Алибегов за голите обиски: Ще съдим държавата

Не сме против да се проверяват, но не по този унизителен начин, обясни председателят на БАЗ
10 май 2023 21:44, Красимир Ангелов
48

Прокуратурата проверява "голите" обиски в Пловдив. Защо заведенията се готвят за протести?

"В петък от 11:30 пред Областната управа на МВР в Пловдив - там стартираме с протестите. Искаха и други градове да се включат. За момента сме успокоили бранша", коментира председателят на БАЗ Ричард Алибегов в студиото на "Денят ON AIR".

"След като нито клиентите, нито собствениците не получиха извинение от министъра на вътрешните работи, искаме оставката на пловдивското ръководство на МВР и задължително оставката на този господин, който е водил тази срамна за МВР случка, наречена борба с разпространението на наркотици", заяви Алибегов.

"Направиха се внушения, че нощните заведения във всички градове, едва ли не, са разпространители на наркотици. Как може един служител на МВР да си позволи да уронва така имиджа на бранша, не ми е ясно", попита той.

Според Алибегов борбата с наркотиците трябва да започне извън заведенията. "Сигурни сме, че в голямата част от заведенията не се продава, по-рядко се случва и охраната внимава, и управителят, и подчинените. Тези хора, които употребяват такива вещества, те си ги носят със себе си. Превенцията трябва да започне отвън и МВР много добре го знае. Какво можем да проверим - да събличаме хората на вратата?", попита той.

"Ние винаги сме защитавали нашия бранш, няма да замълчим, не се притесняваме от нищо. Не сме против да се проверява по заведенията, но не по този унизителен начин, това е уронване на имиджа, това е погазване на правата на човека. Трябва лична отговорност да си понесат хората. В МВР много ясно преди всяка акция са разписани всяка една стъпка, предварително преди да се тръгне", уточни председателят на БАЗ пред Bulgaria ON AIR.

"Ще продължим с протестите и атаката във Facebook, ще пускаме сигнали, ще гоним прокуратурата да си свърши работата и ще съдим държавата. Тези хора трябва да си поемат отговорност, нямаме право да замълчим, трябва да защитим клиентите си", отговори Алибегов на въпрос какво биха направили от бранша, ако не се поеме отговорност.

Гледайте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
9
 
! Отговори
Потен преди 1 година
Истината днес е само тази - родната милиция ви мрази!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алибег-че добре ти беше по времето на ГЕПП.... сега бихте срутили държавата само и само да вземате по някои лев повечко.
17
0
 
8
 
! Отговори
Труман преди 1 година
Отнеха ви имотите , доходите и поминъка, сега ще ви отнемат и малкото останало достойнство и после официално сте ***! Добро утро, добър ден и лека нощ!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от МВР като почнат да морализират ми става смешно. Младен Маринов, главен секретар до 2020 беше шофьорче на Мето Илиенски, погледнете си шефовете бе.
15
3
 
7
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
милицията! 60 000 калпака на държавна хранилка! Няма такава държава с толкова многоброен репресивен апарат на глава от населението! И пожарникари въоръжени, гражданска защита, пощи, ..... чиновници бюра, ....
14
3
 
11
 
! Отговори
Идеолог на МВР преди 1 година
Ако направим голи обиски във всички училища и болници може да намерим още поне 3-4 грама трева и пликче с този път цял грам пудра захар! Това вече ще прекърши гръбнака на престъпността и ще постигнем колективен имунитет!
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алибегов, таз държава дето преди две години хленчеше всеки ден че трябва да ти даде нещо щото ти умирал бизнеса, таз държава дето ти намали ддс, но за сметка на това ти си вдигна цените, тази държава дето ти поемаше 60% от заплатите на служителите повече от година, тази държава ли ще съдиш?! Мен веднъж едно куче което храних ми скочи да хапе, знаеш ли какво му се случи после?! Дали повече е видяло и троха от мен или само лопата? Замисли се Алибегов и си седни на д.то не ми обикаляй телевизийте.
12
2
 
