Ескалация: Два самолетоносача на САЩ в Близкия изток

Лойд Остин пристигна в Израел
25 авг 2024 23:20, Александър Попов
32
Ескалация: Два самолетоносача на САЩ в Близкия изток
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин нареди днес присъствието на две авионосни ударни групи в Близкия изток след размяната на масирани удари между Израел и ливанското движение "Хизбула" рано тази сутрин, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Съединените щати увеличават своите военни сили в Близкия изток на фона на нарастващото напрежение в региона.

Министърът на отбраната на САЩ обяви промяната в плановете в телефонен разговор с израелския си колега Йоав Галант тази вечер.

Първоначално бе предвидено групата на самолетоносача "Ейбрахам Линкълн" да замени тази на "Теодор Рузвелт". Вместо това и двата самолетоносача ще останат в Близкия изток.

В телевизионно обръщение по-рано днес лидерът на "Хизбула" Хасан Насралла призна, че операцията на ливанското движение срещу Израел се е забавила поради мобилизирането на американски и израелски военни сили в региона.

Най-висшият американски военен междувременно пристигна на посещение в Израел.

Очаква се председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Чарлз Браун да се срещне с началници на израелските въоръжени сили.

По-рано днес Браун бе приет от египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, а преди това посети Йордания.

Размяната на удари между Израел и "Хизбула" предизвика безпокойство от разрастване на конфликта, избухнал в Близкия изток с нападението на палестинското ислямистко движение "Хамас" срещу еврейската държава на 7 октомври.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова тази вечер Израел и ливанската групировка незабавно да прекратят военните действия.

Размяната на удари "излага на риск населението както на Ливан, така и на Израел, а освен това заплашва регионалната сигурност и стабилност", каза в изявление говорителят на Гутериш Стефан Дюжарик./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от НОТИФИКАЦИИ
Британец, работещ за Ройтерс, бе убит при руски удар
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
До ППДБЕЕЦ преди 2 седмици
Без война, САЩ била бананова република!?! Воени бюджет бил раздут от комисионни!?! САЩ не може да прави танкове!?!Малчоган, ти да не пишеш за Русия? Нещо бъркаш двата щата! В топ 100 марките на СВЕТА, не във военни бранш, 70% са американски! Воения бюджет е процент от общия бюджет! За тази година е 900 милярда!!! Само за сравнения Русия има 60милярда!Това прави 15 Русии! За какви раздути посредници говорим? Полувината да е фира, пак е с 7-8 пъти повече от уж втората военна сила!
24
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Двата самолетоносача на сащ ще бъдат потопени Русия въоръжи враговете на сащ и пенсионирани руски военни наемници шеги оправляват
23
2
 
1
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 2 седмици
После ще дойдат и тук за да унищожат копейките.
22
3
 
4
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
От осно Абрамсите и другите натовски "чудеса". Самите украинци ги мразят. Примерно на Абрамс им се овлажняват платките. Това нещо няма никаква проходимост в кал. Тежи колкото 100 камили а не върши работа и за една. Малко бройки са, да и ги пазят. Но тръгнат ли с тях напред, всичко се унищожава. Америкианецът не можа да направи танк и това е.
21
3
 
5
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
14,дядка, много си изостанал с военните дела, хаха. Нещо не си наясно къде отиват парите от военния бюджет на САЩ. Не си наясно какви комисионни взема самото правителство. Не си наясно, че един проект в САЩ има 10 пъти по-големи разходи за същите резултати като в Китай или Русия. Не си наясно, че без вона и военни поръчки, САЩ е една бананова република. Неслучайно Тръмп се опита да деиндустриализира САЩ и да върне производствата на високотехнологични продукти.
20
5
 
4
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 седмици
Аве. Каубоите нали са всемогъщи?! Що не отидат и не напердашат Хизбула хаха. Страхът е голяма работа ейййй. То Израел иска точно САЩ да влезне във война с Иран и всичките му проксита.
19
5
 
9
 
! Отговори
Красен преди 2 седмици
Ха ха ха сега иранците ще направят краварските корита в съвременни подводници
18
2
 
1
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Чакат ги на едно място 4, да им светят маслото, хаха. Хасан се "Насрала". Много рано бе. Едва почвате.
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Голям сеир ще е като им ги думнат. Ще останат без питбули, с които да сплашват людете
16
1
 
3
 
! Отговори
шиши преди 2 седмици
от клон на клон
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Едни хуси ги гътнаха, те още самолетоносачи носят
14
5
 
8
 
! Отговори
Истината е, че преди 2 седмици
Който има самолетоносачи - плаща, а който няма ... злобее
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това е ултиматум към Иран с три удивителни!!! САЩ са силни и са далече. Те са си екстра. Западна Европа са защитени от ядреният чадър на Франция и Англия. Има обаче, едни малки стратегически партньори в близост до събитията, дето са идеалната мишена за отмъщение. Кеф ти ракети от югоизток, кеф ти от североизток. Добре, че с турците уж сме в добри отношения та да са ни като бариера някаква хммм... 'щото Аскера, само американските ни бази го спират май...
12
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво стана със самолетоносача Джерард Форд, който йеменците шибнаха с дронове по време на мисията Пазител на просперитета? На тези да не им се случи същата случка?
11
9
 
15
 
! Отговори
До умника 4 преди 2 седмици
И още нещо! САЩ пратили 30 танка Амбрас и ги унищожили!?! Абе момче, САЩ има над 10к танка в армията си! Воения годишен бюджет на САЩ е двоен на останалия Свят, не на Китай или на Русия, а на целият Свят общо!!! Те могат да си водят 4-5 войни паралелно, без никакъв проблем! Ти си нямаш на понятие, какъв военнен звяр е САЩ! Дано не се стигне до война със тях, че ще става мазало за всички! Да не забравяме, кой и само той е пускал атома! Япония още си плаща сметката!
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чакаме Кузя да зареди с въглища .....и ти да видиш тогава
9
8
 
12
 
! Отговори
До умника 4 преди 2 седмици
Ти за тяхните самолетоносачи не са притеснявай! Те имат 10!!!Гледай другите топ държави на 2ро и 3то място, колко имат! Китай един, Русия един! Смятай за каква разлика става на въпрос! Даже на половин капацитет, тия двата самолетоносачи, могат да изтрият от картата 4-5 държави от близкия Изток! Даже няма да си дадът зор! Четете малко бе хора, не пишете глупости!
8
3
 
15
 
! Отговори
Високо преди 2 седмици
Там кой е "агресора" и на кого бомбите са "миротворни" и хубави а на другият са лоши бомби? Кой за какво се бие? Ясно е че юса продава оръжие и на двете страни, въпросът в кой какво иска?
7
11
 
11
 
! Отговори
определено преди 2 седмици
евреите искат война в региона! Натискат и САЩ да им е зад гърба!Май е време руснаците да пратят няколко ядрени бомби на техните врагове в региона, за да ги усмирят! Или да зачистят Израел, щом толкова си го иска!
6
4
 
18
 
! Отговори
САЩ са юдейски слуги преди 2 седмици
- Каква свобода и демокрация? Юдеите хилядолетни вероизповедания и църкви забраняват с едно гласуване! Върл и грозен ционизъм! Фашизъм!