Над 50% намаление на природния газ предлага "Газпром" на България?

Вносът на американски втечнен газ и топлата зима са причините
12 фев 2020 10:12,
145
Над 50% намаление на природния газ предлага "Газпром" на България?
Снимка: БГНЕС

С повече от 50% може да бъде намалена цената на природния газ за България от страна на „Газпром“, пише руското издание „Комерсант“. Ценообразуването за България е вероятно да бъде приравнето с това за Европа, което не е обвързано с цената на петрола.

Още по темата


Новата цена за руския газ може да стигне до 140 долара за 1000 кубически метра. Преразглеждането на договорите е поискано от българската страна, заради спада на цените на природния газ за цяла Европа.

Причините за намалението на цената на синьото гориво е топлата зима, пълните хранилища и конкуренцията с американския втечнен природен газ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До турчинаПродължаваш да упорстваш въпреки, че ти обясних, че американофили няма. Има българи и руски еничари подвизаващи се както в твоя случай под името "турчин".
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние с Русия не договаряме цени ! - цените за нас са колкото те кажат.И накрая само казват ! - Съгласни сте нали ,много е изгодно.Ако се замислиш само и на другия ден ти се обаждат по телефона повече да не ходиш на работа.
116
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато цяла европа тръгна да предоговаря цените на газа с пристъпите руснЯци, русофилско- еничарския " елит" на ГУБЕРНИЯТА бг мълчаха като ......ци и се молеха на бог ленино- сталин некакси ИСТИНАТА ЗА ЕВТИНИЯ ЩАТСКИ ГАЗ И НЕФТ да остане скрита, заметена под чергата! Обаче поредната ЗАСЕЧКА Америка си построи големи терминали в Полша и Гърция ( в Хърватия се строи!) И започна да изпитва русия от монополната и ОБИРДЖИЙСКА роля!KAGA2020 Бог да пази Америка!
115
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 2015 г до края на 2018 г. ние получавахме газ на цена 150 долара за 1000 кубика, тъй като цените на нефта бяха много ниски. След това цената на газта се е повишила, тъй като и цената на нефта се повиши плюс това руснаците трябва да си изплатят инвестициите за построяването на Турски поток. Плюс това има разлика в цените на газта на газовите борси и на тръбопроводния газ, който дава оснвното количество гориво. За нас газът щеше да е най-евтин ако беше построен Южен поток.
114
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох много ви харесват американците,ама не виждам да носят евтин газ. Да не говорим, че нямат и достатъчен капацитет.
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Преразглеждането на договорите е поискано от българската страна, заради спада на цените на природния газ за цяла Европа." Ми значи ние сме си виновни,че си договаряме такива цени.
112
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щатите им разказват играта на русняците, не 140$, а под 120 $ трябва да е руския за да е конкурентен на американския!!! И при 120$ ЩАТИТЕ ще го НАМАЛЯТ ОЩЕ за да изхвърлят русия от пазара на Европа! Вчера по патриотичното радио СИРИУС шефа на голяма ТЕКСАСКА нефтодобивна компания каза че ако Опек НАМАЛЯТ още добива заради СРИВА на китай, щатските компании са готови да повишат добива и да заемат пазара, намалявайки цената с още от 1 до 3 пункта! Пика на добив на Щатски петрол ще 2050- 60г!!!
111
0
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
Трябва да бъдем българофили-нали сме българи и живеем в България.Защо за бога имаме толкова много ксенофили?Проблемът ни е,че ксенофилите са повече от българофилите.Защото ксенофилите са всъщност българофоби.Тоест дори у нас българофилите са по малко от българофобите.Не знам защо-на заплата към чужди държави ли са,вносен хлаб ли ядат,какви ли други облаги от чужбина имат?В недоумение съм!Ако толкова ги влече към чужбина нека живеят там,нека не идват да избират управници тук-нали не живеят тук?
110
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента американците продават втечнен газ на нереално ниски цени - 130 долара за 1000 кубика, когато той струва 190 долара, а за да има добра печалба трябва да се продава на цена 220-250 долара. Прогнозите са, че през следващата 2021 г. пазарите ще се успокоят и цените на газта ще се върнат на цени от около 250 долара за 1000 кубика. Иначе газодобивните компании няма да могат да си платят разходите за разработката на нови находища.
109
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето, вижда се как предателите русофили всячески се мъчат да оправдаят двойните цени.Самият Комерсант казва ясно и категорично, че за Бг е било по формула за петрола, а за Европа не!
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намалява цената на газта, но шефа на ТЕЦ-а каза, че вероятно топлото няма да поскъпва драстично!!! Гешев, кога ще провериш тази работа? Това е кражбата на днешния ден, а ти ровиш там, където е минала давност!
107
5
 
4
 
! Отговори
турчина преди 4 години
*** американофилска чебурашка,попитах та нещо,от тези които се подчиняват на американската *** или достойна гражданка,от кои си?
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, което става в момента с цената на газта е, че газохранилищата в Европа са препълнени от газ и търсенето е слабо, а предлагането на газ е много голямо, защото се води борба за пазари и американците продават на дъмпинг с тотална загуба. Плюс това има две цени на газта - на газопроводния газ и на втечнения газ, който се продава на аукциони на газовите хъбове. Впрочем, президентът Радев още на Петербургския форум призова Путин да започнат преговори за по-ниски цени на газта за Бг
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както вървят нещата между Путин и Ердоган май газопровода дето го строим ще се използва за напояване.
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да основем дружество Антирусофили за борба срещу предателите ***.Да се направи пълна ревизия на всички техни предателства назад във времето без давност.Ето и сега тук във форума защитават мр.ъсните цени на Рушия.
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 103Е как, той руския газ най-хубаво топли. Дори и ако за да го имат трябва да стоят 4/5 от времето на студено сравнимо с това ако го купуват отдругаде. Даже стоенето на студено прави топлото още по-благодатно. Руска логика, какво да ги правиш.
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 99И като се събуди - краката отвити. Обаче кефи как си измисляте нови и нови версии за да може да спите спокойно. Само да ви кажа, че тва че ще си измисляте няма да налее повече пари в касичката на джуджи, а там боли най-много. Примирявайте се.
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да основем дружество Антирусофили за борба не срещу срещу предателите ***.Да се направи пълна ревизия на всички техни предателства назад във времето без давност.Ето и сега тук във форума защитават мр.ъсните цени на Рушия.
100
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На нашите русофили и 5 пъти да го вдигнат газа пак ще им е евтино ! - важното е ,че е руски.
99
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето сега се видя по коя формула са ни ebaли "братята".Цените за нас са били по формулата на петрола, а за вражеския им запад цените наполовина.Хайде сега да видим предателите русофили как ще защитят Рушия и колко минуса ще ми драснат.