Протестиращи пред НС замериха с предмети и бутилки Тошко Йорданов

Костадинов и депутати от "Възраждане" са блокирани пред служебния вход
Обновена: 16 юни 2022 21:47 | 16 юни 2022 21:15, Анисия Иванова
388
Протестиращи пред НС замериха с предмети и бутилки Тошко Йорданов
Снимка: БГНЕС

Протестиращи граждани пред сградата на парламента замериха с предмети и бутилки с вода председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Докато законодателният орган обсъждаше актуализацията на бюджета, Йорданов се опита да говори с демонстрантите в подкрепа на отстранения днес председател на парламента Никола Минчев, но бе изведен от полицаите, охраняващи протеста и съпроводен обратно до сградата на Народното събрание.

Още по темата

Булевард „Цар Освободител“ в центъра на столицата продължава да бъде затворен за движение.

След дълги дебати днес Никола Минчев бе отстранен от поста на председател със 125 гласа „за“ от ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. От „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“, „БСП за България“ и нечленуващите в парламентарни групи депутати 113 гласуваха „против“, а самият Никола Минчев се въздържа при процедурата.

След гласуването на отстраняването му в пленарната зала граждани се събраха пред Народното събрание на протест в негова подкрепа.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и група депутати от неговата партия са блокирани пред служебния вход на Народното събрание от протестиращи.

Достъпът до тях е ограничен от плътен полицейски кордон.

Стотици протестиращи освиркват Костадинов и депутатите от неговата група.

Депутатите от парламентарните групи на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП преминават през протестиращите под бурни овации и без да бъдат възпирани, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За балъците е в ход голяма манипулация и измама!Опитват да пробутат тоталитаризъм!Парламентарната процедура е анатемосана от коалиционните остатъци!Нинова с бсп дебне и чака да и кацне птичка на рамото!Внимавайте хора! Афектираните лесно стават жертва на внушения!Толкова парламенти се изредиха, как не се научихте вече! Има вотове на доверие, на недоверие, гласуване, приемане, отхвърляне! Това е демократичното! С афектиране целят да поискате да ви натресат диктатура! Мислете, ако можете!
328
24
 
19
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Кирил Петков е американска марионетка-вън.В същото време никога повече не трябва да се допуска мафията ГЕРБ-ДПС.Боко Тиквата и Доган са за затвора.Единствената нормална партия е Възраждане.Време е за Възраждане.
327
6
 
21
 
! Отговори
поуката преди 2 години
С лъжи, злоба и агресия държава не се управлява. Затова правителството абортира на шестия месец.
326
3
 
10
 
! Отговори
карачанаков преди 2 години
Я каква хубава двойка все едно че са на годеж.А Ленка как ли го преживява?
325
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка и доживотен затвор за Кирил Петков заради кражбите, огромната задлъжнялост на страната и предателството му спрямо българите в Македония!
324
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До баба мараА за 22 апартамента на Бойко Рашков как пък забравихме а удобно, а?
323
7
 
10
 
! Отговори
Бабо Маро! преди 2 години
Откачила си ти ***, бабо Маро! Ти си откачила, след като се обявяваш в защита на едни продажни, нагли, коварни, много неграмотни, сакати и долни мерзавци и предатели, поставили се в услуга на свирепата мафия, така здраво укрепила се в нещастната ни държава при управлението на баш мафиота - сикаджийската мутра и престъпник от подземния свят! Славчу Учиндолеца, едно сакато нищожество, пристана на сикаджията! Да, ама вчера се напикха от страх, особено *** Хаджи Тошко!
322
12
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
този народ е откачил съвсем да подкрепят киро които тича с лена по квартирии в солун какво е това и бсп и те там да не останат по назад на изборите всичкище си го получат това ли ви са ценностите какъв пример давате позозр
321
5
 
14
 
! Отговори
истински мъж преди 2 години
Снощи,след всенародната любов,"корнишон"-ката Тошко Африкански беше като напикано мушкато-пребледнял,уплашен,и без грам от наглостта,която демонстрираше.
320
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОТЕСТИТЕ СА ЕСТЕСТВЕНИ- ЦЕНИ НА ХРАНИ 40% НАГОРЕ- ЕТО ВИ ПРОТЕСТИТЕ
319
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ ХОРАТА ЕСТЕСТВЕНО- ЦЕНИ НА ТОК 4 ПЪТИ НАГОРЕ, ЕЙ СЕГА И ЗА БИТОВИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ- КОГАТО ЧЕРВЕНИТЕ ПАРТИЗАНИ ОВЛАДЕЯТ ИКОНОМИКАТА- ТЕ Я РАЗСИПВАТ
318
1
 
8
 
! Отговори
Най- преди 2 години
гнусната мутра в парламента!
317
3
 
14
 
! Отговори
смях преди 2 години
а импексова беше освиркана :) за това и бързо се прибра . а си мислеше че ше и ръкопляскат . пълна излагация .
316
13
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Върнахме се към платените протести. Колко трябва да си пр*ст и ограничен, че да подкрепиш БСП, ДБ, че и поредното недоразумение, чиято глупост минава и тази на на кабинета Орешарски - ПП? Безделници и платени *** подкрепят некадърници. Чакайте да се оправим...
315
4
 
4
 
! Отговори
profetey преди 2 години
До Анонимен 311: Не си единствения, но в моя случай е с ИТН. Но партията на Трифонов няма да получи повече моята подкрепа. Всъщност няма да подкрепя никой, който е бил в управлението последните 10 години. (+ ДСП, защото официално бяха опозиция). Иначе че г-н Йорданов не ми допада - така е, но да се проявява подобна агресия не е правилно.
314
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 329 Много вярно. На миналия митинг на Бузлуджа продаваха чаши с ликовете на Путин и Сталин, Ленин, за Родину за Сталину.
313
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП може да загуби русофилския си вот от "Възраждане" заради включването на Корнелия Нинова в протеста в подкрепа на смятаното за проамериканско правителство.Нинова застава на страната на проамериканското правителство срещу "проруската коалиция" и БСП може да загуби ляв и русофилски вот заради антиамериканската вълна на избирателите на партията, които смятат, че САЩ са провокирали войната на Русия срещу Украйна.
312
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достатъчно много хора ще гласуваме за партии като ПП, ДА БГ и Изправи се ние идваме, за да не позволим в следващия парламент ГЕРБ и ДПС да имат крадливио мнозинство с въZZраждане. Дори и като тяхна опозиция ще се борим срещу корупцията
311
2
 
0
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
До АнонименХи хи хи... супер си... :)))
310
5
 
9
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Бутилки - това е само началото. Следват Коктейл ***, може би