваш на това, че "пазарът" бил диктувал цените е все едно да вярваш на "демокрацията" на същив тояц "пазар", акакто и на свободните избори... а после да хвърлиш педесе хилки от балкона :-)))
437
0
 
12
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
По заглавието внушаващо, че повишаването на цените е напълно в реда на нещата, това сайтче за пореден път показва, че е проГЕРБаджийско...
436
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕка вържем заплатите с европейските заплати!
435
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като искат механизъм аз съм за това ЕС да въведе механизъм за минимална ставка 6 euro на час за територията на целия съюз.
434
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това което ЕДна пикап или един джип или един камион могат да поберат като багаж, едно колело не може да побере. Скоростта на колата е в пъти по-голяма. Много фирми изискават да се покриват огромни разстояния за един ден. колата е НЕОБХОДИМОСТ, особено предвид критичното състояние на БДЖ. Алтернативата - да се лети със самолет всеки ден от София до Бургас.
433
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реалистие, ако живееш в софия и си снадбител във фирма и трябав да пътуваш до Пловдив, защо не се разходиш с колело или с маратонки дотам, за един ден, със сто килограма на гърба?
432
1
 
18
 
! Отговори
Оста Бендер преди 5 години
Автомобилът не е лукс а превозно средство
431
21
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Автомобила е лукс - трябва да го разбярете , приятели. 3 лв бензин и 1000 лв данък със застраховка и 4 лв синя зона - това е нормалното.Не може всеки пикльо и всяка лигла да има кола. Има велосипеди, автобуси, евтини маратонки...
430
0
 
8
 
! Отговори
до 437 преди 5 години
Това имам предвид, а не че подценявам откровеното недоволство на хората! Просто на него му е нужно междувластие, тъй като ако си припомним те управляват 10 години, но Орешарски е виновен + служебния кабинет на Райков и т.н.Подхода му е много йезуитски, но мисля и елементарен, вече!!! Той хвърля топката тя отскача в стената и докато лети обратно, и може би прави поразии той не е виновен, и накрая си я хваща. Разбирайте метафора за властта.
429
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИСкаме синдикати! искаме РЕВОЛЮЦИЯ! ИСКАМЕ ЗАПЛАТИ В ПЪТИ! минимална заплата - 5000 лева. Още преди 5 години сидеров обещаваше минимална заплата от 1000 лева и минимална пенсия -600, оттогава изтече доста вода
428
2
 
14
 
! Отговори
Пазарен механизъм? преди 5 години
много обичам да се оправдават с пазара. Обача нека да вържем и заплатите с Пазара. Заплитете ни са 10 пъти по ниски от герамнските, а цените - 2-пъти от германските цени. При 5000 лева заплати, аз съм склонен да плащаме сирене, което струва на минимална цена 12 лева и на средна -25 лева и луканка - 40-45 лева.
427
1
 
12
 
! Отговори
Мафо преди 5 години
https://youtube/watch?v=JAXWt2f3gHgДокато цените на петрола къртят пода, тук ни се оправдават с пазарите. Прожектират ни филмче и се надяват пак да им се вържем.
426
2
 
9
 
! Отговори
синдикатите?! преди 5 години
Къде са ББ и Синдикатите?Особено Синдикатите, които са изцяло виновни за ниските заплати в частния сектор!!Синдикатите, които са под.логи на Велев, Киро Гела и Валери!
425
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Намирисва работата..Може и така да е. Той обича да се изхлузва, когато стане напечено и после друг да му е виновен.Трябва да се променят изборните правила.Една партия да има право да е на власт само 3 мандата.
424
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе някой знае ли къде се скриха Борисов, Цветанов, Симеонов, Сидеров и Каракачанов?
423
4
 
2
 
! Отговори
Ахмет Доган и Делян преди 5 години
Ние искаме връщане на Орешарски. При него бяхме най-добре!
422
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чиновник 430Тия обещания, че заплатите тепърва ще се вдигат, вече не вървят даже пред наивните деца.10 год. се наслушахме как заплатите започват да растат. Заплати растящи НЕ видяхме. Виждаме растящи цени на всичко.Май сте имали оперативка тая сутрин и са ви спуснали новите опорни точки- заплатите сега почвали да растат. Защо не измислите нещо оригинално там в Централата? Нали всички сте образовани, кадърни, умни и успешни?