Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас

Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв., смята той
Обновена: 20 юли 2023 11:02 | 20 юли 2023 11:02, Нели Христова
792
Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас
Снимка: Facebook

Известният готвач Борис Петров коментира разразилия се в социалните мрежи скандал за семейство, което платило 650 лева сметка за три пържоли в ресторант на морето. Шеф Петров заяви, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

"Толкова е тъжно да живееш между глупаци", написа известният готвач.

"Тъй като от известно време се върти един клип с едно семейство което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и родно, качвам тук две снимки от магазин за месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант", пише още известният готвач.

Още по темата
Той пояснява, че въпросното семейство яде селектиран Рибай, вероятно Блек Ангъс Небраска USA, като цената за килограм на това месо е 200 лева в магазина, както в България, така и в Европа.

"Надценката от 75%, която го прави 350лв. е дори ниска. Ако сложите всички данъци и осигуровки на един ресторант, печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо. Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там, ядете Скариди-Лайнарки  по 5 лв. и викате евтино. Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв.", смята Петров.

 "Не искам да съм адвокат на измамите по Черноморието, но случаят не е такъв. Той просто показва колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки", заяви готвачът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


792
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
501
3
 
15
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Надявам се да спрат вече кулинарните изстъпления по телевизията. Кой ли ги гледа. Нещастници със самочувствие, но си остават готвачи.
500
2
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Пълни глупости. Няма стандарт на запад за ценообразуването на телешките стекове. Навсякъде е различно - на грамаж или твърда цена. Затова навсякъде сервитьорите уточняват. Другата простотия - сервирали са им три пържоли по половин кило едната. Това е пълен абсурд. За това вече има стандарт - до 300 грама. Все такива лета като тази година им пожелавам на всички по българското ***, та дано скоро фалират и започнат да предават бизнеса в ръцете на по-интелигентни хора с желание да го развиват
499
1
 
9
 
! Отговори
Добре,че ни ограмоти преди 1 година
До До 511...Щото ние все още ядем доматите с колците и чакаме акъл от "висш разум", или най-малкото от такива извисени личности като тебе!Първо се обърни назад и виж къде си си събул цървулите преди да ни навираш в очите как не сме пътували по света и как не сме знаели кое как е!
498
1
 
17
 
! Отговори
Скъпи пържоли преди 1 година
В скъп ресторант, със съответната категория! Не на плажно капанче!
497
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готвачите не разбраха ли, че са просто готвачи, обслужващ персонал. Никой не им ще акъла. Да въртят черпака и да излизат от кухнята през задния вход. Ама то майстори, шефчета. Откъде накъде ще ми вменявате вкус?
496
1
 
25
 
! Отговори
рижко преди 1 година
господине, в гърция ще ви уведомят предварително колко струва, ще ви обяснят, за да няма недоразумения. А в България ще си мълчат и ще ви цакат...има разлика нали...и не обиждайте хората, които нямат възможност до посещават хубави ресторанти, да не мислите, че не искат
495
21
 
0
 
! Отговори
До 511 преди 1 година
Неграмотни сте масово. Още нямате ниво, не пътувате и не полагате никакви усилия да се развивате. По темата така се определя цената на скъпите меса по ресторантите в цял свят и никой няма проблем с това. Ето защо си яжте панирани хапки и ПКС (пържени картофки със сирене) бодвайте в Хепи и до там.
494
2
 
6
 
! Отговори
правилно преди 1 година
вс ички тия ,,шеф готвач,,-са обслужващ персонал,предлагат някакви прекупирани манджи от мастаполското мурабе,я го накарай тоя да сготви българска гозба гледа и се кокори
493
1
 
0
 
! Отговори
До 509 преди 1 година
Пише се ribeye steak. Написано с латински буквички както си го чул по телевизията издава, че само там си го чувал.
492
2
 
16
 
! Отговори
leni преди 1 година
Ами забранете практиката в ресторантите да се ползват такива практики! Цената в менюто трябва да показва крайния грамаж на продукта. Как точно клиентът може да провери грамажа на това, което му сервират? Хора, които не ходят често на ресторант, няма как да знаят, не защото са неграмотни а понеже не разбират ценообразуването. Куп некадърни "шеф" Петров, Шишков, Мошеников се добиха да се изказват в подкрепа на въпросния кожодер, защото и те прилагат същите практики.
491
3
 
1
 
! Отговори
Гадис преди 1 година
Абе ***, обявяват се от 100 гр защото не се знае колко ще излезе пържолата ти black angus ribai stek и на картинка не си виждал
490
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой учудва ли се? Нали някой трябва да плати безплатния курорт на украинци. Та това семейство не е платило една своя вечеря, а е платила още десет вечери на свои непознати "приятели", които са "по-висша раса" и са си хора на живота. Всички ще плащаме предателството.
489
2
 
17
 
! Отговори
ОРОЗ преди 1 година
С цялото ми уважение към шеф Петров, във вашия ресторант , също ли обявявате цената на храна за 100 гр. Доколкото знам , цената се обявява за цялата порция. Или пак евтини бакалски хватки. Заради такива номера ,отдавна спрях да посещавам българското черноморие.
488
5
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Говеждото месо е ОТВРАТ! И не ни баламоосвайте с разни ангъси и луди крави, че били много оскъпи! Алчни сте, прости български ресторантьори, готвачи и хотелиери!
487
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Шефчета готвачи, престанете да защитавате алчните български търговци! Като знаят какви са доходите на средностатистическия българин, да не предлагат толкова скъпи продукти! Това може да си го позволят само мутрите-разбойници, бизнесмените-изедници и политическият ***/ за което се извинявам/, изкарали парите си по недостоен, и без труд начин! Моля, не унижавайте обикновените хора!
486
4
 
10
 
! Отговори
На времето, преди 1 година
на такива викаха "Готвачи",на равно с пазачи и чистачки,все помощен,обслужващ персонал!?!Сега,същите се самообявиха и самопрвъзгласиха за "Шефове",на кое,на тоалетните или съдомиялните в ресторантите?!?Точно заради такива,като тях,отдавна съм престанал да ходя по-заведения,дори напоследък обичам да си правя сам и кафето вкъщи!?!И въобще не е въпрос на средства,а на внимание,уважение,отношение към клиента!!!Качеството на храната изобщо не искам да коментирам!?!
485
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това месо наистина е скъпо, ама не разбирам защо е толкова скъпо. Вероятно им доставят вода от Марс на животните. На Банско има сандвич от Блък Ангъс за 12 лева. Колко е Ангъс не се знае, ама човека го продава като такова.
484
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шеф? По-скоро *** Въртичерпако.
483
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за г-лу-паци-те е вярно- виж кого са избрали в парламента това е доказателството
482
2
 
7
 
! Отговори
Руски алкохолик преди 1 година
Аз затова си хапвам бобец само