Рибата се вмирисва откъм главата: Защо футболът ни удари дъното?

Политиката и футболът често са на едно игрище
28 ное 2023 15:30, Анисия Иванова
66

Президентът на БФС Борислав Михайлов подава оставка. Оттеглянето му беше поискано многократно, а случващото се във Футболния съюз стана повод за бурните протести, които видяхме на 16 ноември.

"Болшинството от феновете и медиите настояваха Борислав Михайлов да прояви разум и да подаде своята оставка, след което да бъде насрочен Конгрес. Другата седмица ще стане ясно кога ще бъде и как ще се проведе. Има дискусии кой Изпълком ще го свика, дали е легитимен", каза спортният журналист Иво Тонков в студиото на "България сутрин".

Той не очаква Михайлов отново да се кандидатира за шеф на БФС, но не го изключва като сценарий.

Още по темата
"Общественият натиск е толкова голям, че управниците в БФС трябва да предприемат някакъв ход. Някой трябва да му приеме оставката. Подава я, но това не означава, че слиза от пиедестала. Нищо няма да се промени, виновни са всички, а рибата се вмирисва откъм главата. Когато цялата ти структура е създадена по този начин, знаем как се работи в зоналните съвети. Не е редно големите отбори в България да бъдат равнопоставени на нискоразредните, които са зависими от БФС. Уставът трябва да бъде променен", каза още Тонков.

Журналистът цитира изказване на Михайлов, че Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров не били учили и не били подготвени да управляват БФС. "Никой не е подготвен. През тези години трябваше да има някаква приемственост.

Спортният журналист Росен Ангелов отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че винаги от БФС отчитат позитивното и дори си поставят отлична оценка.

"Едва ли е добро това, което оставят след себе си. Националният отбор продължава дълго време да няма класиране на голям форум, клубният футбол е на ниво, което в повечето случаи не е за коментиране. Михайлов вече си тръгна един път, след това се върна, дали да не очакваме нещо подобно... Нещата не зависят нито от клубовете, нито от самия Борислав Михайлов", смята той.

Според Ангелов въпросът е дали на следващия Конгрес ще видим масовка от кандидатури или ще се съсредоточим върху двама кандидати.

"Появи се името на Красен Кралев, който в сянка е заявявал подобни намерения. Човек като Лъчо Танев не отрече, а е тесен специалист в тази материя. Не е нормално клубове като ЦСКА и "Левски" да имат еднакъв брой гласове с клубове от четвърто и пето ниво", посочи журналистът.

По думите на Ангелов политиката и футболът доста сериозно са на едно игрище, а "нещото, което толкова време държеше Борислав Михайлов, може да се окаже нещото, което ще сложи следващия президент на БФС".

"Всеки от кандидатите трябва да изложи стратегия за развитие на българския футбол. Да имат мотивация треньорите да работят с децата. В елита трябва да задължиш клубовете да залагат на българските играчи", каза още Ангелов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
5
 
! Отговори
1914La Famiglia преди 9 месеца
Цялата държава е отражение на БГ футбола.
19
3
 
3
 
! Отговори
По същество преди 9 месеца
И държавата така. Долу сглобката и всички по затворите.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Любо Пенев е интелектуален инвалидддд. Баййй Ганьу в действие.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С управлението на ГЕРБ, ВМРО и ДПС се поставиха удобни хора на удобни позиции. Единствено членството ни в ЕС ни спаси. Иначе Ние си изоставаме за всичко не само във футбола.Има изключения ,но са малко. Когато дадеш на мафиот да те управлява се стига то тук. Самия факт,че вече сме под 6,5.милиона е достатъчен.Сега се появиха нови хора,но тях гледат да ги смачкат.И ще го постигнат. Сами са срещу всички партии на мафията и нямат необходимата подкрепа от хората.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Без пари и без добра система и организация елитен спорт не става
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ретроспекция на неумието1"Повечето фенове и спортни журналисти поискали оставката" Същите тези фенове не правят и 10% от бюджета на клуба си, където дори нямат и глас. Спортни журналисти които правят кариера превръщайки всяка отиграна топка в гениално или левашко за да подържат емоцията на публиката. Купчина клишета тип откъде се вмирисва рибата и НУЛА Анализ за това какво е БФС и кой задава целите на футболните клубове. И всички тези компетентни кой треньор къде греши нареждат състави. Неумие!
14
1
 
9
 
! Отговори
Тя държавата ни преди 9 месеца
удари дъното, а те косуря ни футбола. Всичката Мара втасала и футбола наредила. Един сняг и няма ток, вода, парно... футбола бил одарил дъното. Журналистиката също е в дъното на всички дъна.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Always......
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В България се сменя само главата на рибата, а тя пак си е вмирисана.Явно проблемът е самата България.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Навсякъде в БГ е див гангстерски феодализъм.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рибата се вмирисва от към главата, футбола ни от към перуката.
9
0
 
3
 
! Отговори
Хикса преди 9 месеца
Защо се съгласяваме да бъдеме дискриминирани и да търсиме грешките в нас???
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ехххх, а по времето на футболист 1 на България, Банкянския тлъст сел ян дур, всичко беше ЦВЕТЯ & РОЗИ.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спорта у нас от 1989 та се държи от мутрите ,престъпни елементи как да не е зле. Жалкото е че всичко е престъпно тука.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябва човек, който не цепи басма никому, като Любослав Пенев.
5
0
 
4
 
! Отговори
Хикса преди 9 месеца
Силен национален отбор,се прави от силни клубове,инвестиции в тези клубове.А защо няма инвестиции????Защото някои държави имат по 4 отбора директно играещи в Шампионска лига,а нашият 1/един/шампион требва да мине 4 предварителни кръга.ВСИЧКИ ЛИ СТЕ СЪГЛАСНИ С ТОВА?????
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Перуката трябва да си ходи, но и с Мито фибата ще цъфнемм и вържем.
3
0
 
2
 
! Отговори
Фитьо преди 9 месеца
Рибите не мислят така.За рибите е важна опашката,с която плават.С мисли се не плава
2
0
 
4
 
! Отговори
От хората преди 9 месеца
Тя опашката мирише и се разкапва,той търси главата, която вече я няма.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защото глaватa е вмирисана.