Над 50% намаление на природния газ предлага "Газпром" на България?

Вносът на американски втечнен газ и топлата зима са причините
12 фев 2020 10:12,
145
Над 50% намаление на природния газ предлага "Газпром" на България?
Снимка: БГНЕС

С повече от 50% може да бъде намалена цената на природния газ за България от страна на „Газпром“, пише руското издание „Комерсант“. Ценообразуването за България е вероятно да бъде приравнето с това за Европа, което не е обвързано с цената на петрола.

Още по темата


Новата цена за руския газ може да стигне до 140 долара за 1000 кубически метра. Преразглеждането на договорите е поискано от българската страна, заради спада на цените на природния газ за цяла Европа.

Причините за намалението на цената на синьото гориво е топлата зима, пълните хранилища и конкуренцията с американския втечнен природен газ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До АнонименНедей да лъжеш какво сме щели да плащаме!
97
4
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Анонимен..... някои нейни членове могат да полежат по затворите за нацистка пропаганда и гнуссните им лъжи...... Затвор трябва да има и за проруска хибридна пропаганда!
96
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е точно така ! Американците поискаха 50 % от природния газ да не е руски. Така се оказва ,че ще плащаме цялото количество на руснацита, а ще ползваме само половина от платеното количество, тъй като имаме договор . След като наще са проревали , руснаците са се съгласили за плащаме на половината цена ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО ПО ДОГОВОР. Което е пак същото . Това ,което ще ползваме от тях си е на старите 2 пъти по-високи цени от Европейските. И ще сме им благодарни за това.
95
4
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До турчинаРусофилите сте най-големите българофоби и национални предатели. За никакво достойнство не може да става и дума.
94
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Терористите от БНС СС дивизия "Еделвайс" са неонацистки бичмета, които живеят с носталгията на прадядовците си главорези по хитлеровото време. Скоро българската държава ще забрани тази терористична и антибългарска организация и някои нейни членове могат да полежат по затворите за нацистка пропаганда и гнуссните им лъжи
93
6
 
3
 
! Отговори
турчина преди 4 години
*** американофилка чебурашке,по точно на едните се подчиняват на американската *** а останалите се опитват да бъдат достойни граждани.Ти от кои си?
92
6
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До турчинаСлед твоя коментар само можем да се убедим, колко актуално звучат думите на покойния историк проф. Пламен Цветков: След 9-ти септември ни разделиха на човеци и ***. В България днес живеят две нации едните се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско, а останалите се опитваме да бъдем българи.
91
3
 
6
 
! Отговори
турчина преди 4 години
американофилската чебурашка пак беснее из форумите,тя е най-големия специалист по натискане на клавиатурата 😁
90
3
 
2
 
! Отговори
Адолф Хитлер преди 4 години
Това е хубаво. Аз като видях сметката си за гас, направо се застрелях в главата. Скъпотия от всякъде.
89
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До do 80"Газпром" никога няма да се "смили" над нас, защото рашките са безскрупулни към "братята" си. Рашките разбират само от тояга. Обаче твоя коментар показва колко е важно че сме в ЕС. Къде са русофилчетата дето лаят срещу членството ни, срещу диверсификацията и пр. Къде сте?
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хитър ход наТолкова хитър, че ще се изплати за нула време инвестицията с вече по-евтиния руски газ. А, нали диверсификацията беше лоша, щеше да доведе до "санкции" от страна на рашките , щяха да ни "показват". Какво станА?
87
0
 
14
 
! Отговори
do 80 преди 4 години
Не бе момче цената ще намалее заради сезирането на ЕК (виж коментара на ЧЕБУРАШКА).Ние сме толкова малък пазар че руснаците с години няма да си избият глобата.Ама вие вярвайте че някой от газпром се е смилил над нас.
86
3
 
7
 
! Отговори
Катюша преди 4 години
Пичкин, като видя дебелия от чичо Сам, се сети да не ни експлоатира повече, като колония от роби!!
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 76Интересно,как русоглистите не са ти нацвъкали минусите,да вземеш да сравняваш няква америка с "великия Съветски съюз"!Сигурно са в Лидл за памперси на прИмоция!:))
84
2
 
17
 
! Отговори
Чорт побери! преди 4 години
Ах, Владимир Владимирович, съвсем я закъсахме! Изтървахме братушките, дето им и3клaxме елита след 1944 г. и ги превърнахме в 16-а република. Славни времена бяха, бяхме пълни господари по тия земи. Сега като приемат и еврото, съвсем ще я оплескаме. Още един бивш затворник ни избяга! И медалът на Малинов не помогна...
83
0
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
..... Стане 500 долара.
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
81
1
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Истината, че Булгаргаз се готви да поиска от ЕК подновяване на антимонополната процедура срещу Газпром заради отказа на руската компания да изпълни едно от основните си обещания към ЕК, с които делото за монопол бе спряно. Става въпрос за поетия от Газпром ангажимент цените на руския газ за осем страни членки да съответстват на средните пазарни цени в ЕС. Досега такава цена не е договорено единствено с Бългрия. Затова руснаците са толкова омекнали, за да избегнат допълнителни санкции от страна на ЕК. А руските ***, които вият в руска полза ще бъдат щастливи ако цената за България ста
80
3
 
1
 
! Отговори
хъша преди 4 години
започвам преброяване на бу.далите тук които се хванаха
79
4
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СЧИТАНО ОТ 2020-ТА ГОДИНА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЕ Е ЗАВИСИМА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!!ПРЯКОТО КОМУНИСТИЧЕСКА ИГО СВЪРШИ!