Кирил Петков: Въпросът с гражданството ми е решен

"Няма да могат да отпишат инициативите ни на тази база"
Обновена: 25 авг 2021 23:07 | 25 авг 2021 20:13, Веселина Йорданова
365

Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че въпросът с гражданството му е решен на 21-ви април и за него по-важни са инвестиционните проекти. Днес Петков беше на посещение в бившето военно летище "Равнец" край Бургас, което трябва да се превърне в индустриална зона.

Министър Кирил Петков заяви, че има доказателства, че апликацията от канадските власти за неговото гражданство е изпратена на 21 април, предаде Bulgaria ON AIR.

"Така че датата 21 април е абсолютно безспорна. Датата, която се тиражираше 19 август за мен е абсолютно неразбираема, защото другата дата, която е абсолютно безспорна, е, че миналият петък, реално от 20 август, на мен лично ми се обадиха от имиграционните служби в Канада да ми кажат, че цялата процедура е завършена абсолютно и че всички документи са изпратени към посолството на Канада в Румъния. Аз още не съм имал време да ги взема, защото според мен е много по-целево да правим това, което в момента правим, отколкото да се занимавам с тази тема", заяви Кирил Петков.

Петков заяви, че се надява Конституционният съд да вземе точно това решение и той ще уважи всяко тяхно мнение.

"Хубавото е, че от днешна дата аз не съм канадски гражданин, а със сигурност гарантирано, не трябва да се чака нищо. И за всичките, които много се притесняват, че ще продължим да правим това, което правихме досега, искам да не се извиня, за съжаление, няма да имат удоволствието просто да отпишат нашите инициативи на базата на гражданства", подчерта Петков.

Министър Петков не коментира дали вече им покана от президента да участва във втори служебен кабинет, както и дали обмисля свой политически проект.

"Отношенията са ни страхотни, аз се чувствам с една визия и един екип с него от това какво би трябвало да се случва в България. А оттам - за директните назначение си е негов избор", коментира министърът на икономиката.

Кирил Петков заяви, че не е имал други покани за участие в бъдещо правителство, освен от "Има такъв народ".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
6
 
19
 
! Отговори
CANADA EMBASSY преди 2 години
Г-н Кирил Петков,известен в България като КИРО ХАРВАРДА е все още както български,така и КАНАДСКИ ГРАЖДАНИН.Така е било както на 21.04 така и на 12.05.2021 когато служебното правителство не формирано. Това какви молбички и кога е пращал до властите в Канада...НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ! Sir Kirille GO OUT !!!
268
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Останах с впечатлението, че ако не бяха го притискали от другите партии и журналисти да си покаже Отказа, той още щеше да се хили и да се прави на доброто момче. Чак баща му се хвана да се пазари "Ама Канада дава повече". И какви са тия отбор министри с фондация, като счетоводна кантора ли са кви са.
267
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков е изпечен лъжец.
266
4
 
22
 
! Отговори
Анелия Войнова преди 2 години
Не показа никакви доказателства,за един министър не е допустимо такова поведение.Като има вече документ показва се и не се говорят празни приказкиТой вече е смешен
265
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът му е решен. От два стола ще тупне на земята.
264
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Бизнесмен...личи ти какъв "бизнисмен" си!
263
8
 
