Протести, недоволство... А цените се определят по пазарен механизъм!

Ще се промени ли нещо в цените на горивата с текущите протести?
12 ное 2018 09:30,
583

Недоволни граждани от повече от 30 града на страната излязоха на шумни протести по улици и булеварди вчера, за да изразят несъгласието си с новите, по-високи цени на горивата, планираното поскъпване на "Гражданска отговорност" и раздутата държавна администрация.

Протестните шествия на някои места създадоха напрежение. В столицата за кратко бе блокирано движението в централната градска част.

Затворени бяха и едни от най-важните пътни артерии - АМ "Тракия" и международен път Е-79 на изхода на Благоевград, където се стигна и до леки пътни инциденти.

Още по темата

"Това, което се случва е нормално, хората с право протестират. Не очаквам да постигнат нещо по отношение на исканията, които имат, но до политически трусове е много вероятно да се стигне", коментира в студиото на "България сутрин" Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

По отношение на цените на горивата бившият служебен премиер Стефан Софиянски подчерта, че протестите на гражданите трудно могат да променят нещо, тъй като става въпрос за пазарни механизми.

"Това недоволство обаче показва, че сред обществото има голямо напрежение, което идва от несигурността на управляващите. Налице е едно нестабилно правителство", каза Софиянски.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни още, че имайки предвид непрекъснатото покачване на цените у нас може да се смята, че в държавата ни е пред прага на икономическа криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
1
 
5
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Протести, недоволство... А цените се определят по пазарен механизъм! - 1)ПРОТЕСТИТЕ НЕ СА САМО ОТ ПОСКЪПВАНЕТО НА ГОРИВАТА , КАКТО ОТЛИЧНО ЗНАЕТЕ;2)ЗА "ПАЗАРЕН МЕХАНИЗЪМ" МОГАТ ДА ГОВОРЯТ ГЕРМАНИЯ, ШВЕЦИЯ, ДАНИЯ, САЩ И ИЗОБЩО ДЪРЖАВИ С ИНДУСТРИАЛНА ИКОНОМИКА А НЕ БАНАНОВИ РЕПУБЛИКИ КАТО БЪЛГАРИЯ(КОЯТО И БАНАНИТЕ ГИ ВНАСЯ)3)Я КРАДЕЦА СОФИЯНСКИ ДА ОБЯСНИ ЗАЩО КОГАТО ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ ПАДА НА ФОНДОВИТЕ БОРСИ, В БЪЛГАРИЯ НЕ ПОМРЪДВА.....
400
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замислете се,тази партия е създадена от ФОНДАЦИЯ,не от народа,не от българска партия работеща за българския интерес,а за ФОНДАЦИЯ.И някой притежава тази фондация.И притежателят на фондацията притежава всичко и цяла България чрез герберите."КАКВО е ФАШИЗЪМ и има ли ТОЙ почва у НАС Попитайте гьОБЕЛСЧЕТО на БОРИСОФФ НЕ трябва непременно да сте *** за да РАБОТИТЕ при НАС но все пак ПОМАГА от ООД ГЕРБ ФОНДАЦИОННА ПАРТИЯ"
399
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестират за цените на горивата, а че купуваме хранителните продукти на най-високите цени в Европа, не протестират! Идиотщина мога да го нарека. Или както има една точна българска поговорка : На гол *** чифте пищови! Затова си стоим на едно и също ниво и ще продължава да е така, докато не разберат някои хора, че първо трябва да се изкъпят и след това да се напарфюмират!
398
2
 
7
 
! Отговори
От Пловдив преди 5 години
Не съм избирал Боко и никога не бих гласувал за него или за подобни на него,това е против моите принципи и начин на мислене.НО в България има редица предприятия и то НЕМСКИ --пример ЛИБХЕР.Едно изключително ефективно и високо производително предприятие което плаща СРЗ около 800-900-1000 лв средно около 10 пъти по малко от това в ГЕРМАНИЯ.Същото количество производство,същия пазар,същите продукти НО 10 пъти по ниски заплати --и тук идва въпроса ---ЗАЩО ???
397
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се връщаме към комузма и неизбежната диктатура в следсвие на него и това е. Очевадно на българина не желае свобода, не желае сам да контролира живота си, не желае да избира, мисли, развива, носи отговорност за действията и бездействията си, Трябва здрава ръка, бой и наказания, точно като малките деца, то българина днес си едно бебе, само реве, спи, яде и прави едни красоти в пелените, за друго няма желание.
396
3
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Свобода за България !!! Герберската олигархия- в затвора ! Притежателите на гръцки острови и испански имения също в затвора !!!
395
3
 
