Спират два от генераторите на "Топлофикация-Перник"

Използва се неразрешен вид гориво
4 сеп 2019 19:42,
12
Спират два от генераторите на "Топлофикация-Перник"
Снимка: Pixabay илюстративна

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Перник днес издаде принудителна административна мярка за спиране на дейността на парогенератори 4 и 5 на „Топлофикация - Перник“, съобщиха от пресцентъра на екоминистерството.

Още по темата

Заради изгаряне на боклук спешна проверка в някои ТЕЦ-ове

Мярката е наложена заради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса, в нарушение на издаденото комплексно разрешително на дружеството. Спирането ще бъде извършено, като се преустанови подаването на горива към котлите с цел принудително извеждане от експлоатация. Срокът на действие на мярката е до изпълнение на условията на действащото комплексно разрешително.

Във връзка с разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров Министерство на околната среда и водите (МОСВ) предприе незабавни действия за извършване на проверки на място в „Топлофикация – Перник“ АД, ТЕЦ „ Бобов дол“ ЕАД, „Топлофикация – Сливен“ ЕАД и ТЕЦ „Брикел“ ЕАД. Проверките се извършват от командировани служители на Регионални инспекции по околната среда и водите, които са различни от тези, на чиято територия се намират проверяваните дружества.

Всички разпоредени от главния прокурор проверки за спазване изискванията на Закона за опазване на околната среда и Закона за управление на отпадъците ще бъдат извършени от МОСВ в указания срок от 1 месец. Ще бъдат проверени издадените разрешителни за съхранение и изгаряне на отпадъци, документите за осъществяване на производствената дейност на топлофикационните дружества; видът и количеството съхранявани и използвани за горене отпадъци и съответствието им с документацията на дружествата. На прокуратурата ще бъдат предоставени и данни за извършени измервания и проби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Бай иван преди 4 години
Да бе, сега разбрали. Тия отпадъци да не се телепортират. Нали се превозват с влакове, товарат, разтоварват. Тези неща са описани, държавата се е съгласила да минат границата.Идват избори, след това пак така.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така му се пада като крепи Герб от 2014 насам.....
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спирайте ,затривайте па после правете молебен за някой немско заводче да дойде и да ползва територията
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А иначе отричаха че горят отпадъците на Италинците. Как да им верваш на мутрите. През ноща горят отпадъците на Италианците да не се вижда пушилката а през деня горят по чисто гориво. Виждате ли за какви гласувате бе. Готови са да ви спрът автомобилите че видители много замърсявали въздуха а в същото това време внасят на Италианците ла, ната и ви тровят. Още ли им вярвате още ли ще ги качвате на власт.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И което е още по важно - кум му е Ивайло мутавчийски, а "експозето" му в неговата банка е такова, че ако го натиснат ще *** майката не само на банката, а и окончателно на мечтите на Горанката за ЕРМ2.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който се е борил с Ковачки се е губил.....справка Герб първия мандат......Ако искат 10 хиляди работника под ББ да продължават....и да си извадят минус 40 хиляди гласа дето им ги даваше...
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знаем мафията Италия държи бизнеса с ***,и естествено в колоинята Соросоландия е намерила естествени партнъори в лицето на мафията от герб. ЕС си затваря очите,и лицемерно налага глоби на бг народ за мръсен въдух,народа боледува,и умира. 100 00 бг на година умират от геноцида на герб и ЕС.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, като Ковачки отказва да внася в касата на Баш Суджука.Непослушните се наказват. Жалко за хората, които ще останат без работа.В Перник и без това няма много работа и повечето работят в София.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Терминът е ПАРОГЕНЕРАТОР, а не само ГЕНЕРАТОР. Генератор е друго.Парогенератор, означава Котел.