Радев категоричен: Не лансирам идея за гласуване в два дни

ЦИК: За гласуване с мобилни секции и по пощата трябват поправки
Обновена: 8 яну 2021 12:28 | 8 яну 2021 12:18, Веселина Йорданова
136
Радев категоричен: Не лансирам идея за гласуване в два дни
Снимка: БГНЕС

Най-важното, което предстои пред ЦИК, е общественото доверие в изборния процес, заяви председателят на комисията Александър Андреев на среща с президента Румен Радев на "Дондуков" 2.

Продължават разговорите на държавния глава с представители на различни институции за организиране на безопасни избори в условия на пандемия.

Още по темата
В началото на срещата президентът заяви, че не лансира идея за гласуване в два дни.

Андреев пък подчерта, че за да има доверие, се изискват ясни послания какво е възможно да бъде направено в рамките на закона.

За гласуване с мобилни секции и по пощата трябва да има законова промяна, стана ясно в разговора.

От ЦИК изразиха надежда пред президента да имат повече време за организация от издаване на указа.

Предизвикателство пред комисията е обучение на членовете на ЦИК, което досега е било присъствено. Предвижда се това да става с методическо ръководство.

В момента Изборният кодекс позволява изборният ден да се удължи - до 21 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
15
 
4
 
! Отговори
ЗА 81 преди 3 години
КАКВО ДА СПОРИШ, БЕ ЧОВЕЧЕ. ТО ТАВА СИ Е ТЪЖЕН ФАКТ - УНИЗИТЕЛНОТО ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО ДОХОДИ В ЕС! НЯМА МЯСТО ЗА СПОРЕНЕ МОЖЕ САМО ДА СЕ СРАМУВАМЕ, ЧЕ ТЪРПИМЕ ТОВА.
82
15
 
4
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
До: не си добре - Ама наистина не си добре! А кой друг още не е върнал членската си книжка от БКП, сещаш ли се? Понеже сам така се наричаш, ще ти припомня - Бойко Борисов!То да е само той, да го намажеш като мас на филия, ама са още стотици. Аз знам обаче и причината - надяват се Партията-Майка и Закрилница отново да дойде на власт и те отново да се бият в гърдите на предните редици като нейни свидни чеда и последователи!...
81
3
 
20
 
! Отговори
Брей... преди 3 години
Не споделял идеи ,,президентът" ...Този по глупост задмина и цар Симеон-синът на обичаният Борис преди смъртта си...Май само за пилот става, но като политик....-ПазиБОЖЕ!
80
12
 
5
 
! Отговори
до 79 преди 3 години
Клишета, клишета. Преди 11 години един долар не струваше 3000 лева. Справка БНБ - курс лев долар 2009 г .- 1,49072. Хайде сега поработи малко днес, че цял ден си на компа пък уж си на работа.
79
4
 
21
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
Повече от нормално е преди избори да има остри разногласия и противоречия между досега управляващите и опозицията, която се стреми към власт!Само не мога да разбера чии интереси защитава президентът Радев? В никъкв случай не са националните обаче и в никакъвслучай не е обединител на нацията в такава сложна и напрегната ситуация! Но не забравяйте, г-н Радев, че наближават и президентските избори...
78
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън, дрън. Радев дръж се кат мъж- тропни с крак на жена си:)))))))))))И си уволни троловете, че са безполезни!
77
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте му служебен кабинет и да отложим изборите!Хахаха!
76
2
 
9
 
! Отговори
не си добре преди 3 години
До 75заблуден червен мууу , с ушна марка, партиен билет и плам в очите. Какво да споря с теб....
75
3
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До ДО ЗОЗО ....2 милиона наши граждани които са в чужбина....Който е отишъл в чужбина да си стои там, бал съм го! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ако от него ставаше нещо нямаше да иде в чужбина. То лесно от далече да критикуваш - Вие там си оправете нещата тогава ще се върнем в БГ. Ами елате тук вие да оправяте де, ама не ви държи ГЗ вода :)))))))))))) Ай сиктир!!!
74
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
за 75ми то преди 11 години бяхме на първо място отзад напред. Така го справяхте, че един долар струваше 3000 лева, а пенсиите 3 долара.
73
1
 
1
 
! Отговори
Е. Е. преди 3 години
70...Научи се да пишеш на български. Какви са тези залитания?. Някаква шльокавица.Руснак ли си , македонец, сърбин...? Че той един турчин от Смолян... по -добре може да се изкаже от тебе....
72
3
 
3
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 3 години
Какви "Избори" ?!?! Какви пет лева , бе?!?! То има ли изобщо за КОГО , и за КАКВО да се гласува в това подобие на "Европейска Държава" ?!?! То читави и интелигентни хора НЕ останаха в това тресавище на корупцията и кражбите тук в последните 10 - 15 години !!! Много простащина , наглост и лицемерие. Много малко интелект , разбиране и далновидно мислене за бъдещето ! Няма да гласувам за БАЙ *** 1 , ама ще налетя на ... БАЙ *** 2 ИЛИ 3... И защо да си го причинявам? Смешници ... !!!!!
71
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко хвана Радев на кукичката и си го млати с 200.Фигуранта даже и не разбира, че играе по свирката на Борисов.
70
14
 
2
 
! Отговори
за 73 преди 3 години
Ми от това справяне вече 11-та година сме на последно място по доходи в ЕС. Това ви е справянето.
69
3
 
11
 
! Отговори
Радиоточката преди 3 години
До до 11 от ГЕРБ.Вие си знаете кои сте дето са в групата за заминаване за Масква и точно от "вашия принос" съвсем няма да усетим липса, ще се справим доста добре, няма да се налага да ви хрантутим и да ви купувами памперси, дядка...
68
0
 
19
 
! Отговори
Радеф преди 3 години
Хайде да свършват консултациите,че на Гешев му е скучно.
67
0
 
0
 
! Отговори
ЦИК преди 3 години
64-ти...написал си нещо, което и адвокат не го разбира.Какво искаш да кажеш?
66
12
 
6
 
! Отговори
до 11 от ГЕРБ. преди 3 години
Ти какво искаш да кажеш? Всички който не сме от ГЕРБ да заминаваме за Москва ли? Да оставим само гербаджийте в България. Ми тя да не би да е само ваша? Пък и ако найстина негербаджийте напуснем страната кой ще ви храни бе калинко мъничка. Ке измрете от глад.
65
5
 
1
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
Предвид административния капацитет на държавата, за избори по време на пандемия ни трябват поне 3 дни. Необходимо е да се дезинфекцира след всеки гласувал. И да се осигурят коридори за възрастните хора. Независимо дали вярваме в коронавируса или не.Негово Премиерско Величество да спре да мрънка, а да отиде при Радев да се разбЕрат, ако наистина искат да опазят здравето на хората. Ако не се справят с изборите, хич да не започват ваксинациите. Ще се издънят, както винаги на наш гръб.
64
0
 
2
 
! Отговори
Курнела преди 3 години
До за 11-ти от гербПроблемът ....! трябва да се изпозлва пълната форма на *** в първото изречение. Учи се в 6-ти клас...та толкова по въпроса с твоята грамотност. По-леко с вирването на нослето,че после "бух"...и политика така правите импровизатоски , като тоя консултирания....хахаха