Кирил Петков: Въпросът с гражданството ми е решен

"Няма да могат да отпишат инициативите ни на тази база"
Обновена: 25 авг 2021 23:07 | 25 авг 2021 20:13, Веселина Йорданова
365

Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че въпросът с гражданството му е решен на 21-ви април и за него по-важни са инвестиционните проекти. Днес Петков беше на посещение в бившето военно летище "Равнец" край Бургас, което трябва да се превърне в индустриална зона.

Министър Кирил Петков заяви, че има доказателства, че апликацията от канадските власти за неговото гражданство е изпратена на 21 април, предаде Bulgaria ON AIR.

"Така че датата 21 април е абсолютно безспорна. Датата, която се тиражираше 19 август за мен е абсолютно неразбираема, защото другата дата, която е абсолютно безспорна, е, че миналият петък, реално от 20 август, на мен лично ми се обадиха от имиграционните служби в Канада да ми кажат, че цялата процедура е завършена абсолютно и че всички документи са изпратени към посолството на Канада в Румъния. Аз още не съм имал време да ги взема, защото според мен е много по-целево да правим това, което в момента правим, отколкото да се занимавам с тази тема", заяви Кирил Петков.

Петков заяви, че се надява Конституционният съд да вземе точно това решение и той ще уважи всяко тяхно мнение.

"Хубавото е, че от днешна дата аз не съм канадски гражданин, а със сигурност гарантирано, не трябва да се чака нищо. И за всичките, които много се притесняват, че ще продължим да правим това, което правихме досега, искам да не се извиня, за съжаление, няма да имат удоволствието просто да отпишат нашите инициативи на базата на гражданства", подчерта Петков.

Министър Петков не коментира дали вече им покана от президента да участва във втори служебен кабинет, както и дали обмисля свой политически проект.

"Отношенията са ни страхотни, аз се чувствам с една визия и един екип с него от това какво би трябвало да се случва в България. А оттам - за директните назначение си е негов избор", коментира министърът на икономиката.

Кирил Петков заяви, че не е имал други покани за участие в бъдещо правителство, освен от "Има такъв народ".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом въпроса с гражданството е "732290приключил" е време да си подадеш оставката и всички заповеди преди това да бъдат отменени.А той е закотвил за стола като пиявица,,лъже и маже на едро,и кого лъжеш,целия народ,че няма да спазва Констуциията защото не го устройва.Значи по необичайни причини е над закона,законите са за другите,а той ще прави каквото си иска стига да е далавера
188
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакъв министър не си,знаел че нямаш право,но далаверата те стимулира и икономическите интереси на кукловодите.Мошеник!Какво си свършил бе,наредил некадърници свои близки на високи постове.Туй онуй било в ББР и хоп изпълнителен директор твой приближен,но уволнен от друга банка за некадърност и всичко описано в решение на ВКС.А приближена адвокатка с 6500 евро хонорар в ББР и допълнителни при все,че банката е с правен отдел.Слагаш зависими да източват.Меморандум за електромобили с фалирал.Отврат
187
7
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Монкатахаха...дианче,биков неделко...ела да се видим...да разменим мнения...и тупаници може...трият ме от години...в аха на пеевски...диана бе богинята на лъжата,не съм ***...не съм партиен,елате бре каня ви...имам само каракулака на дядо ми...вие с охрани...пищове...съдии и прокуроре,офшорни с пари ограбени от майките и бащите ни...от залъка на децата ни...ами не можете ме блокирате...имам туитър,фейсбук,международни свободни където мога да изразявам мнение..не можете изгаси ...
186
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арести, арести и пак арести за гербавата шайка, която окраде българския народ така, както и турчин не го е крал!
185
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гееербаваааа смраааааад!
184
13
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
дори и това не разбрахте...минусите ви са...пунта мара,болни и бедни духом...Българите сме Народ...въпреки манипулациите ви,грабежите ви,началниците ви,парите ви и офшорните ви,джипките ви...не са ни ценност...Чистата и Свята ни е...с България който иска!!!Бог да пази България...от спасителе в...неТо и фейСо
183
15
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ТА ДУПЕНЕТО НА ДИВАНА НА СУЛТАНО...Е ЗАКОННО...МОРАЛНО,БОГУУГОДНО ЕДВА ЛИ НЕ...НО ПАСПОРТ В КАНАДА...Е "ПРЕСТЪПЛЕНИЕ"...СПОРЕД МАФИЯТА УПРАВАЛЯВАЩА бЪЛГАРИЯ 30 ГОДИНИ...демонстрирам простащина...като гроб троловете и сърбоманите...и ви крещя...моля за извинение!
182
17
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Борисов кажи кого обслужи да ограби КТБ...и Народа ни плати едни милиарди,кого обслужи и купи скрап АЕЦ...и Народа ни плати и плаща най-скъпият ток...през който ни рекетираш с ...николов!как така си менкате кметчета с...доган по села и градове бре...как така си прехвърляте гласове...и лъжете в медийното...на местно хората не са слепи...едно сте...бойко и агата от дпс...се дупехте на дивана на султана...позор!всеки може да го види...борисов...коя е твоята родина...и защо рабитиш против...Родината
181
13
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Заключениети я оплескваш през 2-3 часа...или си руска,сърбоманска...или си неделко-биков..все врагове на Народа на България...и доган и бойко ви хранят...за да им вредите...такова оплескване...здраве му кажи......ама карайте на криво...това е пътя за Ада!
180
20
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До от северозападаами ...биков...виж статистиката на вашите социолози...бие бойко от всяакъде...глас Народен...глас Божии...Подкрепа г-н Петков...гражданството Ви не ни е проблем...делата ви...,продължете да работите за България!!!Подкрепа от милионите ограбени...г-н Петков!!!
179
3
 
28
 
! Отговори
Хайде бе Кирчо преди 2 години
Кажи от коя дата вече не си канадски гражданин !
178
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро я източи три язовира и си направи селфи, та да ги е яд канадците!
177
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите престъпници трябва да бъдат издирени един по един и да бъдат бити до смьрт с тояги!
176
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите престъпници трябва да бъдат избдирени един по един и да бъдат бити до смьрт с тояги!
175
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли яко гербаво квичене в коментарите, че не ми се четат? Мачкай Киро!
174
4
 
18
 
! Отговори
от северозапада преди 2 години
До ББ 205: Тоя ли ме-нтак е герой?!?!
173
4
 
27
 
! Отговори
Заключение преди 2 години
Киро яко я оплеска. За да изпадне в тази ситуация има две обяснения. Или е лекомислен и повърхностен и умаловажава важните неща или е просто мош-еник. И в двата случая не става за министър.
172
3
 
16
 
! Отговори
лъже преди 2 години
Този пак лъже. Жена му е канадка а у нас казват "от където е жената от там съм и аз".
171
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, ти им спри кранчето пък те нека си плюят!
170
2
 
26
 
! Отговори
Въпросът преди 2 години
Важно е от коя дата е решен, а не на коя дата е подадена молбата ! Нека каже от кога е решението по молбата му, защото дотогава все още е бил канадски гражданин !