Кирил Петков: Въпросът с гражданството ми е решен

"Няма да могат да отпишат инициативите ни на тази база"
Обновена: 25 авг 2021 23:07 | 25 авг 2021 20:13, Веселина Йорданова
365

Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че въпросът с гражданството му е решен на 21-ви април и за него по-важни са инвестиционните проекти. Днес Петков беше на посещение в бившето военно летище "Равнец" край Бургас, което трябва да се превърне в индустриална зона.

Министър Кирил Петков заяви, че има доказателства, че апликацията от канадските власти за неговото гражданство е изпратена на 21 април, предаде Bulgaria ON AIR.

"Така че датата 21 април е абсолютно безспорна. Датата, която се тиражираше 19 август за мен е абсолютно неразбираема, защото другата дата, която е абсолютно безспорна, е, че миналият петък, реално от 20 август, на мен лично ми се обадиха от имиграционните служби в Канада да ми кажат, че цялата процедура е завършена абсолютно и че всички документи са изпратени към посолството на Канада в Румъния. Аз още не съм имал време да ги взема, защото според мен е много по-целево да правим това, което в момента правим, отколкото да се занимавам с тази тема", заяви Кирил Петков.

Петков заяви, че се надява Конституционният съд да вземе точно това решение и той ще уважи всяко тяхно мнение.

"Хубавото е, че от днешна дата аз не съм канадски гражданин, а със сигурност гарантирано, не трябва да се чака нищо. И за всичките, които много се притесняват, че ще продължим да правим това, което правихме досега, искам да не се извиня, за съжаление, няма да имат удоволствието просто да отпишат нашите инициативи на базата на гражданства", подчерта Петков.

Министър Петков не коментира дали вече им покана от президента да участва във втори служебен кабинет, както и дали обмисля свой политически проект.

"Отношенията са ни страхотни, аз се чувствам с една визия и един екип с него от това какво би трябвало да се случва в България. А оттам - за директните назначение си е негов избор", коментира министърът на икономиката.

Кирил Петков заяви, че не е имал други покани за участие в бъдещо правителство, освен от "Има такъв народ".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
2
 
22
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Мачкай Кире мачкай ! Какво значение имат тук некви закони и Конституция ! Зад теб е Фараона така наречения Президент ! Кога в Канада могат да се изкарат такива кинти ? Никога !
208
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Киро сърцето му е в парите. Иначе той ще регистрира партия. Чакам с нетърпение поредното надробяване на раз градската "десница". Но преди това ще трябва да отговаря за документ с невярно съдържание.
207
1
 
19
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Кире, хубаво е, че с днешна дата не си канадски гражданин но беше ли такъв на 12 май 2021 година, когато излезе президентски Указ за назначаване на служебен кабинет? И някакво документ че да покажеш а не само заявлението за отказ. Трябва и документ за одобрение на този отказ. Защото ако подадеш заявление за заем от 1 милион лева, това не означава, че ще получиш парите автоматично. Трябва и да те одобрят! И с гражданството е същото.
206
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото, по повод на казаното от Кирето, че въпроса с гражданството му няма да стопира "инициативите" му. Какво стана с големите автомобилни инвеститори с албански капитал? Щото в автомобилните кръгове циркулира информацията, че на пазара се появяват автомобили от утвърдени производители на цени по-ниски от обявената от Киро и Приятели, а стартъпи като "инвеститора" му, но инвестиращи другаде, обещават коли за 1/3 от парите на Кирчовите "великани". Ще го бъде ли изобщо проекта?
205
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""Отношенията са ни страхотни" Когато отношенията ти с един руски слуга и печално известен с погазването на законите и Конституцията превратаджия са "страхотни", това говори МНОГО за това, какъв си ти. Може би по линията, че и на двамата "сърцата ви са в чужди страни"?
204
1
 
20
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Щом Кирето и фигуранта толкова нагло нарушават Конституцията значи залога е много голям. А щом Кирчо Наглеца смята, че Конституционният съд ще реши като него, че нещата, които прави са по-важни от Конституцията, значи, че решенията на КС са предопределени и всичко сочи към сценарий да суспендиране на Конституцията.
203
3
 
