Борисов по бъдещата "Хемус": Видя ли багер, знам, че ще стане!

"Ако е било лесно, да са го направили", рече премиерът
112
Борисов по бъдещата "Хемус": Видя ли багер, знам, че ще стане!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов инспектира напредъка по строителството на автомагистрала "Хемус" в участъците между Ловеч и Плевен и трасето в района на Търговище.

"Видя ли багерите, знам, че ще стане", заяви Борисов при огледа на изграждащия се път Ловеч-Плевен. В инспекцията участва също зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Той информира министър-председателя, че в това трасе подготвителните дейности, както и махането на хумусния пласт, вървят успешно. А всяка сутрин работниците преминават през инструктаж за безопасност на труда, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Ако е било лесно, да са го направили досега. Но те стоят на жълтите павета, а после ще минават за минути и няма да знаят какъв къртовски труд е положен", посочи Борисов.

Изграждането на "Хемус" е водещ приоритет на правителството, защото ще осигури развитие на Северна България по начина, по който "Тракия" подпомогна икономическата активност на южната част на страната ни. Целта е аутобанът да е готов до 2024 г.

Най-сложен е близо 19-километровият участък при Угърчин. "За него Министерският съвет миналата седмица взе решение за отпускане на 668 747 лева за отчуждителни процедури", каза Нанков.

Очаква се другото лято да е завършено строителството в района на Търговище и Шумен – между пътните възли "Белокопитово" и "Буховци".

Другото трасе, инспектирано от Борисов днес между Плевен и Ловеч, ще е с дължина близо 52 км от пътен възел "Боаза" до пътен възел "Плевен". Трасето е разделено на три подучастъка.

В първия - до "Дерманци", ще има 4 моста, 2 виадукта и 2 пътни възела. По протежението на втория участък – до пътен възел "Каленик", ще има тунел с две тръби за движение, и с дължина 387 м.

Ще бъдат построени и девет виадукта като най-дългият ще е 1193,2 м и максимална височина на стълбовете 42 м. Ще се изграждат още 7 големи надлеза и подлеза, селскостопански връзки и площадка за отдих.

Третият участък – до п.в. "Плевен", ще е с 6 виадукта, 9 подлеза и надлеза. В него ще има и две площадки за отдих и места за паркиране на тирове и леки коли  - от двете страни на магистралата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя от ден на ден все по-велики тъпизми ръси... Види ли празно село или къща кво знае? Че е станало ли?
34
2
 
16
 
! Отговори
Бате Б преди 4 години
Вида ли багер 40% са за мен да си знаете
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе матрял,що вождът ви винаги е силно кафяв нали не е от етноса?
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички знаем че прави магистрали за да може да гепи от тях.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гербавите тролчета за какво говорят постоанно - за власттова е продажен комунист се бори само за властто утре ако дойдат на власт ония с *** гербавите ще се сбият пред входа на джамията кого пръв да обрежат
30
6
 
3
 
! Отговори
упс преди 4 години
Е което си е хубаво, не можеш да му кажеш по друг начин. Естествено, *** не могат да приемат, че се разхищават държавни пари за някакви си пътища, детски градини, спортни зали и т.н и не са в техните крадливи ръчички!Нинова, как ще връщаш парите? Или пак ще се изметеш като стане напечено? Не ми се вярва да извадиш от милионите дето прибра.Съвсем приятелски: другари, повече няма да видите власт!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия борци срещу комунизма що ги нема пред министерскию съветпред комуниста второ поколение от банкяи ща ги немаше кога избирааме патийната секретарка цецето цачева за президентили пък лилито пухкавелката генералската щерка- от ония де комунистическите генералиама то кой не е комунист или чедо на комунист от гербавитеама яко се борят против комунизма дет го нема
28
6
 
5
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Колкото и да се опитвате да върнете България в миналия век,като Задунайска територия,икономически фалирала и зависима от Русия-няма да успеете!Злобейте!
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербуляка Дебел Гърневски обиди българските медицински сестри наричайки ги "терористки"!Тоя път няма да го оставим да мине между капките и нещата да утихнат!ОСТАВКА НА ДЕБЕЛ ГЪРНЕВСКИ!
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутро,кога мислиш да поискаш ОСТАВКИТЕ на Дариткова и Гърневски за обиди срещу българските медицински работници, а бе плешив мутрафон долен???
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига харчи държавни пари. Всяка седмица ходиш до Белокопитово. Какво инспектираш ,какво разбираш от пътно строителство.Нима си мислиш, че един километър се строи за две седмици(тук не е Китай). Стига предизборни акции. Бъди сигурен, че ще откриваш всеки пет километра готова отсечка.
24
11
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Това е парадоксът,който се опитват да ни втълпят от БСП?!Когато се строи в България и се изграждат предприятия-значи се краде !Когато нищо не се прави,учители стачкуват и банки фалират ,както е при управлението на БСП,значи не се краде!Щом БСП тегли кредит,за да си проведе вътрешно партийните избори .....ясно!Те партийните пари не могат да управляват,но се точат на държавните!Телевизията им фалира!Изобщо до всичко до което се докоснат и издъхва.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изкара ли са сестрите, щели да ги арестуват, това е психически тормоз.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха ха!!!Стразбург село във врачанско ли е?
21
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видя ли Тиквата, геноцидът продължава.
20
4
 
18
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Чакам да видя Новината - "ББ облетя с хеликоптера ремонта на Графа (че с кола или пеша е трудно да се ститне до там) съпроводен от учителката Фъндъкова!
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от демагогия,единият лови крадени електрожени и дрелки,другият по цял ден обикаля " националните"обекти!
18
2
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 4 години
Ония хора не си взимат заплатите под масата, а плащат яки 50-процентови данъци, драги ми смехурко. Айде марш сега да бачкаш за 1500лв. и да вземеш всичко над минималната от тях под масата. Аман от *** коментари.
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може още 10 мандата да изкара, докато ни заглавичква с тоя Хемус и строят по някакви дребни отсечки за година. Повечето време ремонт на ремонта се прави. Граф Игнатиев в Сф, че е няколкостотин метра вече треа година й правят ремонт на ремонта, ходим в разкопки от години на централна улица, пък какво остава за магистралата, където километри трябва да се строят.
16
1
 
14
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Абе и твоя Цецо с багерите копаше - ама нищо не стана! Е, освен една присъда от Стразбург която всички Българи сега изплащат! Видим резултат, а?