Винаги има недоволни! Арест на протест срещу строгите мерки пред НС

Няколко демонстриращи отнесоха и предупредителни протоколи
Обновена: 13 апр 2020 13:56 | 13 апр 2020 13:56, Камелия Цветанова
136

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест на недоволни от мерките на правителството за справяне с епидемията от коронавирус събра десетки пред Народното събрание.

Хората излязоха на улицата, въпреки извънредното положение и забраната за струпване на едно място, така че полицията се погрижи да ги разпръсне на дистанция.

Още по темата

На демонстрацията присъстваше и лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, който беше сред водачите на протестите с искането на оставки заради водната криза в Перник.

Сега се оказа, че не одобрява и мерките, които въведе властта за ограничаването на разпространението на COVID-19.

Протестът обаче не продължи дълго, защото недоволните се разпръснаха след полицейска проверки за спазване на заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за задължителното носене на маски на обществени места.

На няколко души бяха написани предупредителни протоколи.

По време на протеста беше задържан мъж, който е отказал да покаже за проверка личните си документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
До 111 преди 4 години
Нося маска навън,но вкъщи не.Желателно е да не се излиза и да си стоим вкъщи.Децата не боледуват,а основно хора на възраст,от това следва ли,че вирусът има изберателна способност?Докторите се занимават с нещо за което не знаят нищо,но трябва да отчитат дейност,а хората да са опитни зайчета. В началото не беше опасно сега чакаме ада,а да всяваш страх без основателни доказателства какво е?Ниски заплати и пенсии,висока корупция и смъртност от години,не закъсня ли извънредното положение?
104
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Абеше "1",сега па си "А"...Всъщност си НУЛА....Аз дори немам думи за дивотията ти!...За какво "облизване на лъжичката" бълнуваш?..И то "СЛЕТ" един ден?!..лизачеството може и да ти е "втора" или основна професия,но..ХОРАТА СА ДРУГИ бе!
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересен казус. Как се протестира в такава ситуация?
102
3
 
8
 
! Отговори
А преди 4 години
До ПроСо То 108. Днес ще те тестват и тестът ще покаже, че си здрав. Да ама слет един ден ще отидеш на черква и ще оближеш лъжичката, с която попът те пречестява и вече не си здрав. Или искаш през час да те тестват. Елементарен си.
101
0
 
2
 
! Отговори
А преди 4 години
До Анонимен 106. Не си в час. Вирусът иска един подход на действие, а на фронта _ друг. Между впрочем при бомбандировки не вярвам и ти да се изтъпанчиш насред площада, ами ще се скриеш в миша дупка. Елементарен си!
100
1
 
1
 
! Отговори
От село преди 4 години
Не бъркай репите с тиквите.
99
3
 
7
 
! Отговори
иво преди 4 години
*** народ
98
5
 
12
 
! Отговори
Съвестен преди 4 години
До БАЧКАТОРАми върви по паркове и градинки и си стой там ,защото ще заразиш невинни хора и въобще няма да ти тежи на съвестта,защото я нямаш, а това е много ,много цивилизовано!
97
7
 
16
 
! Отговори
Д-р ОхБооли преди 4 години
"На демонстрацията присъстваше и лидерът на ПП Възраждане Костадин Костадинов, който беше сред водачите на протестите с искането на оставки заради водната криза в Перник."Накратко: Костя яхва всеки протест само и само да се домогне до заветната власт, която ще му помогне да изплати къщата. Ех Костя много сте на патриотарския клон. И за теб няма място. Хахаха
96
10
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та:.."лампазените" ,разчитайки на вашия СТРАХ, ви НАРОЧИХА за "болни" ВСИЧКИТЕ!!!!!..помислете :-Туриха ви насилствено в "собите" и ви хранят през "пенджера"..Здрави,прави,нема значение..Единственото РАЗУМНО действие сега е тестване на възможно най-голям брой хора..ТОТАЛНО!..И който се окаже "съмнителен"-да попадне под ограниченията,а който няма никакви признаци,да не се ограничава!Не може "да си изгориш дюшека за да унищожиш няколко бълхи в него"!!!!!Това е БЕЗУМИЕ!..ГАРАНТИРАНО ОТ герп!!
95
18
 
14
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Браво на Костадинов в фашистски времена излезе да носи отговорност,ред трябва да има но не и диктатура на ГЕРБ.Този СМЕЛ българин е платил на ГЕРБ полицай 20 000 гаранция да бъде свободен.Всички на улицата
94
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам, ако с тая *** се наложи на война да се ходи.Те сега се изпокриха да пазят жалкият си животец, а ако почнат бомби да падат, не ги търси. Ще се окопаят като къртици.
93
23
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
За съжаление Костадинов се оказа един от изпълняващите плановете на Кремъл за размътване на водата в Европа, като цяло.
92
10
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ще отбележа,дано поне некои от вас вденат:-Причинителите на респираторни инфекции се разпространяват до 3 метра ПРИ КИХАНЕ и до 1 метър ПРИ КАШЛЯНЕ.НО АКО ЧОВЕКА Е БОЛЕН!!!!!!..Ето защо предпазните маски са задължителни,но за БОЛНИТЕ!!!!Здрав човек,дори и да е вирусоносител,няма как да ви "зарази",АКО НЕ КИХА И НЕ КАШЛЯ срещу вас!!!!Страстните апели да си миете редовно ръцете стават за ВЪТРЕШНИ,КОРЕМНО-ЧРЕВНИ инфекции.разбира се,личната хигиена е препоръчително/задължителна за всеки.
91
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги проверят защо протестират - защото вярват в каузата на протеста или защото са им платили.Да ги заведат да целунат в устата някой заразен. Ако откажат - в ареста.
90
13
 
14
 
! Отговори
Кучкар преди 4 години
А Костя Копейкин пак дошъл на протест от Варна. Мислех, че е в затвора.
89
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте излезем ние дето одобряваме карантината че голям бой ще ядат.
88
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога няма да го махнат извънредното положение-така хубаво им пасна на управлението
87
14
 
24
 
! Отговори
asd преди 4 години
До ivailoТова било началото - с 4 човека... Ами краят ще е слевдащия път с трима човека. Кой ви плати да мътите водата? Лекари, професори, мед. персонал всеки ден ни се молят да си спазваме нещата, вместо ние да им козируваме и да им целуваме ръцете.
86
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са някакви палячовци. Някой им е дал по 10 лева на ръка да се съберат там .