9 българи са в неизвестност след пожара на ферибота в Йонийско море

38 български граждани, които са били на ферибота, ще потеглят за България тази вечер
Обновена: 18 фев 2022 18:52 | 18 фев 2022 18:33, Красимир Ангелов
34
9 българи са в неизвестност след пожара на ферибота в Йонийско море
Снимка: БГНЕС

Към момента 9 български граждани са в неизвестност след пожара, избухнал на ферибот в Йонийско море. За това е информирало Министерството на външните работи на Гърция българското посолство в Атина.

38 български граждани, които са били на ферибота, ще потеглят за България тази вечер с транспорт, осигурен от техния работодател.

За останалите наши сънародници се полагат необходимите грижи.

Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в постоянен контакт с гръцките власти и оказват необходимото съдействие, отчитат от МВнР.

Още по темата
В Генералното консулство в Солун е осигурено денонощно дежурство, като сънародниците ни могат да се свържат на следните телефони: +30 2310829210 105, +30 2310 869 510.

Пожарът е избухнал в 04:25 ч. местно време в гаража на кораба, а 15 минути по-късно огънят вече е обхванал горните палуби. Екипажът осъзнал, че не може да се справи с пожара, и веднага започнал да спуска спасителни лодки.

По данни на гръцкия телевизионен канал Open спасителите съобщават, че 278 души са били евакуирани с кораби, пътуващи към пристанището на Корфу, а един пътник е бил откаран с лодка в болница с проблеми с дишането. Още двама души с неразположение са изпратени в болница след пристигането на първата група евакуирани.

Според официалните данни 290 души (239 пътници и 51 членове на екипажа) са били на борда на кораба под италиански флаг, заедно с 25 автомобила и 153 камиона.

Пламъците на ферибота се потушават от два противопожарни кораба, които го пръскат с пяна. В спасителната операция участват четири патрулни кораба на гръцката пристанищна и брегова охрана, кораб на италианската финансова полиция, два преминаващи наблизо кораба, две частни лодки, пристанищен хеликоптер, два хеликоптера на военната авиация и хеликоптер на военноморските сили. Гръцката фрегата Idra координира действията, съобщава БГНЕС.

Същевременно стана ясно, че са спасени българският и турският шофьор, които бяха заклещени на кораба в Йонийско море. Това потвърди собственикът на транспортната фирма Илиян Филипов.

Всичко за инцидента в Йонийско море вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера починаха от Ковид 100 човека.Не е приятно,че са изгорели 9 човека,даже е много тъжно,но е медийна сензация като е нещо пикантно.Явно на хората съзнанието е много объркано.Трябва всеки ден да е Траор,а не само когато починат от пожар или катсрофа или нещо друго.Все едно уважаваме тези които са загинали по.по-атрактивен начин.Много се изкривихме.
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гръцките кораби са най-зле
21
9
 
2
 
! Отговори
Ханко Брат преди 2 години
Пак искат да ни вкарат във война с мръcните визанцийци. Врагове до гроб. Ще ги смажим тия.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 дефектен китайски акумулатор и ето ти 153 камиона изгорели...
19
7
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Онанимен Твенти Ван --- За малко да си помисля, че Гданск е в Германия. Твай се едно български дебеловрат интелетктвалец да кара Масквичи или ЗАЗ, собствесност на немска фирма. Дори и да е собственик на щатска такава, все тая - соц. производство. Та затва тъй го рекнах. Правилно го е написала журналистката "Кораб-факла" от поредицата изгори, за да светиш. Проздстакът Гюро Михайлов няма да е сам на Оня Свят, но тук става дума за пиянска история и пажар. Къде са били съветските ЗИЛ-ове ?
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
na 19.ima hora i s leki koli, peshehodci. v real info. ti mai samo fake info konsumirash?
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
vai, vai...rradev gi tarsi, tarsi s onzi kugar spartanchoto, ama e izgubil orientacia i bum v moreto...black sea pri vera su
16
8
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Паравозът вероятно е бил Сделан в СеСеСеРе, за да се представи така добре при горенето.
15
2
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Сега го намерих. 33 камиона на фирма ПИМК. Сигурно някои са на двойна смяна, затова са 38 човека.
14
1
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Кой е този с 38 камиона на ферибота? ПИМК?
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде,в понеделник национален траур.Не че от ковид не умират много повече,ама свикнааме и ще трябва всеки ден траур в продължение на година..
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дар от БОГ ТАНГРА Знаем кой се опитва да пробутва фалшивия измислен Тангра , освен турците, друг не се намира да го пробутва! И си вземи кирливия син турски лъв у дома си, не го искаме!
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
vai, vai, ako taka gori korab do varna ko shi prai gen. eftimov s tea goli bulgarski zvezi bez prostranstveno orientirane i edin velik voinik?!
10
3
 
3
 
! Отговори
пх преди 2 години
Ужас! Пожар на кораб в открито море посред зима...
9
2
 
4
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
защо тоя който пише с чужди букви, не е изтрит
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се палят кораби по време на Втората Кримска война?
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
zasto bg vanshen ministar ne e v telefonna video vrazka s postradalite bulgarski danakoplatci? malakite ot vanshno ministerstvo za kakvo poluchavat zaplati?
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
zasto bg poslanik i konsuli ne sa veche na miasto pri postradalite bulgarcheta? zasto sme im kupili luks limuzini i im plastame luks jivot v greece?!
5
3
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
И да си рискуват живота ? Ти слабоумен ли си ?
4
5
 
3
 
! Отговори
Дар от БОГ ТАНГРА преди 2 години
Драги хора бъдете така добри да се запознаете с мен и да ме издигните да бъда владетел на България ! България не е овца, а лъв ! А аз произлизам от типино българско семе и трябва да намеря своето истинско място в кръговратът на живота ! Замъка в село Дръндар, никой не живее в него, а това означава че той замък ЧАКА своят оригинален и умен цар ! Щом като лъвът е орисан да бъди цар на животните, това означава , че остинската орисия на България е да бъди царство ! Бъдете умни лъвици и лъвове!