Кирил Петков: Въпросът с гражданството ми е решен

"Няма да могат да отпишат инициативите ни на тази база"
Обновена: 25 авг 2021 23:07 | 25 авг 2021 20:13, Веселина Йорданова
365

Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че въпросът с гражданството му е решен на 21-ви април и за него по-важни са инвестиционните проекти. Днес Петков беше на посещение в бившето военно летище "Равнец" край Бургас, което трябва да се превърне в индустриална зона.

Министър Кирил Петков заяви, че има доказателства, че апликацията от канадските власти за неговото гражданство е изпратена на 21 април, предаде Bulgaria ON AIR.

"Така че датата 21 април е абсолютно безспорна. Датата, която се тиражираше 19 август за мен е абсолютно неразбираема, защото другата дата, която е абсолютно безспорна, е, че миналият петък, реално от 20 август, на мен лично ми се обадиха от имиграционните служби в Канада да ми кажат, че цялата процедура е завършена абсолютно и че всички документи са изпратени към посолството на Канада в Румъния. Аз още не съм имал време да ги взема, защото според мен е много по-целево да правим това, което в момента правим, отколкото да се занимавам с тази тема", заяви Кирил Петков.

Петков заяви, че се надява Конституционният съд да вземе точно това решение и той ще уважи всяко тяхно мнение.

"Хубавото е, че от днешна дата аз не съм канадски гражданин, а със сигурност гарантирано, не трябва да се чака нищо. И за всичките, които много се притесняват, че ще продължим да правим това, което правихме досега, искам да не се извиня, за съжаление, няма да имат удоволствието просто да отпишат нашите инициативи на базата на гражданства", подчерта Петков.

Министър Петков не коментира дали вече им покана от президента да участва във втори служебен кабинет, както и дали обмисля свой политически проект.

"Отношенията са ни страхотни, аз се чувствам с една визия и един екип с него от това какво би трябвало да се случва в България. А оттам - за директните назначение си е негов избор", коментира министърът на икономиката.

Кирил Петков заяви, че не е имал други покани за участие в бъдещо правителство, освен от "Има такъв народ".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
20
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Млъкни бе измамник!Покажи официален документ от Канада бе,вместо да лъжеш
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БравоА с иная мантра за върховенството на закона на партията му ДБ дали изпъква с нея?
87
6
 
4
 
! Отговори
до 113 преди 2 години
"Докато няма постановление на решение на Конституционния съд, Актовете са стабилни. Те ще бъдат стабилни и след това, тъй като има едно решение номер 3 от 2020 година, което говори за правна сигурност на актове, вследствие на обявен за противоконстотуцонен акт." Това заяви пред журналисти конституционалистът Наталия Киселова преди КСНС в президентството.
86
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков е внук на известен комунистически партиец. Свикнал е да лъже като истински комунист.
85
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички решения на Петков са невалидни в момента.
84
19
 
9
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Имало и в България умни и кадърни мъже.Този човек просто изпъква с култура и възпитание от всичко"палитическо" от последното десетилетие.Затова не могат да му простят.
83
16
 
5
 
! Отговори
Грую преди 2 години
Ко ревете бе герберухи, нали и вашият *** имаше такива назначения...М? Кой ще го каже на двата пумпала - митев и сачева?
82
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ти обещаха, Кире та се нави да се откажеш от канадско поданство? 2месеца министерстване, 4 месеца, 8 месеца или 4 години все служебен кабинет? Радееееееееееееев, ще си плащаш за предтелствата!
81
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решен ама чушки. Нищо не е решено. Стана за резила от лакомия да си първи погазил конституцията. Така ще останеш в историята на България. Това ще се изписва занапред относно това служебно правителство дори в Уикипедия. Каквото сам си направи човек, никой не може да му го причини. Кой те кара да лъжеш, бе аламколоуууу? Що не излезе още първи ден и да кажеш така и така, аз имам желание да се откажа от канадското гражданство.Хората щяха да те разберат и да ти помогнат.Ама да лъжеш не е мъжко.Лъжец.
80
14
 
5
 
! Отговори
до 101 преди 2 години
матря'ла много се е разбунил, и да ми триете коментарите и да не, боко тиквата стабилно е положил България по всяка статистика на дъното на Европа след 12 години "управление". Но матр'яла като не е завършил и не знае проста математика е нормално да му вярва и да го слуша
79
3
 
9
 
! Отговори
за 104 преди 2 години
А тва е бай Петко - не е Кирил. Ясно. Тръгнали са ордите да бранят златната мина Кирчо.
78
2
 
9
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
Коституционният съд все още не е допуснал за разглеждане по същество дело 18/2021 г. Докладчикът по делото все още не е запознал Съда със становище си по допустимост.Липсва определение на Съда !
77
6
 
10
 
! Отговори
до 95 преди 2 години
Киро, ти ли си бе, брат? Що не каза още в първия пост да отворя шампанско, че си чатя с теб? Хахахаха Жив и здрав! Опичай си акъла, щото те използват за муле и Троянски кон. С лъжа няма да се оправи нищо.
76
15
 
4
 
! Отговори
Български канадец преди 2 години
хаха само в България може да се фокусират върху това докато тиквата окраде милиарди в ББР, Турски поток и 2 млрд за електронно управление дето го няма. Кофти матр'ал, аз ще се изнасям, ще ви оставям да се варите в собствен сос
75
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Канадеца се дъни още преди да почне да краде с другите от Харвард.
74
4
 
13
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
Марш от тука бе корумпе
73
2
 
4
 
! Отговори
до 85 от 80 преди 2 години
25 години съм живял в Канада и сега живея в България, все пак няма нужда да ми обясняваш
72
3
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
Коституционният съд все още не е допуснал за разглеждане по същество дело 18/2021 г. Докладчикът по делото все още не е запознал Съда със становище си по допустимост.Липсва определение на Съда !
71
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Канадата е пич. Треба министър да го направим.
70
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джон Траволта много сгази лука.