Енергетиците: Всичко Българско и родно... грабя, тъпча и пилея!

Те протестират в "триъгълника на властта"
19 сеп 2023 14:22, Александър Попов
157

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици миньори и енергетици от целия въгледобивен сектор в страната се събраха на протест в "триъгълника на властта".

Протестиращите настояват правителството незабавно да приключи преговорите с Европейската комисия в изпълнение на решението на НС от 12 януари 2023 г. за предоговаряне на НПВУ за отдаване на изискването за намаление с 40% на емисиите от парниковите газове до 2026 г. в енергетиката в сравнение с 2019 г.

"Искаме работа до изземване на находището!", "Искаме да работим в България! Не ни превръщайте в емигранти!", са само част от транспарантите, които носят демонстрантите.

Протестиращите питат: "Какво ще правим зимата, откъде ще черпим енергия зимата?", "Ще оставим ли в ръцете на политиците нашето бъдеще?", "Всичко Българско и родно... грабя, тъпча и пилея!".

Те са категорични, че държавата пада без ТЕЦ "Марица – Изток" и че днес е денят, в който трябва да защитят България, националния интерес и енергийната независимост.

Депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов е сред демонстрантите. "Кирил Петков имаше наглостта да ходи из "Мариците" с каска, на която пишеше "премиер". Пожелавам му да отиде сега там, да видим дали няма да изяде една каска въглища", заяви той.

На площада излязоха и народни представители от групите на "Възраждане" и БСП. Очаква се премиерът акад. Николай Денков да проведе среща с представители на протестиращите в Министерски съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
0
 
! Отговори
пернишки прокурор преди 1 година
До АнонименЕ ,ТО ТОВА И БАБА ГО ЗНАЕ! Когато зърнари протестират Руската мафия ведно с нашите олигарси подсещат властите да не се отварят много!
101
0
 
1
 
! Отговори
гот преди 1 година
До АнонименЗащо не написа кои са кадърните дето я оправиха?
100
0
 
1
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 1 година
Мафията използва едни и същи инструменти когато нещо не и изнася!Зърнарите и подземните! Тецовете са едно на ръка! От тия полза та е по малка от вредата но претенциите им огромни!
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало, протестиращите! Като сте такива българи, защо развяват руски знамена на протеста пред НС?
98
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този лозунг описва много точно ПП,ДБ. Бяха инсталирани в политиката от русофила Радев с "алабала" и хакерите на мутрата от ДС Алексей Петров, чрез подправен машинен вот. В нарушение на конституцията относно гражданството на Киро просто, сетне я нарушиха няколко пъти. Некадърниците съсипаха държавата.
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието е дъ бест,самата истина за демокрацията,никакви ценности не останаха,нищо наше не остана.Всичко ценно ни взеха,на концесии или купиха,нищо нямаме като държава,ни полезни изкопаеми ни енергетика и ток,гората я изнасят в гърция и турция,квото не могат отива в кроношпан и оттам се изнася като пдч.Едно море остана ама и то покафеня от прекомерна експлоатация и строежи на плажа,изгуби му се чара
96
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Долу монопола долу ..вашта мъму алчна долу
95
0
 
2
 
! Отговори
Грую преди 1 година
Хехе...руското знаме казва всичко
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще порърпим още малко и като вече не но харесват условиятав ЕС ще си тръгнем. Никой не ни е вързал
93
1
 
6
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
Няма как , посолството каза, закриваме българската енергетика. Слава Украине!
92
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 88 "Но да си съсипеш енергетиката като Германия, където няма " - че ти немец с ум виждал ли си?!
91
10
 
4
 
! Отговори
18cm преди 1 година
Бокo Тъпoто пусна протестите на зърнари и енергетици, вижте как всички тук са организирани перфектно за един ден и със еднакви тениски
90
1
 
24
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
Няма как! Посолството каза да фалираме всичко! Слава Украини!
89
3
 
19
 
! Отговори
ППДБ преди 1 година
Подариха реакторите ни на Зеленски! За да може утре не само да сме зависими от украинско жито но и украински ТОК! Зажото нашия зърнен и енергиен сектор ще бъдат фалирали!
88
1
 
9
 
! Отговори
Всеки българин преди 1 година
Е Милиардер с Бентли и Яхта! Само Зеленски не е! Слава Украини!
87
3
 
20
 
! Отговори
Колко преди 1 година
Мното терористи работят в България? Зърнари терористи- минйори терористи-учители терорсти! Цял народ терористи брейй!
86
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз бях емигрирал в Брюксел със семейството, но се прибрах, след като от училището на сина ми ме дадоха на прокурор понеже не съм го пуснал на прайд парада организирано посещение от училище в 7 ми клас. Сега виждам, че и тук става същото положение. Не знам, къде да емигрирам вече.
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 104 това че се правиш ,че не виждаш слона в стаята не означава ,че не е там
84
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и Китай не са против възобновяемите енергии стига да се използват разумно и не като основни а само като подпомагащи. В Москва всички градски автобуси без изключение са електрически, почти всички таксита са електрически Москвичи - електричката е идеална за градски транспорт. Москва е един от най-чистите и най-добре уредени градове. В Китай и Русия са построени много вятърни централи в райони където има постоянно вятър. Но да си съсипеш енергетиката като Германия, където няма нито слънце, нито вятър със вятърни мелници и соларнии панели е безумие.
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Красноярския край ще бъде построена първата малка атомна електроцентрала. Атомните електроцентрали с ниска мощност са предназначени за отдалечени райони с неразвита мрежова инфраструктура, където няма нужда от изграждане на мощни АЕЦ.