Проф. Балтов: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората

„В момента сме в пика на третата вълна, надявам се да започнат да спадат случаите“
Обновена: 28 мар 2021 14:30 | 28 мар 2021 13:56, Елка Василева
332
Проф. Балтов: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората
Снимка: архив, БГНЕС

„Откъм здравни проблеми никой не може да се оплаче в тази трета вълна - няма върнати пациенти, оказва се адекватно лечение на болните. Надявам се, независимо че мерките не са най-строгите, хората да осъзнават, че искаме да намалим натиска върху болниците, върху интензивните сектори“. Това каза проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“, пред БНР.  

В Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина са разкрити 478 легла за пациенти с COVID-19, като 58 от тях са реанимационни за пациенти на апаратна вентилация.

Още по темата

„Статистически смъртта е еднаква за всички държави. Смятам, че правим всичко възможно. Но не трябва да се прехвърля цялата отговорност върху здравните власти, защото всеки от нас трябва да разсъждава правилно защо трябва да се спазват мерките. Ние лекуваме последствията от неразумното поведение на хората. Трябва да бъдем много по-отговорни и да сме по-дисциплинирани“, каза медикът.  

Той уточни, че за него е най-важно в следващите 4 седмици наистина да бъдем много по-отговорни и да имаме самоконтрол. „Каквито и мерки да се въведат, ако нямаме желание те да се спазват, виждате какво се получава. В момента сме буквално на пика на третата вълна. Надявам се да започнат да спадат случаите. Все пак е много важно и поведението на хората. Това е въздушно-капкова инфекция, която се предава много лесно“, подчерта проф. Балтов

Проф. Балтов призова: „Вярвайте на науката и се ваксинирайте. Използвайте зелените коридори“. Той изрази очакване, че след началото на април всеки ще има възможност да избира с кой тип ваксина да бъде имунизиран.

Починалият гръцки студент е бил 10 дни в „Пирогов“ и е направено всичко възможно за лечението му. Това каза още директорът на „Пирогов“. „Имало е травматичен инцидент, от които е предизвикан проблем в областта на травма на главата. Ще предоставим цялата документация. Лекуван е 10 дни в „Пирогов“. Направено е всичко възможно, но въпреки това има летален изход. В регистъра не съществува личен номер на чужденец, който да е ваксиниран с ваксина. Той има и придружаващи страдания, с които се стига до този изход“, коментира проф. Балтов.

По отношение на предстоящите избори той посочи, че в болничното заведение са подготвени и за мобилна секция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
5
 
6
 
! Отговори
Ган4о Балкански преди 3 години
Барба Ганис е заобиколен само с кадърни хора, евалата Ганис да си ни жив и здрав, дълги години да ни командваш...
211
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крееетен! Лекувате последиците на хомофобското управление на Тиквата, чиято подлооога си. Кой отвори ресторантите на 1 март, а?
210
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този измамник трябва да бъде съден
209
5
 
38
 
! Отговори
1959 преди 3 години
А бре, професоре я вземи че се гръмни защото ни писна да ти слушаме простотиите! Хората ,хората та хората! Народът ли е все виновен че вие сте алчни и в задниците си за пари които вземате за да уморите българите със смотаните и неизследвани английски ваксини? Съд за вас ,лъжците и крадците!
208
5
 
29
 
! Отговори
Другарю Балтов, преди 3 години
Вземи се гръмни!!! И без това полза от тебе - НУЛА!!!Ако не дай си Боже се разболея, ще се лекувам при друг, за щастие има още свестни лекари, не като тебе!!!
207
6
 
23
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
До 163Всички, които плюете по професора, Заповядайте,На обиколка в КОВИД отделението на болницата!------- Айде най-после организирайте я тая обиколка за невярващите, не само да се каните по форумите. Обявете кога и къде и веднага идвам на обиколка.
206
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората ''....................Eй, все хората са ви виновни на вас ... по стар комунистически обичай - или говорите от името на целокупния народ, или обвиняватe целокупния народ.
205
4
 
23
 
! Отговори
Не точно преди 3 години
Не съм съгласен, защото имам приятел, който много се пазеше и пак го хвана. Сега е в болница.
204
1
 
7
 
! Отговори
----- преди 3 години
До +++Слабоумни коментари???Повечето хора, говорят истината - а не истината която се изписва по медии и тв.ВСИЧКО Е ПРОПАГАНДА И ЛЪЖА.МАЙ "ВИЕ" ТРЯБВА ДА СЕ ОБРАЗОВАТЕ.
203
4
 
6
 
! Отговори
gateway pundit преди 3 години
Пишете в търсачката горното плюс 3964 - това е към днешна дата броят на починалите от ваксините европейци по официални данни на Европейската медицинска агенция. 162 000 са с тежки странични реакции.
202
8
 
32
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Професор Балтов е специалист - ортопед. Къде е ортопедията, къде са вирусните заболявания. Точно той ли трябва да дава мнение за коронавирусаната епидемия?Май си пази службата и говори по опорната точка "Хората са виновни".
201
5
 
29
 
! Отговори
БЛАТОВ СКРИИЙ СЕ преди 3 години
КОЙ Е ВИНОВЕН? ШЕФЧЕТО В БАНКЯ МОЖЕ БИ? 10 ГОДИНИ САМО РАЗРУХА И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНИЕ, ЗА НЕГОВИТЕ ХОРА ИМА ЛЕГЛА, ЗА НАРОДА - СТЪЛБИ
200
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вината за особено тежкото протичане на епидемията в България е на управляващите политици и това е ясно. Мерките на управляващите не са навременни, нито полезни в момента на въвеждането им.
199
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статистически смъртността не е еднаква в различните държави, а е различна. Защо е така, нека лекарите да кажат. Най-малкото смъртността е различна според възрастта и може би здравословното състояние на хората.
198
6
 
13
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Още малко оставана изборите на 4 сваляме герб, нощ и всичкото гаврошоколо мен всички ще главсуват за сваляне на гербаз за БСП
197
5
 
4
 
! Отговори
до30/155 преди 3 години
.....Ами ваксинирай се с Ю корейска и Н зеландска, японска и австралийска ваксина.....аха в крайна сметка стигнахме до еаксините а не до Русия кскво правила. С каквато искам с такава ще се ваксинирам, ако има някоя от трите руски може и с тях. Но те самитв руснаци имат недостиг че камо ли за нас ще дадат нещо впечатляващо. С Италия водят разговори за изнесено проузводство с Баце не да се интередували.
196
2
 
18
 
! Отговори
Понти преди 3 години
Балтов, кажи "лека нощ" на джипкаджията, като си легнете снощи
195
2
 
25
 
! Отговори
Сина преди 3 години
Спри да обвиняваш хората бе Балтов, Голем си бунак. По метода на буци - Бойко джипкаджията караш - все хората ти виновни. *** винаги обвинява другия, такива сте. А за принципа на управление на кризата на парче от вас с тиквата няма ли да коментираш нещо,а Балтов?!?
194
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вината е на ГЕРБ и ОП които махнаха карантината и не затвориха границата и София и внесоха корона от ЕС и Занзибар. Ще видим какво ще стане с тези толкова рекламирани ваксини дето ги няма или не действат.
193
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората пуснаха големите ученици присъствен в средата на февруари, когато почна покачването, хората отвориха кръчите, хората ли трябва да контролират спазването на мерките?