Протести, недоволство... А цените се определят по пазарен механизъм!

Ще се промени ли нещо в цените на горивата с текущите протести?
12 ное 2018 09:30,
583

Недоволни граждани от повече от 30 града на страната излязоха на шумни протести по улици и булеварди вчера, за да изразят несъгласието си с новите, по-високи цени на горивата, планираното поскъпване на "Гражданска отговорност" и раздутата държавна администрация.

Протестните шествия на някои места създадоха напрежение. В столицата за кратко бе блокирано движението в централната градска част.

Затворени бяха и едни от най-важните пътни артерии - АМ "Тракия" и международен път Е-79 на изхода на Благоевград, където се стигна и до леки пътни инциденти.

Още по темата

"Това, което се случва е нормално, хората с право протестират. Не очаквам да постигнат нещо по отношение на исканията, които имат, но до политически трусове е много вероятно да се стигне", коментира в студиото на "България сутрин" Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

По отношение на цените на горивата бившият служебен премиер Стефан Софиянски подчерта, че протестите на гражданите трудно могат да променят нещо, тъй като става въпрос за пазарни механизми.

"Това недоволство обаче показва, че сред обществото има голямо напрежение, което идва от несигурността на управляващите. Налице е едно нестабилно правителство", каза Софиянски.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни още, че имайки предвид непрекъснатото покачване на цените у нас може да се смята, че в държавата ни е пред прага на икономическа криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
3
 
7
 
! Отговори
Намирисва работата.. преди 5 години
Казано честно ми се струва, че всичко е инспирирано от г-н Премиера и структурите му, тъй като е удобен подход да избяга от отговорност, точно когато ще се прави нов бюджет и отделно международната обтсановка иска ясни позиции! После ще обвини служебното правителство на президента за всичко и ще направи нов, по-удобен тип коалиция след изборите. Дано да греша!!!
420
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е ББ? Вчера, днес...Само питам.
419
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Германия минималният изискуем по закона стаж за жените е 5 години а за мъжете 15 години . а колкото повече бачкаш съответно ти се вдига пенсията . жените се пенсионират на 61 години а мъжете на 67 . всичко което внасяш отива по ЛИЧНА застрахователна сметка . когато дойде време да се пенсионараш задават един въпрос - сумата която се е натрупала с годините дали я изкаш накуп или да се изплаща на равни месечни пенсии .
418
7
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До От ПловдивКъде работят чужденци за без пари? Не могат да намерят чужденци, да работят за толкова малко пари, за колкото се навиват българите. Освен това за квалифициран труд вече се плащат много добри пари. Заплатите тепърва ще се вдигат защото едвам се намират хора.
417
1
 
9
 
! Отговори
м преди 5 години
За свободен пазар може да се говори само когато законите важат в еднаква степен за всички.
416
1
 
20
 
! Отговори
м преди 5 години
Правителството не определя цените, но негова работа е да се бори с картелите. Няма начин на един свободен пазар да съществуват и Марешки, и всички останали. Ако реалните цени са тези на Марешки, това безспорно показва наличие на картел. Ако реалните цени са тези на големите вериги, значи Марешки работи с незаконни средства и отдавна трябваше МВР, ДАНС или не знам коя друга служба да се занимава с него. Но това че вече години пазарът на горива е такъв, показва че властта не си върши работата.
415
9
 
2
 
! Отговори
лоса преди 5 години
Големи сте мрънкачи. Защо се съгласявате да работите за такава заплата? Или искате и да работите и да не работите да вземате големите пари ама то така не става. Като ви гледа човек на протестите какви сте *** и 500лв са ви много.
414
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са сега НПО-тата да защитят българите за по-високо заплащане на пенсии и труд,на болни и инвалиди?Къде са да защитят населението от геноцида извършван върху населението?
413
0
 
13
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
..., а цените се определят по картелен механизъм. За което вина има държавата.
412
2
 
4
 
! Отговори
Лукойл преди 5 години
След протестите пак ще са цените нагоре. Да го знаете прости селяни.Прости българис те.
411
5
 
1
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До Шака Зулу : Я ПРАТИ МЯСТО ЗА ВИЗИТАЦИЯ ДА ТЕ СВЕТНА КАКЪВ МИ Е ПРОБЛЕМА
410
1
 
4
 
! Отговори
От Пловдив преди 5 години
До ЧиновникМен не ме слагай в това число,,,аз нон стоп стоя без работа именно защото отказвам да работя на тези пари...НО виждаш какво става...когато хората отказват те търсят други начини например да вкарват чужденци тук от трети страни за да бачкат за без пари НО никога да увеличат заплатите и да ги направят поне малко близки до тези в ЕС.А един НЕМЕЦ ако се съгласи да бачка за 10 пъти по малко в ГЕРМАНИЯ ,това ознчава ли че в Германия заплатите ще станат такива като в БГ ..МММ ?
409
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може с тия високи цени за всичко, да приравняват България със страни като Германия! Я сравнете стандарта на двете страни, като започнете от социалната политика до икономическия стандарт, сравнете заплатите, пенсиите и социалните помощи и чак тогава ми говорете за пазарна политика! И това ми било политици! Смешници
408
1
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ПОЗДРАВЯВАМ ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ ДНЕС БГ ЗА ОТРАЗЯВАНЕТО НА ПРОТЕСТИТЕ В ДЪРЖАВАТА! ДРУГИ ТЕХНИ "КОЛЕГИ" ОТ БНТ, БТВ, НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ НЕ СИ НАПРАВИХА ТРУДА ДА ГО НАПРАВЯТ
407
1
 
6
 
! Отговори
Сериозно преди 5 години
Така де... ама цената на труда не се определя от никакъв пазарен механизъм, а съгласно желанията на олигархията! Защо това "забравя" да анализира Стефчо...
406
6
 
4
 
! Отговори
extremist преди 5 години
"Не очаквам да постигнат нещо по отношение на исканията, които имат, но до политически трусове е много вероятно да се стигне" - ГОВОРИ СИ НЕ МИ ПРЕЧИШ; 1)МИРНИ ПРОТЕСТИ СА НАЧАЛОТО2)НЕ ЧАК ТОЛКОВА МИРНИ ПРОТЕСТИ СА ПРОДЪЛЖЕНИЕТО3)СЛЕДВА ПРИБИРАНЕТО ТРУПОВЕ НА КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ ПО ВРЕМЕ НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА
405
11
 
1
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До От ПловдивЗаплатите са такива защото масово се съгласявате да работите за тези пари.
404
3
 
5
 
! Отговори
do 411 преди 5 години
Фашизъм е имало само и единствено в ИТАЛИЯ при Алберто Мусолини.Знаеш ли какво означава понятието ФАШИЗЪМ или по стар еврейско болшевишки обичай всичко което не ти допада е фашизъм.Явно с жена ти когато се скарате и на нея викаш ФАШИСТКА и на децата също че са фашисти..Аман от Комунисти
403
0
 
3
 
! Отговори
дебел депутат преди 5 години
ще има бонусчета за коледа и нова година , все някой трябва да ги заработи :)
402
0
 
5
 
! Отговори
Доко преди 5 години
Разни *** обясняват,че цените се формирали на пазарен принцип....Но по-интересното е,че заплатите се формират от ТРИСТРАНКАТА в нашата *** държава