18
 
! Отговори
1 преди 2 години
Мне, Кире, ти не казваш кога е приключил: хората са достатъчно интелигентни за да знаят, че въпроса приключва когато се разбере, кога ОФИЦИАЛНО ти е ПРЕМАХНАТО канадското гражданство. НЕ кога си си подал документите да се откажеш от него. НЕ кога са заведени в деловодството на Канадското МВнР. НЕ кога са те уведомили, че документите ти са приети за разглеждане. НЕ на която и да е ДРУГА процедура, която ПРЕДШЕСТВА акта на премахването. Изказвания като твоето намекват за червен манталитет.
202
3
 
16
 
! Отговори
6565656 преди 2 години
За държавни служители и политици проблем е не самото нарушението, но и лъгането по въпроса; спомнете си Клинтън, щеше да изгърми не заради секс със стажантка а заради лъгането. Въпрос: тези които уволни (изчегърка), повече от него ли са лъгали или по-малко. Та, чемадан, Шереметиево, Сибир, заедно с товарищ РР.
201
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече има и официално доказателство че Киро е лъжец и шарлатанин.
200
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът е решен, назначен е като канадски гражданин. ОСТАВКА!
199
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно, Киро, значи "апликацията" ти е от 20 август. Фигуранта е противоконституционствувателствувал и назначението е незаконно. Значи започват едни дела за незаконни уволнения и нищожни заповеди, договори и заплати на некомпетентно лице.
198
3
 
22
 
! Отговори
Дамаджан паша преди 2 години
Действията на пРезидента и обилното му мълчание по толкова важни въпроси, като тоя чий гражданин е отговор само на едно: човека наистина е фигурант и сега вече много се на.а.к.а, но понеже егото му е по-голямо дори от носа на пинокио, то той сега само трепери, защото му е ясно, че няма да има друг мандат, а Гешев чака. Представяте ли си го нашия човек Радко как е намерил киро-муцуната? Може би като е летял, незнайно кога, до Канада. Да, ама не. Агент майстора му ги дава тия с.ул.ьовци.
197
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе да долетиш от Канада по молба на фигурант си е партийно поръчение. Пък и да организираш протести и т.н.
196
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а между другото аз пуснах апликация за цар на англия. всичко е уредено значи. кога ще дойде лимузинката да ме вземе бе ***. като доде че ти подпишем и че не си канадец вече да артясат критикарите.
195
5
 
18
 
! Отговори
Off преди 2 години
От колко опита смени борда на ББР? Мисля, че от третия му се получи. Юридически неграмотен. А сега лъже и се измъква сам за косата от блатото на лъжите си. Той бил мислел - с какво бе, сине майчин мислиш - там няма никой!
194
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ш канадецов наглец, ти не беше ли тука само за малко, да организирате изборите? много почнахте да се окопавате нещо, ареса ви във власта май. говориш така все едно ти е бащинийка. я кажи сега кой ти плати туишънчето, на теб и на кокорчо у арвартя и с каква цел ви набутаха там, щото като гледам не сте някви вундеркинди. шорошоистни глистаци. въженце черничко скоро като дойде гладната зимичка. хазната празна, запаси на суровини микакви. и мангущаците ще ви скочат дори.
193
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Киро гербавите престъпници!
192
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към датата на назначението, като министър, Петков е имал двойно гражданство. Това е нарушение на конституцията. Точка.
191
18
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименказал...един уволнен мафиот на когото са му спрели кранчето...свърши се вашето...САЩ обещаха да помогнат,отново Ви моля САЩ...помогнете на Народа ни в борбата с мафията...лоялен и почтен партньоре Народа ни!!!ЕС финансира мафията...зависими...без ценности...Бог да пази САЩ!!!
190
7
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Чиста и Свята...Братя...ни завеща Апостола...те ни обричат на гибел и робство...в 21 век...за пари...служат на господари за сребърници...децата ни са роби из полета на "съюзници"...а нашите пустеят и ги купуват за жълти...купуват земята ни бре...децата ни...Честта ни...политиците ни продават от десетилетия...опитва слави да прави бар.ак със стари к.р.и!политическата са предатели...Президентска Република!персонална...лична отговорност!!!храним...предатели и крадци!...до кога?