Кирил Петков: Въпросът с гражданството ми е решен

"Няма да могат да отпишат инициативите ни на тази база"
Обновена: 25 авг 2021 23:07 | 25 авг 2021 20:13, Веселина Йорданова
365

Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че въпросът с гражданството му е решен на 21-ви април и за него по-важни са инвестиционните проекти. Днес Петков беше на посещение в бившето военно летище "Равнец" край Бургас, което трябва да се превърне в индустриална зона.

Министър Кирил Петков заяви, че има доказателства, че апликацията от канадските власти за неговото гражданство е изпратена на 21 април, предаде Bulgaria ON AIR.

"Така че датата 21 април е абсолютно безспорна. Датата, която се тиражираше 19 август за мен е абсолютно неразбираема, защото другата дата, която е абсолютно безспорна, е, че миналият петък, реално от 20 август, на мен лично ми се обадиха от имиграционните служби в Канада да ми кажат, че цялата процедура е завършена абсолютно и че всички документи са изпратени към посолството на Канада в Румъния. Аз още не съм имал време да ги взема, защото според мен е много по-целево да правим това, което в момента правим, отколкото да се занимавам с тази тема", заяви Кирил Петков.

Петков заяви, че се надява Конституционният съд да вземе точно това решение и той ще уважи всяко тяхно мнение.

"Хубавото е, че от днешна дата аз не съм канадски гражданин, а със сигурност гарантирано, не трябва да се чака нищо. И за всичките, които много се притесняват, че ще продължим да правим това, което правихме досега, искам да не се извиня, за съжаление, няма да имат удоволствието просто да отпишат нашите инициативи на базата на гражданства", подчерта Петков.

Министър Петков не коментира дали вече им покана от президента да участва във втори служебен кабинет, както и дали обмисля свой политически проект.

"Отношенията са ни страхотни, аз се чувствам с една визия и един екип с него от това какво би трябвало да се случва в България. А оттам - за директните назначение си е негов избор", коментира министърът на икономиката.

Кирил Петков заяви, че не е имал други покани за участие в бъдещо правителство, освен от "Има такъв народ".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в декларацията която е трябвало да подпише пише само дали към тази дата има друго гражданство.не пише подал съм молба за освобождаване..т.е.подписал е документ с невярно съдържание.не е можел да заема тази длъжност.пък и къде го виждате красив с тази лигава усмивка?
68
5
 
19
 
! Отговори
до 80 преди 2 години
Аз се съмнявам, че не вярвате какво Ви казвам. Вие сте грамотен/а. Образован човек сте. Не може една декларация да те освободи от гражданство. В Канада проверяват първо вс. Чака се поне 6 месеца. Проверяват те от.. до.. И може да не освободят даден човек. Аз не казвам, че няма да го освободят от гражданство точно него. Това са процедури. В Сирия примерно и да искаш да се откажеш от гражданство не можеш.Не декларация, ако щеш и челна стойка да направиш в Сирия не те освобождават от гражданство.
67
4
 
22
 
! Отговори
лъжльото преди 2 години
човека продължава да лъже. има документи че той е лъжец, но той имал други, но сега няма време да ги покаже. Редно е конституционния съд да го отстрани и всичко подписано от него като министър става невалидно. отговорност носи другаря Радев
66
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ще отидат в неговото шкафче и на Радев. Те със сигурност имат , даже по големи от на Боко.
65
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа в България е избрал кой да го управлява, вече половин година някакви аматьори се опитват нещо, но скоро напреженито ще премине критичната точка и ще ви отеснее на популистките ***.
64
7
 
6
 
! Отговори
до 79 преди 2 години
отново грешиш, това е за отказване от гражданство. Там няма изпит, а е ясно. Ако се откажеш се отказваш, няма какво да се обърка. ама то се иска и да помислиш..
63
5
 
13
 
! Отговори
до 75 преди 2 години
Благодаря за отговора. Но не е така. То е същото сега ако искате да изкарате шофьорска книжка-отивате и подавайте молба до КАТ и се качете на колата.... Айде.. Като ви спре КАТ кажете им имам си заявление, че искам книжка. Карам курсовете. След два дена ми е изпита. :D :D :D Или някой отива подава документи за развод и се жени на други ден щото нямал време да чака съдебното решение. Бързал да не изпусне товарния влак. Шегата настрана! Ако има тежести или кредити, или е подсъдим няма да го получи
62
6
 
16
 
! Отговори
КИРЕ КРАДЕЦО преди 2 години
КРАДЕШ ПОВЕЧЕ И ОТ НИНОВА
61
19
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 2 години
пълни глупости, прочети конституцията. ейй гербавите не се научихте да четете нищо друго освен винету
60
3
 
19
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 73 Това в Конституцията сега ли го написа ,Бе? И да е подал заявление, той все още има канадски паспорт и той е валиден! Този паспорт е валиден и в момента!
59
16
 
4
 
! Отговори
от 69 до 73 преди 2 години
пълна глупост, не е нарушил нито един закон защото по конституция се счита от подаването на заявлението. Ако не вярваш чакай съда да каже :) иначе кражба, кражба, кражба друго си е да гоним канадците за да имаме тиквата. Кажи баба тенкю!
58
15
 
7
 
! Отговори
Х преди 2 години
Чудесно е, че има такива енергични, интелигентни, иновативни млади хора, като Кирил Петков. В тях е бъдещето.
57
4
 
17
 
! Отговори
до 69 преди 2 години
Добре ли сте? Нали се борите за ред и законност? Защо имате двойни стандарти? Не важат ли законите с еднаква сила за всички хора? Значи ако е министър на Радев може и да опорочава Конституцията, така ли? Как мислите се отразява това на нашата репутация пред другите държави? Как се отразява това на хората в държавата? Значи за кокошка няма прошка-за милиони няма закони? Факт.
56
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питам се това професионален лъжец, клептоман ли е или е поразен от ефект на Дънинг-Крюгер - Илюзия за превъзходство?
55
25
 
7
 
! Отговори
ГРОБ преди 2 години
Кирил много течове затвори на крадливите (ГРОБ) и сега се чудят как да го плюят, който не вярва да се позаинтересува малко да гледа клипа с язовира на ГРОБ и 60 хил лв заплата на Мавродиев в ББР и 1 млрд. за Пеевски. Брау ГРОБ!
54
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харвардската книжовна школа има вековни традиции.
53
7
 
21
 
! Отговори
Край преди 2 години
ШмеКиро да си каже - ако го правеха канадски министър за колко време щеше да си скъса българския паспорт.
52
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауе що бутнахти Бойчето ва мискини
51
8
 
19
 
! Отговори
КИРЕ преди 2 години
давам 2 канадски долара за твоя паспорт,после ще го използвам за тоалетна хартия
50
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конституционният ще изиска документите на Кирил Петков и декларацията, в която е написал, че към момента преди да го назначат е дал клетвена декларация, че няма двойно гражданство както го изисква Чл. 110.Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители.. Няма как да излъже съда. Ако подкупят съда ще се види и в ЕС. Защото България като член на ЕС не може да има министър с гражданство на страна нечленка на ЕС