Над 50% намаление на природния газ предлага "Газпром" на България?

Вносът на американски втечнен газ и топлата зима са причините
12 фев 2020 10:12,
145
Над 50% намаление на природния газ предлага "Газпром" на България?
Снимка: БГНЕС

С повече от 50% може да бъде намалена цената на природния газ за България от страна на „Газпром“, пише руското издание „Комерсант“. Ценообразуването за България е вероятно да бъде приравнето с това за Европа, което не е обвързано с цената на петрола.

Още по темата


Новата цена за руския газ може да стигне до 140 долара за 1000 кубически метра. Преразглеждането на договорите е поискано от българската страна, заради спада на цените на природния газ за цяла Европа.

Причините за намалението на цената на синьото гориво е топлата зима, пълните хранилища и конкуренцията с американския втечнен природен газ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
11
 
4
 
! Отговори
Хитър ход на преди 4 години
Руснаците :)))) Така втечнения газ от терминала в Гърция ще излиза троен и нерентабилен . Браво ! Така се играе геополитически шах !! Набутаха ни с участие в един терминал за американска втечнена ,уж по - евтина газ от руската , и за деверсификация и т.н. и БАМ !!!! Те ви сега терминал за милиони , от който няма да взимаш нищо , *** че сме се набутали с участие голяма работа !!! А на тва му се вика Боко играе шах , а народа обеднява и работещи полицаи дори крадат за да оцеляват !
77
6
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Чета коментарите на някои хора и ме избива на смях. Цените на газта са такива каквито сме ги договорили, нито повече нито по-малко. Удряли ни били в цените, ще за глупости! Естествено, че конкуренцията на пазара е благоприятна за баланса на цените! Като ревете за голяма далавера, защо не споменете това, че цената на газта ще падне поради факта, че идва от по-кратък маршрут с по-малко транзитни такси от Турция. А сега си отговорете на тъпия въпрос - ами ако имахме Южен Поток, а къде е далаверата
76
1
 
7
 
! Отговори
Гочо Булгура преди 4 години
Най после ,прибирам кюмбето и минавам на газ .
75
8
 
1
 
! Отговори
Бойко преди 4 години
По добре демократичен газ на тройна цена от Сащ и да дигнем цените на потребителите. Демокрацията иска жертви!
74
2
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До турчинаНе си турчин а руски еничарин. И досега не разбра, че американофили няма. Когато видиш *** или да развяват и да се намятат с американски знамена, да носят тениски с лика на Тръмп и да разнасят портрети на Линкълн и Рузвелт, тогава можеш да говориш за американофили. Засега има единствено русофили.
73
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЦитат: "Да благодарим на ЕС и САЩ"Докато българинът не се научи, че няма приятели, ще живее в мизерия. САЩ и ЕС не ти мислят доброто. И те гледат да изцоцат колкото могат от България. Взимат най-добрите математици, физици и лекари и ако могат гледат да пробутат някой айфон и някое адидасче и някое фолксвагенче. Това е. И Русия и ЕС и САЩ са един дол дренки по отношение на България. Ние за тях сме колония/губерня както искате го наричайте.
72
9
 
3
 
! Отговори
турчина преди 4 години
като цъфнат налъмите тогава ще има газ от Азербайжан!
71
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направихме си диверсификацията и рускатааа кочинааа клекна. От есента започваме да внасяме газ от Азърбейджан и Газпром се усетиха, че не могат да ни цакат вече с тези безумни цени.
70
16
 
1
 
! Отговори
турчина преди 4 години
поредната фалшива новина,никъде няма такова намаление по света над 50% само будали като американофилчетата могат да повярват на това
69
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааааа,недейте така,ще ядосаме братята американци.
68
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дойната кремълска овчица България скоро ще пресъхне за руските тарикати. Да благодарим на ЕС и САЩ защото от нашите предатели русофили няма как да очакваме да помислят за България.
67
2
 
4
 
! Отговори
Смехурко преди 4 години
До Анонимен"Живота става все по тежък а някои им плащат да да ни облъчват с това, че сме живеели по добре все едно не живеем ние а те живота ни!"Животът е такъв, какъвто сам си го направиш. Никой не е длъжен да ти даде да папкаш и да ти реши проблемите.А ако чакаш това да се случи, няма никакво съмнение, че животът ти ще става все по-тежък.А, и между впрочем, първо се научи да пишеш грамотно, че в едно изречение си направил седем грешки.
66
1
 
24
 
! Отговори
Браво на ЕС преди 4 години
Смятайте как са ни удряли досега Братушките с цената на газта ! Добре, че ЕС ги накара да въведат цени на газта за всички членове на ЕС според цените на газта в западните хъбове !
65
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 61Вместо да се пенищ и да ми пишеш проруски глупости е редно да се засрамиш за поведението и русофилството си което докара толкова много злини на България през последните 20 години.
64
3
 
3
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
До: Анонимен (43)Нормално е те да го изпълняват, реактора си е техен и знаят как да го построят. Американците също ни предлагаха техен, също искаха гаранция за изкупуване и искаха също те да го построят - иначе откъде ще знаят че всичко е направено както трябва. Цената беше два пъти по-скъпа от на другите блокове, защото те се бяха изплатили вече. Цената за построяването предлагаха да се плати от продадената от самата централа енергия, за да не се товари бюджета.
63
1
 
6
 
! Отговори
до 64 преди 4 години
***, *** си, не се мъчи. Тия номера си ги прави на американските овце. Не ви ли е срам само да ни крадете. Па и ще ни кара да се радваме и да се кефим. Ако искате да ви купуваме шистовата газ, дайте я 20% под руската цена. За какво да ви спонсорираме. Що вие не ни спонсорирате. Нагли *** сте.
62
9
 
9
 
! Отговори
до 61 преди 4 години
Американските *** сте порядъчно ***. А защо не ни дадеш таблицата с цените за европейските държави и България, за да се види как лъжеш. По-евтино плаща само германия, защото участва в разработки на газови находища. И никога не е имало 200-3000%. Хайде моля да не се обиждаме на интелект. Американските копиленца сте големи измамници. Какво искате, да ви купуваме и газта на двойна цена, както ни продавате и тока ли? Щото Русия била лоша. Е дайте 20% по-евтино от руснаците. Наглеци.
61
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом се пише за двойно намаление,значи е възможно да е още по-голямо и цени под 100долара.Не вярвам на расссия,тя не маже да прави честен бизнес.Трябва да има изнудване ,дългосрочни фиксирани цени,поправки в нейна полза ако се измени конюнктурата и т.н.Само така може да има печалба след корупцията по веригата.То и за това най-богатата на ресурси страна е с минимална пенсия и заплата,далече по-ниски от на бедните българи.
60
3
 
12
 
! Отговори
До 55 преди 4 години
Първо се научи грамотно да пишеш ,а след това давай коментари-пише се Съветски съюз , а не ***-хахаха/ подобно на детски , а не децки/. Явно си продукт на днешното "училище".
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 56Явно в АОНСУ химия не сте учили. Природния газ е метан.