Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!

Главният прокурор подкрепи искането на медиците за още по-строги правила
20 мар 2020 13:20, Елка Василева
546
Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!
Иван Гешев. Снимка: архив, БГНЕС

"За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова, вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР.

Столичната колегия на Българския лекарски съюз излезе с предложение за засилване на ограничителните мерки срещу COVID-19. Медиците настояват да бъде въведена забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Още по темата
По този повод Гешев каза, че е запознат с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепя. "Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС", каза Гешев.

Той призова политиците "да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик".

"Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства", посочи още Гешев.

Той не пожела да коментира конкретни мерки, сред които поставянето на София под карантина. "Мисля, че бях достатъчно ясен, настоявам за радикални мерки, каквито иска лекарското съсловие", заяви Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
427
4
 
9
 
! Отговори
чичо преди 4 години
Гешев-"Времето ни изтича!" .ЧУЛ ТЕ ГОСПОД!Дано всички да изтечете в канала!
426
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички над 60 да са под карантина. Останалите така или иначе трябва да го изкараме този вирус. Нали се сещате какво ще стане с още 2 седмици неработеща икономика
425
8
 
25
 
! Отговори
Редактор? преди 4 години
Времето наистина изтича, но за вас, властимащите. Не си мислете, че народът е глупав. Устоял е през вековете и ще отстои и сега. След като премине този вирус и лъсне истината, всички ще ви поискаме сметка. За съсипаните бизнеси, за откраднатите пари, за разболените родители, за прекършените съдби на мнозина, за отнетите доходи и т.н. Видов ден има за всички грешници, а прошка за малцина.
424
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако една от мерките на Гешев е да блокира Софийските С'еляндури да не разнасят вируса из страната,твърдо съм ЗА!
423
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове, оставете политическите пристрастия. Армията не може да се меси във вътрешните работи. За това има МВР. Погазват се основни принципи. Що не обявят направо военно положение? А за посочените примери- не армията, а се ползва военната полиция, нещо, което е малко по-различно.
422
9
 
21
 
! Отговори
Овчо племе преди 4 години
Ганчовците са такива овце, че ако Тиквите им кажат че ще ги бесят, те ще попитат - Ама въжето служебно ли ни се полага или да си го носим от вкъщи.
421
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
armeiski tv serial...parvo s cherni drehi i skriti fizionomii ujkim isliamski teroristi...sega skriti zad beli maski i beli drehi ujkim christianski teroristi...voenni igrichki bez krai da tormoziat i iznudvat mirnite proizvoditelni progresivni hora da im kupuvat vse novi i novi skapi i preskapi voenni igrachki...ujkim za sigurnostta na planetata zemia
420
4
 
11
 
! Отговори
ceco apartamenta преди 4 години
A sas cherepa kakvo stana .............................
419
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе тоя много контактен с лекарите бе, специално на него му се обаждали разбииш ли..
418
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев иска да се блокира София и да извземе функциите на Кризисния Щаб. Това ви е прокурорска република. Призовавам президента и премиера незабавно да пресекат тези опити на главния прокурор да бламира работата на щаба. Този човек е инструмент в ръцете на хора, които искат точно както бяха кризите през 90те и хаоса около КТБ, да потопят обществото ва тотална диктатура в рамките на която да си разчистят сметките с противниците, да узурпират властта и да осигурят индулгенции за своите господари.Гешев се опитва да прави преврат. Спрете го!!!Исканата от него блокада на София и на други градове
417
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоа горкия никои не му обръща внимание ама така подмазвача и топача не е приятен нито на едните нито *** другите.
416
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!---------------Откога лекари звънят на "главнуту" прокурор???Тоя май си объркал "професията"!Бат Бойку дъ внимавъ, чи знай ли съ.....-)))))
415
2
 
15
 
! Отговори
избирател преди 4 години
...Вие просто се изживявате,на ЦАРЕ,КРАЛЕ,ФАРАОНИ,ИМПЕРАТОРИ...
414
2
 
14
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Господа управляващи,бидейки толкова умни и далновидни,както се опитвате,да ни убедите в момента,защо когато вируса си показа,"РОГАТА" Вие не ,започнахте да шиете маски,защитни облекла и така нататък?!Той,вируса вилнее по света,от към шест месеца....Не,господа
413
3
 
15
 
! Отговори
Да преди 4 години
Защо този ресурс не се насочи към медицински мерки и откриване на медикамент срещу короната. *** милиционерско-военни кратуни. Сутринта БЛС и те искат въдворяване, гешев иска по 1000 лв. на полицаите допълнително, защо този ресурс не се насочи в намирането на лекарство. Б О КК ЛЛ УЦИ. И какво армията ще помогне в борбата с вируса, ще стреля по короната ли или по хората. Обаче и хората как се съгласяват да ги въдворят, *** и робски народ. Казва им се нещо те са съгласни. Да намерят илач.
412
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каскетът само си плещи глупоcти. Вече дразни.
411
8
 
2
 
! Отговори
карантинааа преди 4 години
Гладен но жив
410
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Ей Много се радвам че има хора които мислят като мен. Много жалко за починалите в Италия, но тя е в икономически спад от 2-3 години. Това сега идва екстро
409
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако г-н главния прокурор иска да е полезен с нещо сега, това е борбата със спекулата. До сега такава няма. Единственото, което прокуратурата направи е една смехотворна акция на базара в Илиенци (а не на ГАРА ИЛИЕНЦИ). Разбирам, че малко го е яд, че вече не е в центъра на вниманието, но ще трябва да понамали малко ПР изявите и да върши повечко работа, за която му плащаме заплата.
408
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуроре, само за всяването на смут и паника сред населението от ръководна позиция, ти си първият кандидат за зандана.