Кирил Петков: Въпросът с гражданството ми е решен

"Няма да могат да отпишат инициативите ни на тази база"
Обновена: 25 авг 2021 23:07 | 25 авг 2021 20:13, Веселина Йорданова
365

Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че въпросът с гражданството му е решен на 21-ви април и за него по-важни са инвестиционните проекти. Днес Петков беше на посещение в бившето военно летище "Равнец" край Бургас, което трябва да се превърне в индустриална зона.

Министър Кирил Петков заяви, че има доказателства, че апликацията от канадските власти за неговото гражданство е изпратена на 21 април, предаде Bulgaria ON AIR.

"Така че датата 21 април е абсолютно безспорна. Датата, която се тиражираше 19 август за мен е абсолютно неразбираема, защото другата дата, която е абсолютно безспорна, е, че миналият петък, реално от 20 август, на мен лично ми се обадиха от имиграционните служби в Канада да ми кажат, че цялата процедура е завършена абсолютно и че всички документи са изпратени към посолството на Канада в Румъния. Аз още не съм имал време да ги взема, защото според мен е много по-целево да правим това, което в момента правим, отколкото да се занимавам с тази тема", заяви Кирил Петков.

Петков заяви, че се надява Конституционният съд да вземе точно това решение и той ще уважи всяко тяхно мнение.

"Хубавото е, че от днешна дата аз не съм канадски гражданин, а със сигурност гарантирано, не трябва да се чака нищо. И за всичките, които много се притесняват, че ще продължим да правим това, което правихме досега, искам да не се извиня, за съжаление, няма да имат удоволствието просто да отпишат нашите инициативи на базата на гражданства", подчерта Петков.

Министър Петков не коментира дали вече им покана от президента да участва във втори служебен кабинет, както и дали обмисля свой политически проект.

"Отношенията са ни страхотни, аз се чувствам с една визия и един екип с него от това какво би трябвало да се случва в България. А оттам - за директните назначение си е негов избор", коментира министърът на икономиката.

Кирил Петков заяви, че не е имал други покани за участие в бъдещо правителство, освен от "Има такъв народ".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
17
 
! Отговори
Veting преди 2 години
Добре, че документите не са изпратени в канадското посолство в Кабул или Пхенян.
48
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе друго си е мутрагена и умната от с. Кържали да те управляват.
47
9
 
21
 
! Отговори
В Б преди 2 години
Тоя изглеждаше от читавите, но много бързо го разкриха
46
5
 
23
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 48 Май по-скоро е отворил всички кранчета, само че да текат в друга посока! И така не се разбра, защо окрадоха парите за Хемус и ги набутаха в бюджетния излишък! И къде са тези 1,7 милиарда, които вече били "престуктурирани"! Да не се окаже, е по-разбойническо правителство от служебните, досега не се е докопвали до властта! И то без избори!
45
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом толкова ревете, значи здраво ви помпат.
44
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цялата партия и от електората нямате толкова умен човек бе гербери! Всеки неградски чобанин е влюбен във Винету.
43
6
 
21
 
! Отговори
давам преди 2 години
2лева на КИРЕ КРАДЕЦО да ми продаде канадския паспорт
42
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато си млад, добре изглеждащ, умен, образован, успял добър човек, а ти си точно обратното, тогава трошиш по форумите или може би за някоя стотинка.
41
5
 
28
 
! Отговори
Куриер преди 2 години
От Канада в Румъния??? После в България?? Накрая да не се окаже че документите през цялото време са били в руското посолство????
40
8
 
23
 
! Отговори
с българия в сърцето преди 2 години
България е малка бре ! Нямало е кой друг да назначат за Министър и затова Радев е бил принуден да назначи единственият можещ, способен, умен и най-вече УСПЕШЕН Мистър за Министър. Като гледам цените на горивото и напълно разбирам успеха ! А и тока за промишлеността голЕм успех. Един ден ще се изучава у Харвард. БРАВО НА ДЪНДИ ПРЕШЪС ! Хем злато за златните момичета, хем Харвард на всяка бензиностанция ! УСПЕХ мила моя майнольо !
39
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** народ слаба държава и от вожда по - умен нема! Такива образовани хора ще ви спрат кранчето бре герберасти, тролете повече, не спете!
38
6
 
20
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
Можеш да си купиш колкото искаш. Продават се не само ***. Продават се тролфабрики и дори видео гледания можеш да си купиш. Не е скъпо. А Кирчо ще се изръси и много пари. Бълха го ухапала. Измамил е хиляди хора.
37
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте фейса "Кирил Петков за мин.председател"До края на седмицата ще мине 100 000 последователиА до 2,3 месеца може да са половин милион и повече.Това е нашият човек.
36
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхте ли го Харварда колко е неграмотен? Писал си с троловете във Фейсбук и 20 правописни грешки има. Дори не знае кога се изписва "със" и "с". Не знае, че когато говорите на непочнати не се употребява вие с главно В. Не знае къде се пишат запетайки..... Хахахаха е, не че аз съм перфектен, но аз имам само висше в България. Не съм Харвардска кирка.
35
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кириле, представяше за голям моралист но си подписал декларацията, че нямаш двойно гражданство с ясната мисъл, че не е така. Така не се прави промяната, за която говориш.
34
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Налице типове видяха един умен и можещ човек и решиха да го смачкат!
33
8
 
39
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ако Борисов беше премиер, този отдавна да е изхвърчал от политиката! Най-малкото за попълване на декларация с неверно съдържание! Но изглежда за Фигуранта Радев, нарушаването на Конституцията се е превърнало в ежедневно ...хоби!
32
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в Румъния бре да не си и румънец??
31
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Законоотстъпник, ще повече след себе си и менторите си. А реакцията в обществото въобще не е преминала. И с наглостта си, ще активира последици.
30
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конституционният съд (КС) обяви, че образува дело в частта, с която за служебен министър на икономиката е назначен Кирил Петков Петков.