Депутатите пак не успяха да се разберат за пенсиите

Отложиха финала на актуализацията на бюджета на ДОО за утре
97
Депутатите пак не успяха да се разберат за пенсиите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Депутатите отново не успяха да се разберат за пенсиите и по предложение на Йордан Цонев от ДПС прекъсната заседанието и оставиха финалната актуализация на бюджета на ДОО за утре.

Бюджетната комисия ще се събере извънредно днес, за да уточни всички подробности около това откъде ще дойдат парите за възрастните хора.

Още по темата

До ситуацията се стигна, след като вчера законотворците освен поправките на бюджетната комисия за актуализация на пенсиите, приеха и предложенията на ГЕРБ и ДПС за добавка съответно от 100 и 120 лева за възрастните хора. Предвиденото увеличение на приходите в бюджета обаче не стигат за всичко това.

След спешни консултации с финансовото министерство председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН предложи от 1 октомври пенсионерите да получават 120 лева добавка до края на годината. Обезщетението за втората година от майчинството да скочи от 380 на 650 лева също от 1 октомври.

От 25 декември 2021 г. минималната пенсия да стане 370 лева, а максималната 1500 лева. От 25 декември всички пенсии да бъдат и преизчислени. Увеличение ще стане през преизчисление с по-висок коефициент за всяка година стаж, който нараства от 1,2 на 1,35.

Дали предложението му ще бъде прието, ще решат депутатите на заседанието си утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
10
 
! Отговори
НИЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ преди 2 години
ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ ВСИЧКИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ДА РЕШАВАТ И ГЛАСУВАТ ДОСТОЙНИ ПЕНСИИ, ЗАЩОТО НЕКА ПРИПОМНИМ ЖЕНИТЕ ВЕЧЕ РАБОТЯТ ПО 42/43 ГОДИНИ, А СЛЕД ТОЯ ТРУДОВ ЕНТУСИАЗЪМ НЯКОИ ОТ НАС ОСТАВАТ БЕЗ ГЪРДИТЕ СИ/РАК/ НА ДРУГИ ИЗРЯЗВАТ НЯКОЙ ДРУГ ОРГАН, ТРЕТИ СА РАЗЯДЕНИ ОТ ДИАБЕТ- И СЕ НАЛАГАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРИ ЗА ПОМОЩНИ МАТЕРИАЛИ И СРЕДСТВА, С КОИТО ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ ЖИВИ И ДА ЗАПАЗИМ ДОСТОЙНСТВОТО СИ- ТАКА ЧЕ УМНАТА ДА НЕ ВИ ДОЙДЕМ ПОД ПРОЗОРЦИТЕ- НАД 2 180 000 ЧОВЕКА СМЕ- ДЕЙСТВАЙТЕ.
44
5
 
16
 
! Отговори
ФИНАНСИСТ преди 2 години
пари има, но кокорчо има за задача да ги харчи за други дейности, напр. за кандидатската кампания на рундю, да си купят с кико ДБ най-добре и да пратят ристю с лодкта в открито море да дири къде да забие байрака
43
13
 
5
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Дано народното събрание прояви разум и не актуализира бюджета.... Той е правен миналата година от герберастки корифеи...)) и трябва издържи до края на годината... За липси на пари по сектори се сърдете на гробарите...))
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, тези вече са тотал щета! Толкова кратък живот имаше този парламент, а депутатите му така силно ни омръзнаха! Разпускайте се и дано следващите да са по-читави!
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
накрая няма да ги увеличат и ще кажат другия е виновен, ясна е схемата
40
4
 
13
 
! Отговори
Погнуса преди 2 години
Има рекордна реколта от пшеница, а хлябът поскъпва. На ресторантьорите Дебелака Борисов миналата година им смъкна ДДС-то на 9%. С една дума "политиците" работят винаги за търгашите и никога за народа си, а накрая се оплакват нагло, че не гласували за тях. После излиза животното Алгафари да обвинява негласуващите, че били немърливи. Жалка твар! Кой го взема изобщо под внимание? Тошко пък се опитва да вдигне рейтинга с предложение за доброволна ваксинация. Пък предлагаха Велислава за министър...
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас имаме Бисмаркска пенсионна система на базата на общия кюп. Той се пълни от телущите вноски на работещите в частния сектор. Системата работи добре, докато има много млади работещи и внасящи хора и малко пенсионери. У нас това не е така и все повече пари се пренасочват от други държавни пера към пенсиите. Според вас, как да стане хем половината държава да се осигурява на МРЗ, хем да сме с пенсии като в Германия, фуражки, чиновници, майки, боядисаните т.н. Аз не знам как излиза тази сметка
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой няма ли да помисли най-накрая за работещите, за татковците, за дребния и среден бизнес?? Откъде да доъдат парите за по-високите пенсии, рязко увеличение на данъци и такси ли да очакваме, или поредният заем?Оправете я малко тази икономика, увеличете постъпленията в хазната и тогава давайте повече пари на пенсионерите. Ама ГЕРБ, БСП и ДПС не са нищо повече от едни популисти, за които е важна само властта. А ИТН са едни най-обикновени циркаджии, спуснати от ДС.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да няма актуализиран бюджет. Това е играта.
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко чалгаря искаше *** да върне мандата за правителство с 1седмица по-късно за да имали време да актуализират бюджета!На мен ми се струва,че този парламент и до Нова година няма да прокара и 1 смислен закон ,камо ли актуализацията на бюджета!Цирк!Закривайте този парламент и дано новият е по-качествен.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България се търгуват роби
34
1
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Анонимен 15: "Честито! Сайта за преброяването отново не работи"!!!!!!!!!??????? Пребройте се сами. "Ала-бала ница ......". А за пенсиите трябва да се разберат. Поне актуализацията на бюджета трябва да се приеме, без това няма да минем.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние имаме едни от най-добрите условия за майчинство в света и въпреки това деца не се раждат, а само се реве за още пари----------------------------------------------------------------------------Да не говорим колко БГ *** записаха "вишо", защото навремето им се даваха по едни 3000 лв мисля :)
32
2
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 2 години
Не съм пенсионер, но ти явно си хванат от гората ! пари ИМА БОЛ 1111За какво плачеш ??? Хора с по 40 г. трудов стаж получават мизерни пенсии. Не ти пожелавм да се докараш до тяхното дередже, защото тогава ще оревеш орталъка !
31
0
 
10
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Те за кво ли се разбраха....
30
0
 
16
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Пари ще се намерят ако се направят проверки на софийските фирми. Всяка фирма осигурява на 500 а се работи за 2000. Ама няма правителство да прави проверки
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иаме най-ниските пенсии в Европа, защото икономиката ни е най-слабата в Европа. Не може хем да сме най-бедни, хем със швейцарски пенсии. Кога най-сетне всички популисти в тази държава ще проумеят, че без развита икономика няма добри доходи. Просто плащащите данъци стават все по-малко, за сметка на онези, които мислят, че държавата им дължи европейски пенсии, въпреки че цял живот са се осигурявали на минимална заплата.
28
4
 
14
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Не искам да плащам никакви добавки на никви работещи пенсии... Тия ли са най засегнати от ковид кризата, та ше умрат от глад с пенсия и заплата... Точно работещите пенсии обезлюдиха България... Или зимаш пенсия или продължаваш да бачкаш за заплата! Точно тия подбиват цената на труда в България и младите за това избягаха...
27
2
 
1
 
! Отговори
На ББ копоите преди 2 години
Търгуват хора като роби в България Перник, тероризират ги чрез компютърни програми!
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Техните заплати обаче си ги гласуват точно за 5 минути! Клоаки!