20
 
! Отговори
Бизнесмен преди 2 години
Конституционният Съд трябваше да изсели моментално това неадекватно канадско пce с хиперактивна външност гледащо неадекватно като наркоман.То не знае нито къде се намира нито какво прави.ДАНС и съда трябваше да арестуват и запорират всичко с възбрани да напуска страната и конфискация и имуществени санкция за всички некадърни решения с които докара индустрията на БГ до спиране БДЖ КЦМ и всички предсриятия до крах поради неадекватни цени на тока.Без подписа на тоя смо таняк нямаше да сме в кашата
262
14
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен....Виж какво,драги:-Случая с банкянската Тиква е съвсем друг!..Тиквата си е дефинирана мутра,невъобразимпростак,далавераджия и най-обикновенКРАДЕЦ!..Ако си забравил....Петков,от друга страна,е интелигентен,млад,НЕОПЕТНЕН и ЯВНО ентусиазиран да работи ЗА БЪЛГАРИЯ!!...Разликата м/у двамата е от небето до земята..ОПГ "герб" за това се и нахвърли така яростно с/у него..
261
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЩе стане, ама друг път
260
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТоИ какво по-точно направи? Единственото сигурно нещо е, че подаде декларация с невярно съдържание. И вместо да говори много да покаже входящия номер на документите за отказ от канадско гражданство. Да ама не, защото не му е угодно.
259
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ти си мислиш така, а пък си и нагъл! Нормален човек това няма да го направи, но КС ще реши!
258
2
 
2
 
! Отговори
Радевче комунист преди 2 години
Ама превзехме властта от раз и без пушка *** нали бе Герберуго. Вече доста месеца нашта Корнелия разпределя порциите и управлява скрито държавата. БКП касите се напълнихадобре с Рашков в МВР.Тировете с контрабандата гърмят без да спират на Калотина или Андреево.БКП касите преляха готови за Октомвриската революция.Ние Левите Либерали Глобалисти Комунисти ще ви смачкаме и вкараме в една обувка всички въ=шливи капиталисти и буржоа.
257
6
 
2
 
! Отговори
Антон преди 2 години
А за промените които започна? Какво не ви хареса? Само голи хули на личен принцип. Оставете го да ги довърши, няма да е задълго министър и без това.
256
1
 
13
 
! Отговори
Накратко преди 2 години
Представяте ли си това да беше станало по времето на Герб.Щеше да има едни протести и вой до небесата.Да не говорим че в Герб вече щеше да е уволнен.То всичко което правят от това правителство ако се беше случило по врмето на Герб щеше да има гражданска война.Излиза че некадърни управляващи се подържат от некадърни гласуващи.
255
2
 
10
 
! Отговори
Адвокат преди 2 години
Неадекватник назначен от Дънди Прешъс да краде и съсипва каквото може в БГ въпреки,че никой не го е избирал е тотален наркоман.Гледа като хиперактивен наркоман говори като наркоман.Той е невменяем и за затвор, защото не е БИЛ Български гражданин по време на назначението си както изисква закона.Съответно всики негови решения са абсолютно нищожни нелегитимни и оборими от правна гледна точка! Ако някой изпълнява решенията на този овчар то това е сериозно съучастие в престъпления с некадърника.
254
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В служебното правителство няма един читав, факт.
253
2
 
1
 
! Отговори
тъпото преди 2 години
До Анонимен е ако зависеше от тебе, лагерите отдавана да са възродени и ти да си новият юнак дето ги дава на прасетата, не знам .. може и да ти излезне късмета, както е тръгнало..
252
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо "Гербаджиите" са "злобни" защото изобличиха Петков в лъжа? Ехаа с такива морализатори които пробутват нарушението на Закона като теб ще прокопсаме! Иначе много ПРИНЦИПЕН го раздаваше преди. Даже и за недоказани обвинения и явни компромати (като историята с кюлчетата) беше доста активен. Интересно обръщане на палачинката!
251
0
 
10
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 2 години
Чудя се, ПроСоТо ли си или си ПроСтоТо.
250
0
 
17
 
! Отговори
Киро и ДСБто преди 2 години
Извинете, колко време пътува едно листо хартия с дипломатическа поща? Максимум за три работни дни става. От Румъния до България, където Кирчо да си го вземе. За министър сигурно ще му го дадат и в извънработно време, без да се реди на опашка. Този клоун сигурно и диплома от Харвард няма, иначе щеше не да я размахва по медиите, а да си поиска transcript, който да бъде официално изпратен където каже. Това е практиката в западните университети. И става много бързо