България под обсада: Каква е обстановката в страната?

На места се образуваха километрични опашки
21 мар 2020 11:10, Нели Христова
193
 България под обсада: Каква е обстановката в страната?
Снимка: БГНЕС

Днес всички областни градове в страната осъмнаха под полицейска блокада. Ето каква е обстановката в първия ден от по-строгите мерки срещу COVID-19:

Още по темата

Километрични опашки на изхода на София за АМ "Тракия", при разклона за Елин Пелин.

Полицията проверява лични карти, както и издадени бележки от фирми за месторабота на водачите на превозни средства. Всички автомобили, които не са с регистрация в София, се пропускат, съобщават от БНТ.  Пропускат се и товарни автомобили, а международните тирове се ескортират с полицейски автомобили, като преди това се събират на колони.

Спокойно е движението в Русе.

КПП на полицията в Русе е разположени на главния път за Силистра от тази сутрин, след въвеждането на по-строги мерки срещу разпространяването на коронавируса. Движението е спокойно, няма натоварване, около 6-7 автомобила изчакват да бъдат пропуснати от органите на реда. За да не се трупат обичайните опашки от тирове, те са разпределени по другите големи булеварди в Русе.

Опашки се образуваха в Пловдив.

13 КПП са разкрити в Пловдив. На повечето входно- изходни артерии на града вече има опашки от автомобили. Проверките на документи са изключително щателни. Въпреки чакането, повечето шофьори проявяват разбиране и към момента напрежение няма. По-големи тапи и проблеми с движението се очакват в понеделник.

Интензивно е движението във Варна.

На един от най-оживените изходи на Варна - към АМ "Хемус", движението е сравнителни интензивно. Има КПП, а полицаите съобщиха, че засега са все още в обяснителен режим към гражданите. Автобусите на градскиятю транспорт, които свързват Варна с Аксаково, се движат по разписание. Не е ясно какво обаче ще се случи с хората, които живеят във вилните зони, тъй като те са предимно пенсионери и няма как да се снабдяват с провизии.

Километрични опашки има и в Бургас.

На входа и изхода на Бургас към автомагистрала „Тракия” се образуваха километрични опашки и в двете посоки. На територията на морския град и в областта са разположени общо 11 КПП-та. От шофьорите се изисква да представят бележка от работодател, срокът за издаването на такава е до вторник, съобщават от NOVA.

В Благоевград няма спряна кола.

На изходите на Благоевград в посока Кюстендилска област има изградени КПП, предава БГНЕС.

Пунктовете са на Е-79 при Антените, при навлизане в АМ “Струма” при кръговото на с. Зелен дол в посока Дупница и София. Такова има и на Е-79 при Полигона към вътрешността на областта. На този етап се пропускат товарни автомобили и автобуси. Напускащите по работа Благоевградска област се предупреждават да си извадят бележки от работодателите. До сега никой не е върнат.

Повечето хора от Пазарджик нямат бележки.

Осем са контролно-пропускателните пунктове на Пазарджик, които обхващат всички изходи на града.

За обезпечаването на дейността е ангажиран целия състав на пътна полиция. Към момента по-голямата част от пътуващите нямат служебни бележки от работодателите си, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов пред БНР.

"Като, разбира се, се надяваме в рамките на ден до два да се даде възможност на повечето граждани, които имат постоянен адрес по лична карта в град Пазарджик, но живеят в други близки населени места да им бъдат издадени служебни бележки, затова, че работят в Пазарджик. Днес община Пазарджик е разпоредила, както в самата община, така и в кметствата на населените места, кметовете да издават служебни бележки“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умни хора... Общество... Напред... Явно не за България говорим.
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такова хубаво време е навън,такава загуба. Искам да се намери пусналия вируса,и да се накаже.Не може да съсипва живота на млн хора. САЩ и Китай до къде стигнаха в спора кой го е виновен?
33
1
 
32
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Късно , много късно ! Ама пуснахте любимите роми от Европа , а сега тормозите отговорните и дисциплинирани граждани ! Долно управление от долни хора ! Неадекватни и крадливи като за последно !
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още другата седмица Баце ще охлаби мерките. Не е от най-смелите, даже си е малко страхлив
31
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не задавайте въпроси, чийто отговор ви е труден за осмисляне. Прoсто си стойте вкъщи за да не разболявате умните хора, които са нужни на обществото за да го дърпат напред.
30
0
 
3
 
! Отговори
куки преди 4 години
Компенсации ще има за тези винетки инфото е тук.https://google/search?q=%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%8A%D1%81+%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82&client=firefox-b-m&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj51JnooKvoAhWpRBUIHb-7DYM4ChD8BQgGKAE&biw=1280&bih=544#imgrc=TD8AAjRlfXQELM%3A
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе направо турайте по един с автомат и тепайте, алтави ора
28
1
 
2
 
! Отговори
АПИ преди 4 години
До Анонимен 34Ех мечтиииии........
27
2
 
4
 
! Отговори
Едноок СМОК преди 4 години
До Анонимен 30Ами имат ръце и пипат, имат усти и плюят, имат крака-разхождат се.........кое ти е чудното тук?!
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купих винетка, а не мога да пътувам! Компенсации??Компенсации от арменския поп в центъра малко по-надолу и веднага вляво.
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се удължат винетките автоматично спрямо това колко време е било блокирането на пътищата. Блокирани пътища 2 месеца, 12 +2 = 14 месеца валидност на вече закупена винетка.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименRaznasqt ti glavata. Abe svobodata ne vi li lipsva? Vsqka godina moje da ima virus? Ko praim togava?
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние кога сме излизали от кризата, че да е дълга?
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Няма да доживееш края на кризата та да разбереш как и какво ще каже Тиквочев.Освен ако не си роден вчера. Щото тази криза ще е мноооого дълга.
21
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София е пълно с хора на припек и разходки из улиците. Те разнасят вируса. Кихат, пипaт, плюят по земята, натискат копчетата на светофарите, пипат вратите, пипат всичко. Виждат се с други безотговорници, прегръщат се, говорят нависоко и си замерят лицата с едри плюмки и се заразяват защото. Маските не са естетични за снoбите. Видят друг познат и него заразят. После се прибират вкъщи и заразяват и семейството. За ромите да не отварям тема. Ето как болните за седмица ще станат десетки хиляди.
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата ми от сутринта са непрекъснато с главите в хладилника ! - усещам как след десетина дена ще разберем какво е страх и какво глад.Дано тези които предлагат мерките за ограничение знаят как се спират гладни и озверели хора.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
циркаджии
18
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не разбирате от дума трябва и още по сериозни мерки заключени в къщи Свикнали сте да хойкате напред назад и сега ви е страх че щр обеднеете А колко бедни има
17
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами преглед, който не мога да мина, а пътищата са блокирани! Махат карантината след 2 месеца, спират ме без преглед и бау - глоба и ми свалят номерата. "Що си без преглед бе?", "Ами то нали карантина имаше, ей сега отивам на преглед!" и катаджията ми казва: "Аааа, няма такива работи, да си минал, не ти е виновна карантината!" Бам глоба и спиране от движение! Кво правим бе, фуражки?!
16
3
 
6
 
! Отговори
Компас преди 4 години
Ауе редактирайте си статията преди да я публикувате.. От казахте ме да чета...