Протестиращи пред НС замериха с предмети и бутилки Тошко Йорданов

Костадинов и депутати от "Възраждане" са блокирани пред служебния вход
Обновена: 16 юни 2022 21:47 | 16 юни 2022 21:15, Анисия Иванова
388
Протестиращи пред НС замериха с предмети и бутилки Тошко Йорданов
Снимка: БГНЕС

Протестиращи граждани пред сградата на парламента замериха с предмети и бутилки с вода председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Докато законодателният орган обсъждаше актуализацията на бюджета, Йорданов се опита да говори с демонстрантите в подкрепа на отстранения днес председател на парламента Никола Минчев, но бе изведен от полицаите, охраняващи протеста и съпроводен обратно до сградата на Народното събрание.

Още по темата

Булевард „Цар Освободител“ в центъра на столицата продължава да бъде затворен за движение.

След дълги дебати днес Никола Минчев бе отстранен от поста на председател със 125 гласа „за“ от ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. От „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“, „БСП за България“ и нечленуващите в парламентарни групи депутати 113 гласуваха „против“, а самият Никола Минчев се въздържа при процедурата.

След гласуването на отстраняването му в пленарната зала граждани се събраха пред Народното събрание на протест в негова подкрепа.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и група депутати от неговата партия са блокирани пред служебния вход на Народното събрание от протестиращи.

Достъпът до тях е ограничен от плътен полицейски кордон.

Стотици протестиращи освиркват Костадинов и депутатите от неговата група.

Депутатите от парламентарните групи на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП преминават през протестиращите под бурни овации и без да бъдат възпирани, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финансовата криза в страната е толкова голяма, че вече момичетата се женят по любов.
308
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митичното същество Слави и Свещената майммуна Тошко.
307
4
 
12
 
! Отговори
ПП е ПРОЕКТ.... преди 2 години
Лена е водещия офицер.... Следи Киро какви ги върши, че му знаят капацитета.....
306
8
 
12
 
! Отговори
До 304 преди 2 години
Протеста е по гражданска инициатива в фб.Защо да не може група граждани с определено мнение да си организират събирането. Какво пък му толкова сложното. Можеш и ти и аз да напишем дата за събиране протест и ако има желаещи си идват без да е нужно партия да се занимава или всичко е конспирация винаги?
305
3
 
12
 
! Отговори
Дo 320 преди 2 години
Не се казвам Кирил Петков за да настоявам някой да ми вярва. Ако не помните скандалите през първите 30 дни на тяхното управление, аз мога да ги изброя. Още на първият месец се отлъчих идеологически от тях. Вие ако искате, вярвайте. Ако не - ваш проблем.
304
0
 
2
 
! Отговори
До 311 преди 2 години
Агитирал си ти, па сега врътнал на 180 градуса само за 6 месеца, повярвахме ти
303
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз онзи ден се усетих, че Костадинов е "Копейкин". Като цяло, мислех, че има депутат с тази фамилия. Хахахаххахахахахаха
302
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 22-и този месец, щяло да има шествие в подкрепа на Кирчо и компания. Сигурно и гащите ще си свали за фенките от групата във Фейсбук: "Пълна подкрепа за К.П. и А.В."
301
4
 
5
 
! Отговори
Панчо от Попугай преди 2 години
Хаджи Тошко нищо не ви е направил.Всичко е показност .
300
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо не намери ли още предатели, които да го крепят на власт?
299
0
 
1
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 2 години
За идва Рашков
298
3
 
10
 
! Отговори
До 310 преди 2 години
И аз се чудя как не са думнали показно някой, все още, особено след историята с 9-те милиарда.
297
8
 
9
 
! Отговори
FCKPTN преди 2 години
Много са се активирали нещо съветските тролчета :D Случайност?
296
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да агитираш за ПП преди изборите беше интересно и даваше надежда за промяна. Аз бях такъв човек. Агитирах където и както можах за тях. 30 дни след 14-ти ноември, 2021-а, горчиво съжалих. Да подкрепяш ПП към днешна дата с всички простотии, които наговориха и най-вече сътвориха е идиотия. Цените скочиха до тавана, те се тупат в гурдите за коменсации за газ от по 20лв. и Ковид добавка за пенсиите. Останалото окрадоха. ВЪН!
295
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не гръмнат някой няма да се оправи нищо. ще докарат страната до национална катастрофа. Като имат такава голяма подкрепа защо изпадат в нервна криза? Асен Василев да се прегледа незабавно при психиатър! Това да тропа на банката на НС и да трепери съскайки криза, криза, криза е на човек с психични потребности. Или някой да му направи тест за наркотици!
294
7
 
9
 
! Отговори
Само да уточня: преди 2 години
До Спокойно== Просто Киро не е бушон нито на Бойко,нито на Радев.Той е безродствена,гнусна под***га на краварите,изтипосан тук за да довърши с предателството си БЪЛГАРИЯ! А Радев послушно изпълни заповедите също на краварските си господари,да му лъсне и надуе имиджа на този непрокопсаник. Затова Радев мълчи сега,опитвайки се да се дистанцира от злината,която стовари върху РОДИНАТА ни! За предателството,което готвят,нека ги застигне проклятието на народа ни!!!
293
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората на протестите бяха предимно приближени до Киро, бизнес авери, приятели, техни колеги, техните семейства, че и от другите партии имаше. Не е нищо особено. Съществена част от тях познавам и от уважение към тях не си изказвам мнението за дейността им там. Макар да им се чудя на акъла, защото са умни хора. Просто умело затварят очи за гафовете на ПП, които не са малко.
292
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 291:Четем тайно и други сайтове обаче не казвай на никого.Штттт!Хаха.И аз днес го мернах това в агенция ПИК.
291
3
 
4
 
! Отговори
Не протестиращи преди 2 години
Бъркате термините. ПП пак са купили некви хора...
290
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Парапета вече е Киро Лампата