Енергетиците: Всичко Българско и родно... грабя, тъпча и пилея!

Те протестират в "триъгълника на властта"
19 сеп 2023 14:22, Александър Попов
157

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици миньори и енергетици от целия въгледобивен сектор в страната се събраха на протест в "триъгълника на властта".

Протестиращите настояват правителството незабавно да приключи преговорите с Европейската комисия в изпълнение на решението на НС от 12 януари 2023 г. за предоговаряне на НПВУ за отдаване на изискването за намаление с 40% на емисиите от парниковите газове до 2026 г. в енергетиката в сравнение с 2019 г.

"Искаме работа до изземване на находището!", "Искаме да работим в България! Не ни превръщайте в емигранти!", са само част от транспарантите, които носят демонстрантите.

Протестиращите питат: "Какво ще правим зимата, откъде ще черпим енергия зимата?", "Ще оставим ли в ръцете на политиците нашето бъдеще?", "Всичко Българско и родно... грабя, тъпча и пилея!".

Те са категорични, че държавата пада без ТЕЦ "Марица – Изток" и че днес е денят, в който трябва да защитят България, националния интерес и енергийната независимост.

Депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов е сред демонстрантите. "Кирил Петков имаше наглостта да ходи из "Мариците" с каска, на която пишеше "премиер". Пожелавам му да отиде сега там, да видим дали няма да изяде една каска въглища", заяви той.

На площада излязоха и народни представители от групите на "Възраждане" и БСП. Очаква се премиерът акад. Николай Денков да проведе среща с представители на протестиращите в Министерски съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чуйте всички и го разберете най после. Сега най-важното е да се помогне на Украйна да победи. Нищо друго няма никакво значение. До година максимум две ако стиснем зъби ще забранят пак украйнските стоки...но дотогава трябва да сме единни. Слава Украйна!!!
61
4
 
0
 
! Отговори
Цончо Бонбончо преди 1 година
И аз отивам след малко да се включа в протеста и ще гледам да наплюя някой в лицето:)
60
2
 
11
 
! Отговори
Разочарован преди 1 година
На следващите избори избощо няма да глусувам, не виждам смисъл,ПП-ДБ се оказаха пълна трагедия, въпреки че дълого време се опитвах да намеля обяснение за част от действията им, то вече просто не се търпи, и не, не подкрепям нито Боко, нито копейките
59
1
 
9
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
От служители на посолството ,друго не може да се очаква.
58
1
 
17
 
! Отговори
ППДБ преди 1 година
Подариха реакторите ни на Зеленски! За да може утре не само да сме зависими от украинско жито но и украински ТОК! Зажото нашия зърнен и енергиен сектор ще бъдат фалирали!
57
7
 
0
 
! Отговори
Иван - българин преди 1 година
До Анонименкато изгониш краварите ще пиеш мляко от бозката на академика ли ? или кирчовия ?
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ментетата ще са част от историята.
55
3
 
4
 
! Отговори
Вярно преди 1 година
Наистина са ... стотина, феновете на Ковачки! И кога е подписан въпросния договор?
54
1
 
11
 
! Отговори
Трябва преди 1 година
Да прогоним САЩ и слугите им от Европа! Защото веле се стигна дотук- или ние или те! Става въпрос за физическо озеляване! Или те ще ни затрият или ние тях!
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема къде да бегаме , да прогоним краварите и да си живеем
52
1
 
9
 
! Отговори
Това е Зеленото преди 1 година
Бъдеще- няма индустрия, няма фосилна енергия, хората не притежават нищо и живеят в пещери! Пост фосилната пост индустриална ера идва! Зелен фашизъм!!
51
1
 
13
 
! Отговори
До 56 преди 1 година
Къде да бягаме? В цяла Европа е така..ето аз избягах в Германия а те се оказаха още по окупирана и сервилна марионетка на САЩ без национална политика и от България!!
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко Йорданов си е шегаджия и шоумен, да предложи решение, моля?!
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2026 с минаването към свободният пазар за ток, преминаването на еврото, доубиването на селскостопанството и енергетиката, всичко ще си върви такта както е сега. Няма вече смасение.Бягайте докато има време
48
1
 
13
 
! Отговори
буци преди 1 година
33 години сащ ни управлява - от 9 000 000 станахме 5000000 и почерняхме! Няма образование, няма медицина, само крадци обират, крадат .... това е демокрацията, това искахте - клоуни от ПП и ДБ, богати клоуни да се развяват тук! На ви!
47
4
 
15
 
! Отговори
сина преди 1 година
да изгоним тия непрокопсали в Канада, кланящи се на демента клоуни, баш като зеленски са, вън кирчовци, вън кокорчовци, вън мравояди - вън всички продали се на мафията от ПП и ДБ !!! ВЪН!
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е шефа на енергетиците Христо Ковачки? Къде са и другите знайни и незнайни олигарси довели 33 години България до днешното положение?
45
2
 
17
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 1 година
ПП и ДБ, кланяйки се на сащ ще затворят и държавата, ще продадат и реакторите, ще внесат заразното американско жито от руските украйнини - всичко ще направят, щото са васали на сащ, ние също заради тях - заради ПП и ДБ, т.нар. "демократи" !!!!!
44
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се намалят вредните емисии. Освен това да си миньор не е здравословно. Да си купят има фалшиви дипломи и да кандидатстват в джобс бг за друга позиция.
43
2
 
20
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 1 година
Мили, родни политици! ПАК ЯХНАХТЕ ПРОТЕСТИТЕ, НО КОЙ ЛИ ВСЕ ОЩЕ ВИ ВЯРВА?