Проф. Балтов: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората

„В момента сме в пика на третата вълна, надявам се да започнат да спадат случаите“
Обновена: 28 мар 2021 14:30 | 28 мар 2021 13:56, Елка Василева
332
Проф. Балтов: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората
Снимка: архив, БГНЕС

„Откъм здравни проблеми никой не може да се оплаче в тази трета вълна - няма върнати пациенти, оказва се адекватно лечение на болните. Надявам се, независимо че мерките не са най-строгите, хората да осъзнават, че искаме да намалим натиска върху болниците, върху интензивните сектори“. Това каза проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“, пред БНР.  

В Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина са разкрити 478 легла за пациенти с COVID-19, като 58 от тях са реанимационни за пациенти на апаратна вентилация.

Още по темата

„Статистически смъртта е еднаква за всички държави. Смятам, че правим всичко възможно. Но не трябва да се прехвърля цялата отговорност върху здравните власти, защото всеки от нас трябва да разсъждава правилно защо трябва да се спазват мерките. Ние лекуваме последствията от неразумното поведение на хората. Трябва да бъдем много по-отговорни и да сме по-дисциплинирани“, каза медикът.  

Той уточни, че за него е най-важно в следващите 4 седмици наистина да бъдем много по-отговорни и да имаме самоконтрол. „Каквито и мерки да се въведат, ако нямаме желание те да се спазват, виждате какво се получава. В момента сме буквално на пика на третата вълна. Надявам се да започнат да спадат случаите. Все пак е много важно и поведението на хората. Това е въздушно-капкова инфекция, която се предава много лесно“, подчерта проф. Балтов

Проф. Балтов призова: „Вярвайте на науката и се ваксинирайте. Използвайте зелените коридори“. Той изрази очакване, че след началото на април всеки ще има възможност да избира с кой тип ваксина да бъде имунизиран.

Починалият гръцки студент е бил 10 дни в „Пирогов“ и е направено всичко възможно за лечението му. Това каза още директорът на „Пирогов“. „Имало е травматичен инцидент, от които е предизвикан проблем в областта на травма на главата. Ще предоставим цялата документация. Лекуван е 10 дни в „Пирогов“. Направено е всичко възможно, но въпреки това има летален изход. В регистъра не съществува личен номер на чужденец, който да е ваксиниран с ваксина. Той има и придружаващи страдания, с които се стига до този изход“, коментира проф. Балтов.

По отношение на предстоящите избори той посочи, че в болничното заведение са подготвени и за мобилна секция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
1
 
14
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Хайде пак хората виновни... как не ви писна бе @@@ . Тази гадост минава и през стени, няма опазване, няма спиране. Спрете да тормозите хората, спрете да мрънкате и си свършете работата!!!
191
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така си е, замениха дебелия шал, омотан на устата с един купешки пар.ал от задния джоб. Важното е да капе в касичките. Парицата е важна.
190
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам няма този паун. Как пък вас не ви хвана Ковид!
189
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управлението не струва, ама и населението не става.
188
1
 
12
 
! Отговори
НЕразумен човек преди 3 години
Кое му е неразумното, имам си маска от една година?Верно, мръсничка е и връзките се късаха вече, но съм ги привързал.
187
3
 
17
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Каква вълна бе Алтов. Никой не ви вярва вече.
186
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осма в света по смъртност! Трета в света по смъртност за последните седем дни! Втора света по смъртност по съотношение заболели/починали!Последна в Европа по брой тестове! Последна в Европа по брой ваксинирани! Балтов,става въпрос за България и всички тия негативи са най вече от неадекватно управление и провалено здравеопазване!
185
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Астра Зенека е активен срещу британския щам,Пфайзер не е.Честно казано най-добре е българите да бъдат оставени на естествен подбор.Ромите така еволюираха,Време е и българите, Защото им се компрометира гена след соц.здравеопазване-оцеляха куцо и сакато.
184
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 199: лекуват, за сега в България.Мачкайте още докторите и ще ви лекува Св.Петър.Апропо, на теб за какво ти плащат?Много ви се иска базов доход на некадърниците.
183
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поинетресувайте се в чий джоб отиват комисионните от Астра-Зеника и всичко ще ви стане ясно.Затова е тази агитация и политпропаганда от Балтов и другите лакеи на Мутрата.
182
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така хората не могат да имат избор за ваксина? Това са пълни глупости!Или, защото предварително е платена сумата за огромен брой от ваксината Астра Зенека, и сега не знаете какво да я правите?Вие с каква ваксина сте ваксиниран, г-н Кирилов?Ние всички искаме да живеем и не искаме за нас, нашите родители, нашите деца...Астра Зенека!
181
2
 
9
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
хората не са виновни за вашето неадекватно и закъсняло ,,лечение,, ....първо през Джи пи , рзи , болница .... и гробища това заболяване трябва да се пресече още в началото за да не се развие пневмония .. така се прави в цяла Азия китайци корейци японци .... затова имат малка смъртност и малък % процент стигат до болниците
180
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще лекувате, за това получавате заплата. И ако може без мрънкане и обвинения, не е професионално.
179
10
 
5
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Четейки слабоумните коментари си правя извода, че и в следващите 100г няма да се оправим. Наперчени, неграмотни и същевременно немислещи. Използвайте това свободно време да прочетете някоя книга, пък може да ви отворят малко мозъците, знаеш ли:)
178
2
 
12
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Абсолютно е прав! Следващия път гласувайте разумно, стига вече герберски простотии....
177
2
 
6
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Вие сте виновни, че не само не осигурихте достатъчно ваксини, а и допуснахте обикновените хора да получават да се информират за тях от всякакви *** и психари.Нямате авторитета и способността да говорите с хората и затова доверието във вас е никакво.
176
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бoйкo Бoриcoв ce прoяви кaтo eдин изключитeлнo cлaб и нeпoдгoтвeн миниcтър-прeдceдaтeл. Нecлучaйнo прeди някoлкo дни тoвa бeшe пoтвърдeнo oт кaнцлeрa Мeркeл, кoятo кaзa, чe имeннo прaвитeлcтвaтa, кoитo нaй-мнoгo ce oплaквaт, eднoтo oт кoитo e бългaрcкoтo, нocят нaй-гoлямaтa винa зa кризaтa c вaкcинитe
175
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов,някой Воаяж с "началника" няма ли да направите скоро,да си похортувате за мостове,мантинели,маркировка,асфалт? Щото в справянето с тая криза се провалите тотално!
174
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жестоко ме дразни някой да ми говори колко сме несериозни хората, като спазвам всякакви указания лично и отивайки в болница да продружа баща ми ми се изправи косата!!! Няма мръсен поток, жълто-сиви хора висят на спешен кабинет заедно с всичко останали на отстояние яке в яке залепени. И за капак след 15-дневен престой в отделение без достъп на външни лица му лепнаха и на него ковид. Да поговорим ли за несериозни още???
173
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Балтов нещо не мога да се сетя КОЙ обърка медицината с политиката.И кой непрекъснато си играе на Отваряй-Затваряй според рейтинга си.