Сглобката е здрава, но циркът ще го гледаме и другата седмица

Не са това въпросите, които занимават обществото
17 ное 2023 22:50, Анисия Иванова
77

Продължаваме промяната - Демократична България", ГЕРБ и ДПС се разбраха за дерогацията, бюджета и за кворума следващата сряда.

"Сглобката е здрава, защото е добре уговорена, разписана и разчетена. Винаги ще има напрежения, например, ако ГЕРБ иска веднага да се премахне дерогацията. Това е нашата политика и тя ще бъде такава. Този цирк ще го гледаме и другата седмица по друг въпрос", коментира политологът доц. Мария Пиргова в студиото на "Денят ON AIR".

Според журналиста Петьо Блъсков няма нищо ново в договарянето, то се е случило още през лятото.

"Огън няма да пламне. България не се управлява. Не са това въпросите, които занимават обществото. Когато се говори за управление, трябва да се говори за конкретните проблеми на обществото. А те са ужасяващи за хората", каза Блъсков пред Bulgaria ON AIR, като даде пример с намалените цени на храните.

Доц. Пиргова подкрепи думите му и добави, че няма кой да върне доверието, защото управлението е откъснато и се назначава от външни фактори.

"Никой не се е загрижил за важни политики. В болниците няма парно, в провинцията няма и болници, лекарствата ги няма, а се говори за електронни рецепти. Има центрове на власт - Бойко Борисов, Делян Пеевски и Асен Василев, и останалите са безгласни букви. Политическата класа си е организирала вътрешна диктатура", на мнение е политологът.

В парламента няма опозиционно поведение, смята доц. Пиргова и изрази възмущението си от случилите се безредици в центъра на София.

"Европейска демокрация ли сме? "Окървавена София" е пресилена метафора. Няма да очакваме промяна. Лошо е, че България не е държава, която иска да се самоуправлява. На младото поколение му е внушено, че това е най-добрият живот", посочи доц. Пиргова.

Блъсков отбеляза, че Делян Пеевски има висока чуваемост.

"Всички избрани и недоизбрани трябва да седнат, да преспят и на другия ден да се върнат занимаят с истинските теми", призова журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
sd преди 9 месеца
по-добре е да има няколко центъра на власт. преди имаше само един и една криминална тик-ва си правеше каквото си иска с един гешефт. съсипваха и крадяха бизнеси, фалираха банки, вкарваха хора в затвора за собствен кеф. народа пъ-р-деше и му беше добре. но свърши тая. сега гешефта е аут, а т-иквата роптае ако нещо не му е на таман. и демонтажа на гербомафията ще продължи.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дистресът в БГ политически елит се дължи на факта, че САЩ прецака постсоциалистическите олигарси и то не само в България. Постсоц-олигарсите загубиха парите си влагайки ги в офшорни банки, защото това са американски и британски банки, загубиха имоти, яхти и влогове. Дребните постсоциалистически хищници си помислиха,че могат да прецакат пирати с 500-годишна практика. Единственото хубаво за България е,че пиратите започнаха разкостването с Русия, Украйна, както бизнеса на Германия и Франция.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Във всяко стадо има ***, но само в българското мършата води стадото.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След AUCUS европейците не разбраха, че "пиратската флотилия" ще ги разкости. Америка си изтегля аутсорсинга барабар с всичко свое и чуждо от ЕС. Osram- чао! Тези постсоциалистически писарушки-нагаждачи на снимката не разбраха, че логиката на победителите е непостижима за техния ум. Маркс ви каза, другари, че промените през капиталистическия империализъм ще започнат от най-силните страни. САЩ са непобедими, те могат единствено да се трансформират трансформирайки света.
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Вдова на Слънчака - Счупиха ги при Авдеевка голям бой голям майсторлък показаха нашите украински братя .Слава УКРАИНЕ нещастнико ***.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак тези дърти мухлясали ***. Особено тази пирговата. И таз е даскалица в СУ, което не говори добре за нивото на въпросния ВУЗ. Кой знае с какви глупости пълни главите на децата. На младото поколение му било внушено??? че това е най-добрия живот. Хех, не бе по бай тошово време ще да е бил. Аз като разправям на децата си какви нелепици имаше тогава, те не ми вярват.
3
2
 
3
 
! Отговори
Ами то .... преди 9 месеца
Ние цирк гледаме вече 34 години !!!!!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Блъсков е по-пропаднал и от Боби Михайлов.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Приятни сънища!