7
 
! Отговори
Циник до 399 преди 5 години
"В нашето общество все още битува абсурдната идея, че партията майка и нейния всесилен вожд, определят всичко, от цените на горивата, застраховките, през заплатите и това дали днес ще вали или не. С това наивно-простовато мислене толкова. такова общество с такива хора, няма как да е успешно, богато и развито."-----Браво колега! Селяните още вярват, че "партията" ги пази! Ако от npocтотията болеше - те щяха да са в перманентен гърч!:-)
394
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ОБРАХА И ПРОГОНИХА НАРОДА СИ- ПРИБЕРЕТЕ НЕЗАКОННИЯТ ИМ КАПИТАЛ И ГО РАЗДАЙТЕ НА БЕДНИТЕ.
393
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори с мозъчен инвалид като Борисов държавата не се е разпаднала на 100% .
392
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ ОБРАЛИ БЕЗМИЛОСТНО НАРОДА СИ.
391
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ОБРАЛА НАРОДА СИ- ГАДНЯРИ- НЯМАТ МИЛОСТ- ИСКАМЕ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ- ПРИБИРАТ ОТ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ОГРАБЕНИТЕ ПАРИ ОТ НАРОДА И ГИ РАЗДАВАТ КАТО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ- ДОЛУ ИНПЕКСОВА И ДРУГИТЕ ГАДНИ ЧЕРВЕНИ КХМЕРИ.
390
5
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Абе, простолюдиетоднес нещо не протестирате. Нали нямаше да спрете протестите "докато не се изпълнят исканията"? Кво стана, Корнелия не ви ли е платила да крякате днес?
389
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА, нагляри !!!
388
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нашето общество все още битува абсурдната идея, че партията майка и нейния всесилен вожд, определят всичко, от цените на горивата, застраховките, през заплатите и това дали днес ще вали или не. С това наивно-простовато мислене толкова. такова общество с такива хора, няма как да е успешно, богато и развито.
387
2
 
8
 
! Отговори
Циник до 390 преди 5 години
Селянино - ти никога не си бил добре , няма и да бъдеш!Мотика 4 номер и ред до хоризонта!
386
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА КРАК БЪЛГАРИ- ПРОТИВ ГЕРГУФ, ИМПЕКСОВА, БЕНТЛЕВ, ОВЧАРЯ И КО- ОКРАЛИ ТРУДА НА БЕДНИТЕ РАБОТНИЦИ, ИЗСМУКАЛИ КРЪВТА НА БЕДНИТЕ ХОРА, ОКРАЛИ НАРОДА- ДОЛУ ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ- НА ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ.
385
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
390-1.1995Г-2.1997Г- ДЕМОКРАТИЧНАТА ЛЕВИЦА- ГЕЧЕВ ЗАМ МИНИСТЪР- 3000ЛВ 1 ДЛ, МИН ЗАПЛАТА 2700ЛВ- НЯМА И 1 ДЛ, 12 ФАЛИРАНИ БАНКИ, ИНФЛАЦИЯ НАД 400%- 100 МИЛИАРДА ЛЕВА ИЗЧЕЗВАТ, ОБАЧЕ ЕДНИ ВЕРНИ КОМ СЕКРЕТАРИ СЕ СЪБУЖДАТ С ПОДАРЕНИ СТОТИЦИ ЗАВОДИ И ФИРМИ, А ПРЕПОДАВАТЕЛИ В СУ БЯХА ЗАКИЧИЛИ ЛИСТЧЕТА НА РЕВЕРИТЕ 3 ДЛ НА УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРОФЕСОР.
384
3
 
6
 
! Отговори
Козел Ко дал преди 5 години
Това крадливо *** Софиянски винаги когато има някакви протести с/у ГЕРБ изпълзява и говори глупости. Стефане, стара муцуно време ти е вече да се скриеш и да не напомняш за себе си.
383
3
 
9
 
! Отговори
до От Пловдив преди 5 години
Да, работим повече от германеца и получаваме по-малко.Защото германеца "инвестира" у нас производството от което се печели малко, а това от което се печели много си го оставят у тях.И ако някой у нас се опита да направи високоефективно наукоемко производство, веднага "началниците" разпореждат на слугата си Боко и той смазва всяка инициатива.Нали за това точно германците нарекоха ББ "безполезния портиер а ЕС".Вие избирате слуга на ЕС и САЩ, не си избирате ваш си Премиер,избирате си ГЕРБ
382
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога повече гербери,унищожиха страната и населението,плячкосаха и плячкосват всичко!Ако се опитват да създадат хаос,а след това отново да яхнат властта като спасители, номера няма да мине,а стачката ще продължи!