Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас

Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв., смята той
Обновена: 20 юли 2023 11:02 | 20 юли 2023 11:02, Нели Христова
792
Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас
Снимка: Facebook

Известният готвач Борис Петров коментира разразилия се в социалните мрежи скандал за семейство, което платило 650 лева сметка за три пържоли в ресторант на морето. Шеф Петров заяви, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

"Толкова е тъжно да живееш между глупаци", написа известният готвач.

"Тъй като от известно време се върти един клип с едно семейство което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и родно, качвам тук две снимки от магазин за месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант", пише още известният готвач.

Още по темата
Той пояснява, че въпросното семейство яде селектиран Рибай, вероятно Блек Ангъс Небраска USA, като цената за килограм на това месо е 200 лева в магазина, както в България, така и в Европа.

"Надценката от 75%, която го прави 350лв. е дори ниска. Ако сложите всички данъци и осигуровки на един ресторант, печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо. Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там, ядете Скариди-Лайнарки  по 5 лв. и викате евтино. Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв.", смята Петров.

 "Не искам да съм адвокат на измамите по Черноморието, но случаят не е такъв. Той просто показва колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки", заяви готвачът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


792
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
521
11
 
10
 
! Отговори
завист и злоба преди 11 месеца
Селските ***, мързеливите неудачници и изкукалите пенсионери ореваха форума !!!
520
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А чистачките и портиерите кога ще почнат да ни поучават?
519
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Готвачи да дават акъл! Доживяхме :(
518
3
 
25
 
! Отговори
Случаен минувач преди 11 месеца
Всеки скараджия - ШЕФ.
517
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ей, кога си изгори цървулите, та стана гражданин? Нагъл псевдо-готвач, сигурно и ти така правиш, след като защитаваш нагледците.
516
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За всички дървени философи, обяснаващи как "така било в скъпите ресторанти". ГЛУПОСТИ на търкалета !!!Първо, нито един ресторант със звезди на Мишелин няма да сервира на клиент половин кило пържола ! Порците са миниатюрни, защотомсе очаква клиента да поръча минимум 3 степенно меню, често 7 степенно. Второ цени на 100гр. са нормални за пиците на парче и закусвалните в Италия. В ресторантите, още повече класните такива, цената винаги е на порция.
515
1
 
10
 
! Отговори
От една порода преди 11 месеца
пишман-клиентите и шеф Петрофффф!
514
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 529 преди 11 месеца
Със сигурност е закръгляно! После, щом ще е толкова скъпо и специално и обявяват цена на 100 гр., да продават на грам и да теглят пред клиента, ама няма да го направят.
513
2
 
12
 
! Отговори
Е преди 11 месеца
Шефчена Петров, Ангелов, Шишков казано ви бе право в очите. И оная изрусената, даже не помня името и. Не ви щем съветите!
512
3
 
1
 
! Отговори
Кон преди 11 месеца
И да допълня, че рибай стейкът е средно евтин. Има и по-скъпи. Ядат ***, па след това се сърдят. Шефът сигурно не пада под ти боун, рибаят е за чистачките.
511
3
 
2
 
! Отговори
До 504 преди 11 месеца
"На времето,на такива викаха "Готвачи",на равно с пазачи и чистачки"... Не съм готвач и не защитавам т.нар. Шеф Петров особено след наглото му изказване, но в съвременното общество би било абсурдно да слагаме шеф готвачи на кантар с чистачи и тн. Звучи твърде незаслужено, защото навремето са готвили определени ястия, а съвременната кухня изглежда много много по-сложна. В комбинация с високите стандарти и работата под напрежение, си е цяло изкуство.
510
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А защо не се запита, ако изобщо теглото е точно и мръвката е обявената, защо закръгляват нагоре?
509
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе това месо да не е от оживял динозавър та е толкова скъпо или е изкуствено създадено в някоя биолаборатория за вируси ? Човешка Беге алчност и простотия
508
2
 
14
 
! Отговори
анти-шеф преди 11 месеца
*** и пульо се изсират с диариите си в защита на един умопобъркан от алчност собственик на бира-скара. Че и все по - миризливи аргументи вадят. Защо този дрисък петров не отиде да му врътнат една такава манджа и да му е калкулират както на тези хора? Сигурно ще заквичи като прасе, какъвто е.
507
2
 
17
 
! Отговори
Брей преди 11 месеца
Този е голям експерт от касова бележка да определи вида на месо в заведение където се влиза по къси *** и джапанки.
506
1
 
10
 
! Отговори
А преди 11 месеца
Имаше един шеф готвач в България, майстор Миро. Останалите са достойни просто да въртят черпак.
505
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щом 7лв.струва 1,5 литра минерална вода в Морска гара Несебър, закривай сезона!
504
2
 
22
 
! Отговори
Пешев преди 11 месеца
Шеф ли си какъв си...не те знам...но ни омръзна от такива като теб да се правите на велики, а вие сте просто едни готвачи в края на краищата.
503
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кога ще има предаване и за чистачки? Елитни разбира се :) И после да ни обясняват как неправилно живеем.
502
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако ни хареса, ще изпратим отзив по сервитьора, ако не, пак чрез него. Бакшиша. Стойте си в кухнята, никой не ще мненията на готвачи по медиите.