Кирил Петков: Въпросът с гражданството ми е решен

"Няма да могат да отпишат инициативите ни на тази база"
Обновена: 25 авг 2021 23:07 | 25 авг 2021 20:13, Веселина Йорданова
365

Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че въпросът с гражданството му е решен на 21-ви април и за него по-важни са инвестиционните проекти. Днес Петков беше на посещение в бившето военно летище "Равнец" край Бургас, което трябва да се превърне в индустриална зона.

Министър Кирил Петков заяви, че има доказателства, че апликацията от канадските власти за неговото гражданство е изпратена на 21 април, предаде Bulgaria ON AIR.

"Така че датата 21 април е абсолютно безспорна. Датата, която се тиражираше 19 август за мен е абсолютно неразбираема, защото другата дата, която е абсолютно безспорна, е, че миналият петък, реално от 20 август, на мен лично ми се обадиха от имиграционните служби в Канада да ми кажат, че цялата процедура е завършена абсолютно и че всички документи са изпратени към посолството на Канада в Румъния. Аз още не съм имал време да ги взема, защото според мен е много по-целево да правим това, което в момента правим, отколкото да се занимавам с тази тема", заяви Кирил Петков.

Петков заяви, че се надява Конституционният съд да вземе точно това решение и той ще уважи всяко тяхно мнение.

"Хубавото е, че от днешна дата аз не съм канадски гражданин, а със сигурност гарантирано, не трябва да се чака нищо. И за всичките, които много се притесняват, че ще продължим да правим това, което правихме досега, искам да не се извиня, за съжаление, няма да имат удоволствието просто да отпишат нашите инициативи на базата на гражданства", подчерта Петков.

Министър Петков не коментира дали вече им покана от президента да участва във втори служебен кабинет, както и дали обмисля свой политически проект.

"Отношенията са ни страхотни, аз се чувствам с една визия и един екип с него от това какво би трябвало да се случва в България. А оттам - за директните назначение си е негов избор", коментира министърът на икономиката.

Кирил Петков заяви, че не е имал други покани за участие в бъдещо правителство, освен от "Има такъв народ".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В решението от канада е посочено,че канадското гражданство отпада от датата на подаване на молбата.Така,че,успокойте се и дишайте.Кирчо ще е новия министър председател.
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
136 Казва се, граждани на Република България, т.е. всички ние.
107
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кириле,вземи открадни 2,3 милиарда за да те уважават хората.
106
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опаляаааа...Сутринта последователите му във фейса бяха 70 бона,а сега 76.С голямата подкрепа не троловете,които го плюят в нета.Някой *** да сподели в рубли ли плащат или приема само евро?
105
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петков е прецедент в световната практика. Назначен е за министър в нарушение на конституцията, отгоре на всичко има и претенции, да работел заедно с Василев и Денков, които да са, респективно министри, по финансите и образованието.Пълен абсурд! Това никъде го няма. Осъзнайте се, направихте България за смях, свалите доверието в банките й, носите си ваши приятели, да инвестират в тъпите ви автомобили. Назначихте армия от "съветници", заместници, от приятели и любовници. Без конкурс,високи заплати.
104
1
 
15
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 години
Редник Радев УВО 2021
103
11
 
5
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
За ваше съжаление всичко е валидно.Назад не се отменят актове.Каза го конституционен съдя.По тази логика,бракове,сключени от длъжностно лице с двойно гражданство трябва да са невалидни...ама не.
102
15
 
6
 
! Отговори
Асан преди 3 години
Селяни от Банкя не са граждани :)))
101
3
 
18
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 години
Редник Радев 5 крачки пред строя излез напред.За ИЗМЯНА, за РАЗДЕЛЯНЕ, ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА КАНАДСКИ ГРАЖДАНИН НА РАБОТА КАТО МИНИСТЪР, ЗАТВОР 50 Г!!!
100
3
 
21
 
! Отговори
Радева зима иде преди 3 години
Значи работата е ясна, всичките му подписи до 20 август са невалидни. Радева калинка.
99
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вече е решен! А към онзи момент?
98
2
 
15
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 години
И майче трябваше последните 5 г да си живял в Бг. Президентът е за санкции. Уво 2021Редник Радев уво 2021
97
1
 
22
 
! Отговори
Payak3 преди 3 години
Със сигурност е бил канадски гражданин. Само питам аз ако подам заявление че искам да съм гражданин на Канада ставам веднага ли? Или чакам съответния акт на администрацията. Отговорът е ясен. Тук въобще не коментирам качествата му. Конституцията е ясна. Има нарушение. Има и престъпление дали извършено от Кирил или от президента ще се установява.
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
125 Като зайците, или като една наша малцинствена общност
95
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към датата, на назначаването за министър, Петков е имал двойно гражданство. Точка.Това е нарушение на конституцията, извършено от един министър и от държавен глава. Позор.
94
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова млад,а с три деца.Ако им купи апартаменти за по милионче на ул."Сан Стефано" 23,както е направил един вожд,тогава ще говорим за корупция.Барцелона изобщо нямам предвид.
93
4
 
18
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 години
Като почна работа беше с канадско и президента се подписа......напусни терена канадец
92
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още през 2020г. с Решение 3 са подсигурили неконституционните бъдещи действия. Като Решение 3 дава правна сигурност на всички зулуми, които може да се произведат при едно такова противоконституционно назначение. За това трябва Закон за Лобизъм. ЕС препоръча на България Закон за лобизма. Така, че действащи адвокати да не могат да стават народни представители.Тези хора пишат законите така, както искат техните клиенти, които може да са и клиенти на Прокуратурата.За това е важен Закон за лобизма.
91
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом така вият срещу Кирил Петков значи наистина става въпрос за много много пари .Едно време га бяхте бедни ви стигаха парите,сега кога сте богати не ви стигат.
90
15
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Щом стане напечено,вадим комунистите от джобчето в банки.През 1990 г,когато пада комунизма,Кирчо е на 10 годинки ,докато някои пожарникари вече са врели и кипели кумунисти.