В кадър: "София Прайд" започна с песни, танци и шантави визии

Някои от присъстващите внесоха и политическа нотка
18 юни 2022 17:50, Александър Попов
326

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

15-ото издание на "София Прайд" започна в 16:00 часа с концерт пред паметника на Съветската армия. Инициативата е в подкрепа на хората с различна сексуална ориентация и на тези, които се определят с различен пол от рождения си.

Част от присъстващите приковаха погледа с визията си, а други не пропуснаха да внесат политическа нотка с карикатури на Путин и плакати против "Възраждане".

Шествие по улиците на София ще тръгне след 19 часа. Част от приходите от днешното събитие ще бъдат дарени за "Киев Прайд".

Вижте кадри на нашия фотограф Димитър Кьосемарлиев в галерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: София прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
4
 
17
 
! Отговори
е, кво толкова преди 2 години
масово навремето в древна Гърция са били разпространени гейските отношения. И тук не говорим за изнежени индивиди, а за закоравели в боя войници. Самият Александър Македонски, въпреки че е имал няколко съпруги и деца, е бил в хомосексуални отношения с Хефестион, негов бодигард и генерал.
211
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне се вижда, кой е против Възраждане. Е, такива пишат и тук. Явно, Възраждане им бърка много яко някъде. Щом се разждат различни и било болест, това не е ли болни срещу здрави.
210
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отначало измъченият хомосексуалист търси новост в партньорите, превръщайки се в невероятно развратни и размишлени. В крайна сметка всички тела стават скучни за него и той започва да търси вълнение в нови практики. Той се опитва да възстанови еректилната тръпка чрез "мръсните" и "забранените" аспекти на секса като фетишизъм, уролагния, копрофилия и други подобни. Подобни опити обаче са обречени на неуспех: укрепването на мръсотията води само до потъване в канализацията, което в крайна сметка престава да задоволява или дори да вълнува. Следващата спирка е импотентността. "
209
3
 
3
 
! Отговори
психиатър преди 2 години
В много случаи хомосексуалното привличане, което може да се прояви по време на пубертета, изчезва без следа в по-зряла възраст.Когато хомосексуалистът е млад и неопитен, най-простите ванилови връзки - прегръдки и взаимна мастурбация - са му повече от достатъчни. Това е нещо ново, забранено, мръсно и вълнуващо. С течение на времето сексът с ванилия с един партньор става привичен, ежедневен и скучен и губи способността си да възбужда. Сексуалната възбуда е силно зависима от мистерията, тоест степента на неизвестност между партньорите. Очевидно физически и емоционално мъжете са по-подобни
208
15
 
2
 
! Отговори
парад пред паметника преди 2 години
на съветската армия, 100% копейкин и другари са били там първи
207
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това са изкуствени американски политики подплатени с грантове пари , които взимат организаторите на тези лгбт фондации , много от които не са и обратни просто от години така се издържат , инкубаторът е нов български университет , орбан като изгони сорос от унгария нещата си дойдоха на място и не това е бъдещето , бъдещето е какво си направиш ако се противопоставим ще прекратим техните опити за разделяне на обществото нашите лгбт са българи и като такива имат същите гр права не повече от инвалиди
206
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами да се забрани от НС Сорос фондациите и тези от чужди държави .америка за бг и всичко си идва на мястото, като нямат пари няма прайдове
205
7
 
20
 
! Отговори
КИРО преди 2 години
Прайд и стадо не е ли едно и също?
204
10
 
7
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Тоя дегизирания отпред вляво не е ли наш Кирчо. Ленчето се върна при мъжо и нашия пак мина отсреща.
203
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
св антонии лекува бесовете от сатана в църквата в мелник , да ходят там да спат в двора ще се преродят
202
3
 
3
 
! Отговори
E kak преди 2 години
До ам'чи браво уа!Вдигат горивото, за да дадат отстъпката. Няма да са на загуба я
201
6
 
12
 
! Отговори
Западни ценности преди 2 години
Всичко друго оправихме в България....само това остана най важното !?
200
3
 
8
 
! Отговори
ай сиктир преди 2 години
да по конституция имат равни права малцинствата понационалност лгбт не националност , и никъде не пише в конституцията че трябва да имат повече права от другите а лгбт това искат , искат те да се занимават в училищата с децата и тн
199
5
 
5
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Ако и за миг ми се даде шанс, тези от прайд ще ги СКИПИМ, до един, така както скопяват прасета.
198
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колежки, вбера след прайда ми се случи много хубаво нещо. На тръгване в една уличка ме награби един голям мъж говорещ развален български и зад едни контейнери така ме мушка , че още ми държи влага
197
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво е гордостта - да си горд, че си с психическо увреждане, водещо до отклонения в сексуалността. Да са живи и здрави, но никоя друга група хора с увреждания не натрапва по такъв начин своето заболяване. Защото това е заболяване - отклонение от нормалните биологични функции. Беше прието за такова в цял свят, но от няколко десетилетия насам започна кампанията му за вграждането му в социалната култура като част от глобализиращото се под диктовката на САЩ човечество.
196
3
 
23
 
! Отговори
младен иванов преди 2 години
Затова Европа пропада,защото изхвърли своето християнско наследство и узакони подобни извращения.Семейството винаги ще бъде-мъж,жена и деца,всичко друго епродукт на болни мозъци.
195
11
 
4
 
! Отговори
Ин и Ян преди 2 години
Забелязъл съм, че в България живеят много ограничени хора.
194
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Млади, разкрепостени и вгъзновяващи хора.
193
3
 
22
 
! Отговори
. преди 2 години
Каква гордост само ,да те напъват отзад и да не знаеш мъж ли си жена ли си ....