Евродепутат: Брюксел призна, че демокрацията ни е в криза

Можем ли да очакваме отчетливи действия от Европа?
45
Евродепутат: Брюксел призна, че демокрацията ни е в криза
Снимка: БГНЕС

Дебатът в Европейския парламент за България и върховенството на закона е етапна победа за хилядите българи, които не се умориха да протестират. Това каза евродепутатът Иво Христов, член на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, пред БНР.

Брюксел най-сетне беше принуден да признае, че България е в тежка криза на демокрацията.

Неприятното е, че пороците се знаят отдавна. Европа, в частност Германия, също носи отговорност за кризата с наивната си и понякога користна подкрепа към режима на Борисов, смята Христов.

Още по темата

Според него дебатът е показал и цялата безпомощност на европейските институции, "които дори не могат да формулират избистрено мисълта си, защото робуват на брюкселския език".

"На европейски жаргон покварата, провалите, погазването на закона и демокрацията се наричат с евфемизма предизвикателства, а различните законови актове, с които нашите власти извращават препоръките на Комисията, се наричат напредък. Чиновническият манталитет, компромисният дух, обтекаемите формулировки са отнели на Брюксел способността да изрича истината", смята евродепутатът.

Според него да се очакват отчетливи действия от Брюксел е нереално. "Нашата демокрация е наша рожба и ние трябва да бдим над нея, ние трябва да ѝ върнем правилата", коментира още той.

Според него е възможно Европейската комисия да се активизира повече заради новите механизми, които обвързват европейските фондове с върховенството на закона:

Евродепутатът изрази надежда, че в четвъртък резолюцията за България ще бъде приета в Европейския парламент. По думите му това би била първа стъпка към оздравяване на българската обществена и политическа среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!!Да не би да е сгрешил?Процентите може и да са повече, не само 80.
20
2
 
11
 
! Отговори
За 80-те процента преди 3 години
Не е прав. Над 95 процента са.
19
2
 
3
 
! Отговори
Прав е преди 3 години
Особено за особения криптоезик. Достоен за дисертация по социолингвистика.
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11- АМА ТИ КАКВО ГОВОРИШ, КАК МОЖЕ ЕДИН НАРОД ДА ОПЛЮЕ СЛАВИ ТРИФОНОВ, ПРОДАВАЧЪТ НА МАРТЕНИЦИ, ДЕТО УЧИЛ ДА СВИРИ НА НЕЩО, АМА НИКОЙ НЕ ЧУЛ И ВИДЯЛ, ДЕТО ИМАЛ ТВ АМА НИКОЙ ГО НЕ ГЛЕДА, ДЕТО ПРЕЗ СЪЛЗИ ПЕЕ ЗА ЛОШИТЕ МОМЧЕТА МУТРИТЕ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРИЛИЧА НА ТЯХ, ЕЕЕЕЕЕЕ АМА ПРАВ/А СИ ЗАСЛУЖАВА СИ СЪДБАТА ДА ГО УПРАВЛЯВА ББ.
17
10
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 13Това риторичен въпрос ли беше?Защо изобщо приемат комунисти в Западна Европа?Ами и аз това се питам - защо приемат комуниста Бойко Методиев Борисов, член на БКП (не на БСП)?А? Защо?
16
2
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Иво Христов ,който твърди ,че 80% от българите са де би ли?!
15
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спряха ни половината реактори, тровят ни с болкуците си и като храна и буквално, за каква демокрация говорим, ако са големи демократи да въведат 1000 евро минимална пенсия в целия ЕС.
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да не ви спрат фондовете Синдикатите трябва да организират национална стачка, всичко трябва да спре да работи за 2 дена като в Гърция. Всичко летища, съдилища, магазини, аптеки, гари абе всичко абсолютно всичко иначе кажете сбогом на 29 млрд. За каква демокраия дрънкате като всеки си натиска главата и чака наготово ЕС да му дава пари.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11- ОТИДИ НА 24 ЧАСА И ВИЖ ЗАПИС НА ДЕБАТА ЗА БЪЛГАРИЯ- МИЛИОНЧЕВА БЕШЕ В ИСТЕРИЯ ОТ БЕЗПОМОЩНОСТ- НИКОЙ НЕ Я ОТРАЗИ- ЕК- ОТ НОЕМВРИ ЗАПОЧВАМЕ ПРОВЕРКА НА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА НА ВСИЧКИ 27 ДЪРЖАВИ, ЧЛЕНКИ НА ЕС- БЛАГОДАРЯ НА БГ, ЧЕ ОТКЛИКНА ДА Е ПЪРВА, С НЕЯ ЩЕ ПРОВЕРЯВАМЕ ОЩЕ ЧЕТИРИ ДЪРЖАВИ"
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А,брюксел знаят ли Бсп/Бкп какви "демократи" са ? - пази Боже !Защо изобщо приемат комунисти и техните деца в Европа ? - този строй беше Престъпление срещу Човечеството с милиони Жертви -повече и от Хитлер.
11
8
 
4
 
! Отговори
Ясно е преди 3 години
Демокрацията е едно недоносче и си е същия дефектен фалшификат като комунизъма.Само анархията работи както трябва. Законът на джунглата е железен. Оцеляват само най умните, най силните, и най способните. Получава се естествен подбор който с течение на времето подобрява генния фонд и увеличава IQ-to на цялото население. Тази система е работила успешно в продължение на 120 000 години.А сегашните системи не работят и хората затъпяват и стават все по големи некадърници със всяко ново поколение.
10
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Румъния имаше протести на другия ден хората си попадоха оставките и не им спряха фондовете, сега на вас ще ви спрат фондовете. Никой няма да даде пари на медии дето са се продали и съдии и всекви по веригата надолу, Баце си е направил сметката раздава кеш пара на пенсиите, вдига заплати и който да дойде ще се окаже със спрени фондове и без кеш, кинти, мангизи евро и долари и ще плеска със ръчички. Мадуро е виновен и Тереза Мей. Народ дето е оплюл Слави Трифонов си заслужава съдбата.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има комунисти демокрацията ще е в криза.Пълна лустрация -от Бойко през Радев до всички комунисти.
8
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия червените мислят че като не могат да спечелят изборите и демокрацията е в криза. А фигуранта като ги спечели, демокрацията е екстра.
7
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"тежка криза на демокрацията" звучи като лека наститка пред реалността на ОПГ ГРЕБ, а именно рак в последен стадий
6
8
 
11
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ИВО ХРИСТОВ- СЛУГИН4ЕТО НА РУМЕН РАДЕВ- ПАРАШОТИСТА !!!!!!!!!!!!!!
5
6
 
16
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ПРОДАЖНИЦИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ- ЗА ВЛАСТ И МАЙКА СИ ЩЕ ПРОДАДАТ !!!!!!!!!!!
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иво Христов - ДА се смееш ли да плачеш ли...
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния двоен аршин брюкселските лентяи не закачат послушковците, а атакуват неудобните за тях като Орбан и Дуда.
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дупетат социалист говори за демокрация и поучва европейците.Ще умра от смях.