16
 
! Отговори
Симона Радева преди 1 година
Ето така се пресича престъпност! Автомивката не я претърсвайте, там са наши хора. Отивам да нося стълба!
11
8
 
9
 
! Отговори
До едното ченге преди 1 година
И като претърсиха всички в заведението какво намериха? От 100 души една цигара марихуана. Тия хора плащат данъци, а некви фуражки им провалят вечерта за да натрупат точки за повишение. Я бегай оттука, ако някой прави уговорки това са дилърите с твойте колеги да не ги закачат. Като не искаш да гледаш трупове ходи да протестираш Винпром и Булгатабак.
10
5
 
13
 
! Отговори
Ойнк Ойнк преди 1 година
Днес в дискотеките, утре в училищата, държавните институции, а накрая и във вашия дом! Но разни умни форумни сърфисти се радват на пресеченото наркоразпространение, след като намериха 1 цигара и 0.4 грама неуточнено вещество от 400 съблечени голи човека - деца, братя, сестри, жени и мъже на други хиляди! Очаквайте скоро да претърсват на голо жена ви и дъщеря ви! И се радвайте на пресеченото разпространение. А накрая след претърсването може и по едно душче да черпят от ГеШтапо
9
6
 
11
 
! Отговори
оставкИ!!!! преди 1 година
Във всяко основно училище гарантирам, че ако претърсят 400 деца ще намерят повече наркотици! Очевидна гавра и сплашване на населението, комбинирано с вероятно поръчков удар по бизнес плащащ данъци! Трябват задължителни много оставки, трябва и който е нарушил закона, защото някак си не ми се вярва , че са имали данни за престъпление срещу 400 човека да бъде съден лично и да понесе лична отговорност, а не ние да плащаме за техните грешки върху нас!!!
8
5
 
12
 
! Отговори
Едно ченге преди 1 година
Няма вървежно нощно заведение, което да работи само така, без уговорка със съответните дилъри, иначе заведението няма да има клиентела. То си е търговска точка, все едно на пазара сергиите да не продават плодове и зеленчуци, хората масово си ги търсят тия ***, после им се разхлопват чивиите, що луди и *** трупове от дрога съм видял...А организацията на тоя юнак скача, щото до сега точно такива проверки бяха супер редки.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека не забравяме най-важното,а то е че резултатът от целият милиционерски цирк е една цигара марихуана. Имам усещането че ако ушевите си обърнат джобовете ще падна далеч по-интересни неща и в по-големи количества.
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
освен че крадат ресторантерите ще съдят държават за това че пресича разпространението на наркотиците, държавата която толкова много пари им набута в алчните ръце
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Солта6ака на Боко пак намери за какво да плюе държавата. Тая същата държава дето наля милиони помощи за ресторант орлите за Ковид, за съпия ток, за не, нам си още какво. От тях се иска само да си карат луксозните джипове.. И нека да е спокоен Алибегов, него няма кой да го обискира на голо, понеже ще се отрови от миризмата на некъпан пор
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента в България има ТОТАЛЕН произвол на мвр, съд, прокуратура над обикновените граждани, възползвайки се от липсата на функциониращо правителство и разпада на институциите. Връщат се едни мрачни времена от преди десетина години когато мафията на Герб колеше и бесеше. Пловдив май е първенец по произвол и погазване на гражданските права. Всеки един с нарушени права да заведе дело в Страсбург, тук съд няма!
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Али баба, държавата сме ние, *** ханс. Като ни съдиш взимаш пари от нашите данъци, просто изкопаемо. Ходи да се упражняваш на духови инструменти, нерециклируем ***, и за компост не ставаш, ще омазниш и гнилоч.
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То няма държава, ето всеки божи ден институциите се обвиняват една с друга докато нищо не правят, какво ще съдиш бегай с 200 в друга държава.
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как да проверяват ? Да питат "Носиш ли наркотици, оръжие ?" И някой ще вземе да си признае така ли ?